Ik heb mijn barfmenu hier nog nooit laten zien, een eerste keer voor alles, dacht ik zo...
Wat ik het leukste vind aan rekenen met BARF : totalen uitrekenen...
Op het einde van 10 weken volledig BARF (de overgang duurde 8 weken) eens uitrekenen wat je nu allemaal gegeven hebt en in welke percentages...
Lucy heeft toen gegeten : 32 240 gram RMB, 13 125 gram gf, en 7 267 gram orgaanvlees, dat is in totaal 52 632 gram ! (hey, na brokjes lijkt dat best veel !)
Ook eens uitrekenen hoeveel procent van haar lichaamsgewicht ze eet per dag : 2.4 %, best tevreden !
Hiervan was 61.2 % dus RMB, 24.9 % gf en 13.8 % orgaanvlees, de percentages van de soorten staan er nog niet bij want waren te onvolledig opgeschreven.
Dan week 11 tot week 20 :
32 687 gram RMB (63.8 %)
12 034 gram gf (23.5 %)
6 529 gram orgaanvlees (12.7 %)
totaal : 51 250 gram
Dit komt mooi overeen met de vorige weken, en als ik eens uitreken hoeveel procent van haar lichaamsgewicht ze elke dag at : weer precies 2.4 % ! Weeral tevreden dus !
percentages van de RMB's :
9 671 rund (29 %)
8 006 kip (24.5 %)
5 648 kalkoen (17.3 %)
3 950 lam (12.1 %)
1 702 spiering (5.2 %)
1 179 kwartel (3.6 %)
1 014 konijn (3.1 %)
1 025 eend (3.1 %)
510 pladijs (1.6 %)
en van orgaanvlees :
2 365 kiporganen (36.7 %)
1 980 schapepens (30.3 %)
1 334 rundsorganen (hart & lever) (20.4 %)
850 kalkoenorganen (uit de makro: aan te raden!)(13%)
Ik had hier ook wel een weekmenu kunnen neerzetten, maar dan krijg je een slecht idee van wat lucy eet, bijvoorbeeld vorige week :
ma : 1020 gram kwartel
di : niks
wo : 754 gram gf (met ei erbijgeteld) en 310 kiporganen
do : 1030 gram rundsstaart
vr : niks
za : 710 gram gf (ei erbijgeteld) en 350 gram kalkoenorganen
zo : 1050 gram kalkoenkarkas
Maar nu gaan we alleen maar verder met zoeken naar
nieuwe dingen : ik heb geen idee hoe ik aan steenbok
of geit ofzo kan geraken, maar ik ga het zeker wel proberen ! Kheb ook nog geen zalmkoppen geprobeerd, maar kzal er werk van maken na de examens (en ik zit mij hier niet met studiemateriaal bezig te houden, tssss ).
Groetjes,
Veerle