Ja gewone eend lijkt me ook geen probleem. Maar een moeder eend is dus een eend die inderdaad allemaal weesjes achter laat ;-)
Dus veel ouder en dus ook veel harder.
Ik heb mamma eend net eens even gefileerd. Eens kijken of mijn man vanavond door heeft dat we eendenborstfile eten haha
Ik kwam overigens inderdaad heel veel jonge eieren tegen. Allemaal heeeeel klein, maar duidelijk eidooiers. Ik weet inmiddels ook van de poelier waar ik die eend gehaald heb, dat eieren in het begin stadium alleen nog maar eidooiers zijn. Dus zonder wit en zonder schaal. Ze lagen daar namelijk in de vitrine en ik vroeg me waar het eiwit dan toch heen gegaan was.
En ik denk dat ik haar toch maar door de molen draai (klinkt dat bruut). Misschien nog niet eens omdat het hard is, maar ook omdat ze er nog steeds hun neus voor op halen.
Het zag er zoveel blanker uit het vlees... Ik dacht ik heb de vorige keer vast foute eend (niet goed leeggelopen ofzo...) gehad waardoor ze het geen van alle lustte.
De kat vindt het echter heerlijk. De ander weet ik niet, want die ligt bij te komen onder de warmtelamp van de dierenarts bij te komen...