Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot alternatieve geneeswijzen (homeopathie, acupunctuur, bach-bloesems, etc.)

Moderator: Lizzy

Door Qwertu
#479410
......veterinaire natuurgeneeskundigen?

Misschien hoort deze vraag hier niet, maar ik vraag me af of jullie vertrouwen hebben in een veterinair natuurgeneeskundige?
En of je eerder naar een homeopatische DA zou gaan dan naar een veterinair natuurgeneeskundige?

Ik lees hier wel vanalles over homeopatische DA's, maar niets over de andere groep...

Hoe staan jullie daar tegenover en waarom is dat zo?
Gebruikersavatar
Door Angelique
#479417
Als er iets is ga ik liever eerst naar een dierenarts die naar mijn mening toch beter in staat is diagnoses te stellen, betere opleiding, betere uitrusting enz enz..
De veterinair natuurgeneeskundigen zijn in mijn ogen geen artsen en dus moet je ze ook niet als zodanig benaderen of gaan vergelijken met homeopatisch werkende/ingestelde dierenartsen.
Door Qwertu
#479510
Dankjulliewel voor de eerste reacties.

Verder niemand?

Andere voorbeelden zoals een dier osteopaat ofzo?


Weet iemand hoe het zit met de medische kennis van deze mensen? (er wordt geopperd dat het onderbouwd is door een pittige kennis van het medische) Wie heeft er ervaring mee?
Laatst gewijzigd door Qwertu op zo 29 jan 2006, 21:09, 1 keer totaal gewijzigd.
Door Truus
#479516
Als eerste ga ik toch met mijn honden naar een Dierenarts of specialist die een diagnose kan stellen. Vervolgens bekijken we dan samen wat het behandelplan kan zijn. Ben ik het er niet mee eens, zoek ik verder of vraag meer hier op het forum.
Laatst zou Timo b.v. prednison moeten hebben maar met dierenfysio is hij er wonderwel weer helemaal bovenop gekomen. De D.A. had dit echter niet geadviseerd.
Zo zie je maar dat alles mogelijk is.
Door Qwertu
#479574
Ik zou persoonlijk ook eerst naar een DA gaan, maar dat is ook omdat ik niet precies weet hoe zo'n opleiding van bijv een Silverlinde in elkaar steekt en hoe het zit met de medische kennis van deze mensen.

Hetzelfde heb je eigenlijk ook met HBO natuurgeneeskundige humane therapeuten
Door herder_lover
#479702
Ik ga naar een reguliere DA. Net als ik zelf ook in eerste instantie naar een reguliere huisarts of specialist ga. Mijn mening is dat die meer kennis hebben en ik op zich niet negatief sta tegen medicamenten indien nodig. Kijk om dingen te voorkomen , weerstand te verhogen ben ik wel geinteresseerd om te kijken wat de natuur biedt! Maar als mijn honden iets hebben zal ik naar de DA gaan ;D
Door Lizzy
#479747
Qwertu schreef: Ik zou persoonlijk ook eerst naar een DA gaan, maar dat is ook omdat ik niet precies weet hoe zo'n opleiding van bijv een Silverlinde in elkaar steekt en hoe het zit met de medische kennis van deze mensen.

Hetzelfde heb je eigenlijk ook met HBO natuurgeneeskundige humane therapeuten
Dat is nou precies de reden waarom ik mensen liever adviseer naar een dierenarts te gaan die zich bekwaamt heeft in alternatieve geneeswijzen (ik ken een aantal veterinaire natuurgeneeskunde opleidingen namelijk wel).
Door Qwertu
#479779
Lizzy schreef: Dat is nou precies de reden waarom ik mensen liever adviseer naar een dierenarts te gaan die zich bekwaamt heeft in alternatieve geneeswijzen (ik ken een aantal veterinaire natuurgeneeskunde opleidingen namelijk wel).
Lizzy, zou je daar wat meer over willen vertellen? Niet om de veterinaire natuurgeneeskunde opleidingen zwart te maken ofzo, maar ik ben daar erg benieuwd naar.
Laatst gewijzigd door Qwertu op ma 30 jan 2006, 10:40, 1 keer totaal gewijzigd.
Door Lizzy
#479785
Qwertu schreef: Lizzy, zou je daar wat meer over willen vertellen? Niet om de veterinaire natuurgeneeskunde opleidingen zwart te maken ofzo, maar ik ben daar erg benieuwd naar.
Ik wil niet teveel in detail treden maar ik vind een aantal opleidingen die gegeven worden gewoon niet briljant. En eigenlijk vind ik dat de opleidingen in ieder geval door artsen verzorgt moeten worden en in sommige gevallen is daar geen sprake van.
Door Fido
#479792
Qwertu schreef: ......veterinaire natuurgeneeskundigen?

