Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Door Annieke
#488189
Een week of vijf, zes geleden was Luna op een stukje ijs uitgegleden (denken wij), waarna we twee weken lang alleen maar aan de riem korte stukjes hebben gelopen. Ze had waarschijnlijk een spier bij haar elleboog verrekt, want die werdt steeds ontlast. We zijn er toen niet mee naar de dierenarts gegaan. Na twee weken was het weer over, ik heb nog een weekje de korte wandeling erin gehouden, voor de zekerheid.

Nu mag ze weer lekker haar gang gaan, ik neem ook af en toe de ballenstok mee om lekker met haar te ballen.

Nu loopt ze dus vanaf vanochtend weer mank, met dezelfde poot, zomaar uit het niets en nog voordat ik met haar ging wandelen. Naar mijn idee is het weer de elleboog waar ze last van heeft.

Ik las in een ander topic dat een hond ook door achter een bal aan te rennen last kan krijgen van de ellebogen, zou het daardoor komen of kan het ook groeipijn zijn? Ze is tien maanden oud.

Ik ben meteen weer begonnen met korte stukjes lopen, zal ik toch nog maar een afspraak maken met de dierenarts om te kijken wat het is?
Laatst gewijzigd door Annieke op do 09 feb 2006, 11:05, 1 keer totaal gewijzigd.
Door Lizzy
#488196
Ik zou een afspraak maken met een DA. Want dit kan volgens mij van alles zijn. Ik vind zelf overigens een hond van 10 maanden nog te jong om te ballen. Maar ja, daar ben ik nou een muts in..... Maar toch, daar zou ik dus voorlopig mee stoppen.
Door Annieke
#488221
Ja, toen ik dat las van die ellebogen heb ik meteen besloten om de bal voorlopig in de kast te laten staan. Ik denk dat we in totaal zo'n keer of tien met dat ding gespeeld hebben...
Laatst gewijzigd door Annieke op do 09 feb 2006, 11:59, 1 keer totaal gewijzigd.
Door Helen
#488223
Ik vind ook 10 maanden absoluut te jong om te ballen. Helemaal met een WH, een ras die vrij laat volgroeid is. Op 10 maanden zijn het nog losse flubberige honden. Ik zou het echt niet meer doen!!!! Ik gooide op die leeftijd alleen in de training af en toe als beloning een balletje. En zeker niet een paar achter elkaar. Kuma is nu 15 maanden en nog steeds duidelijk niet helemaal volgroeid en sterk, dus met haar gooi ik ook nog heel weinig balletjes. Af en toe een paar, maar that' it!!
Ik zou je hond na laten kijken bij een orthopeed overigens. Bij een WH is elleboogdysplasie helaas een mogelijkheid...Des te eerder je erbij bent, des te beter de prognose is.

Succes!!!
Door Annieke
#488347
Ik ben ook helemaal klaar met die bal. Stom dat ik dat niet eerder wist! :'(

Ik heb iig voor morgen een afspraak bij de DA, om kwart voor vier zijn wij aan de beurt...

Ik ga maar duimen dan, dat het iets onschuldigs is... :-\

Zit er ergens in Hoofddorp, Haarlem, Amsterdam een orthopeed?
Door guillaumeo
#488387
Ik weet niet of je in een van mijn berichten las over elleboogproblemen als gevolg van het remmen bij de bal. Ik ben er toen onmiddellijk mee gestopt. (Alleen gooien van takken vind ik nog erger: als die verkeerd ((namelijk rechtop)) neerkomen kunnen ze zo maar de keel inschieten!

Maar natuurlijk kan het ook groeipijn zijn.

Me dunkt stelt een DA na een simpel onderzoekje vast wat er aan de hand is.

Overigens: Ravel heeft sinds die tennisbalblessure toch ongeveer om de twee jaar last van zijn elleboog gehad. Dat is een zwakke plek gebleven.
Door nikèdog2000
#488450
Annieke schreef: Ik ben ook helemaal klaar met die bal. Stom dat ik dat niet eerder wist! :'(

Ik heb iig voor morgen een afspraak bij de DA, om kwart voor vier zijn wij aan de beurt...

Ik ga maar duimen dan, dat het iets onschuldigs is... :-\

Zit er ergens in Hoofddorp, Haarlem, Amsterdam een orthopeed?
dr aharon kreupeldier.nl
Door Helen
#488513
geer schreef: Wat een klein etterbultje ben jij toch af en toe! ;D ;D ;D
Huh, hoe weet jij dat ik een pukkel om mij wang heb ???
Door geer
#488522
Helen schreef: Huh, hoe weet jij dat ik een pukkel om mij wang heb ???
Kwestie van een cursus Helder Zien. Wil ook nog wel eens helpen bij gewrichtsproblemen ;D

En nu weer onn topic, foei!
Door Annieke
#489306
Nou, vanmiddag dus geweest bij de DA. :)

Hij heeft flink gevoeld en geduwd en geknepen, en zijn conclusie is dat haar elleboog, of eigenlijk haar ellepijp, een flinke opdonder heeft gehad. De verbinding tussen de ellepijp en het gewricht is pijnlijk.

We hebben nu voor tien dagen Rymadyl gekregen, daarna contact opnemen met de DA of de Rymadyl nog verlengd moet worden, of dat er een foto gemaakt moet worden, of dat alles goed is. Snappen jullie het nog? :o

Ik heb trouwens in Amsterdam deze gevonden; http://www.dierenkliniek-europaplein.com/ is dat wat?

Wat kost dat ongeveer, een onderzoek/behandeling door een orthopeed?
Door Helen
#489459
Fijn dat het gunstig lijkt, maar ik zou het super goed in de gaten houden!! Als het niet binnen de gestelde tijd over is zou ik echt ASAP naar een orthopeed gaan.
Een consult bij een specialist is ongeveer 50 euri. Als er foto's gemaakt moeten worden komt dat er natuurlijk bij. Wij hebben bij Kuma een CT scan laten maken van haar beide ellebogen en dat was ongeveer 400 euri. Op rontgenfoto's krijg je nooit volledige zekerheid of de ellebogen in orde zijn of niet en die garantie stijgt bij een CT tot boven de 95%, vandaar.
Door Annieke
#489638
Bedankt voor de uitleg, Helen!

Ik zal haar poot goed in de gaten houden. Ze loopt niet meer echt mank, nog een beetje onregelmatig af en toe. De Rymadyl ging er met smaak in! ;D
Door judith1967
#493494
[quote author=Helen li

ps Volgens mij dit dhr Crama wel ergens in de buurt van A'dam. Hij is ook orthopeed.
[quote][/quote]

Crama zit in r'dam in R'dam-omoord
 Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door