Waar ik erg op tegen ben is op de naam veterinair.

Een veterinair ben je als je de academische opleiding voor da hebt gedaan. Je bent dan Drs. of Dr. en mag je dan dierenARTS of veterinair noemen.

Iemand die dus NIET da is, is geen veterinair. Je zou dus deze mensen misschien PARAveterinair natuurgeneeskundige moeten laten noemen.

Weten jullie trouwens dat je als paraveterinair (ben ik) en je werkt in de praktijk dat je dan ingeschreven moet staan bij het RVV? Je krjigt dan ook een persoonsgebonden nr.
Als je dan een enorme fout maak dan kan jij en je baas (dierenarts) aangepakt worden.

Maar wie controleren de Natuurgeneeskundigen?? (ik weiger veterinair ervoor te zetten)

Dit zelfde geld ook voor al die paardentandartsen. Ze zijn géén ARTS het zijn gewoon gebitsverzorgers!

Waar wij (Erwin da en ik) wel voorstander voor zijn is voor meer samenwerking tussen dierenartsen en natuurgeneeskundigen.
Als de natuurgeneeskundige goed zijn grenzen kent en de hulp van de da inroept en de dierenartsen hun tijdgebrek erkennen en de hulp van natuurgeneeskundige inroepen dan ben ik ervan overtuigd dat heel veel dieren beter af zijn.

Enne.... Lizzy je hebt helemaal gelijk over het niveau van de meeste van dit soort opleidingen. Het is jammer :'(

Groeten, Edith
Door Qwertu
#479828
Lizzy schreef: En eigenlijk vind ik dat de opleidingen in ieder geval door artsen verzorgt moeten worden en in sommige gevallen is daar geen sprake van.
Ok...
Bij Silverlinde en in Meppel worden de medische vakken gegeven door reguliere dierenartsen; dat weet ik wel.

Toch ben ik benieuwd naar de details, maar ik begrijp dat je er niet op in wilt gaan.

Edith: een samenwerking tussen zo'n natuurgeneeskundige zou dat volgens jou wel iets toevoegen aan een dierenartsenpraktijk?
Door Lizzy
#479841
Ik vind overigens wel dat een natuurgeneeskundige, gespecialiseerd in huisdieren, een absolute toevoeging is aan een dierenartsenpraktijk. Maar ja, de meeste DA's doen zelf iets met alternatieve geneeswijzen of ze vinden het flut en dan huren ze ook niet iemand in die daarin gespecialiseerd is. Is mijn ervaring....
Door Qwertu
#479851
Lizzy schreef: Ik vind overigens wel dat een natuurgeneeskundige, gespecialiseerd in huisdieren, een absolute toevoeging is aan een dierenartsenpraktijk. Maar ja, de meeste DA's doen zelf iets met alternatieve geneeswijzen of ze vinden het flut en dan huren ze ook niet iemand in die daarin gespecialiseerd is. Is mijn ervaring....
Ja, lijkt me ook...
Door Fido
#479878
Edith: een samenwerking tussen zo'n natuurgeneeskundige zou dat volgens jou wel iets toevoegen aan een dierenartsenpraktijk?
[quote][/quote]

Absoluut!

Diergeneeskunde is zooooooo breed dat je als mens gewoon niet alles kan weten in één leven.

Het bestaat ook uit meer dan alleen wetenschappelijk.
Wel vind ik dat er altijd een wetenschappelijk iemand (da in het geval van dieren) er bij betrokken moet zijn. Maar er zijn problemen die met de regulieren geneeswijze niet op te lossen zijn. Een andere methoden en/of kijk erop kan dan een oplossing zijn.

Het voordeel van een Natuurgeneeskundige is dat deze veel meer tijd en aandacht kunnen besteden aan de achtergrond van baasje en een dier.
Wij als da zouden dat ook wel willen maar dat lukt in de meeste gevallen niet. De investering van een da praktijk geeft daar de ruimte niet voor.

Groeten, Edith
 Terug naar “Alternatieve geneeswijzen”

Barfplaats wordt gesponsord door