Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Door Femke
#467932
Sunday zijn ene voortandje in zijn onderkaak is al jaren geleden in tweeën gespleten en afgebroken. Ben toen bij de DA geweest maar die zei dat hij er geen last van heeft en dat het halve tandje gewoon kon blijven zitten. Dit is denk ik een jaar of 4 - 5 geleden geweest.

De laatse tijd meurt Sunday uit zijn bek. En de lucht is niet te harden, het lijkt wel een rotte boerensloot :-X :-X :-X :-X

Het halve tandje is ook wat donkerder gekleurd. Verder kan ik niets vinden in zijn bek, zijn gebit is gewoon schoon, tandvlees is niet rood of ontstoken.
Gisteren nog heb ik zijn 'tanden gepoetst' met een gaasje met parodontax maar vandaag meurt hij alweer zo.
Kan zo'n klein tandje zo'n ontzettende stank veroorzaken? En moet ik hem er dan toch maar uit laten halen? Kan een gewone dierenarts dit? Of moet ik naar een specialist?
Laatst gewijzigd door Femke op za 14 jan 2006, 15:01, 1 keer totaal gewijzigd.
Door Lizzy
#467934
Ik kan het me haast niet voorstellen dat het van het tandje komt.... Ziet het tandvlees er ook ontstoken uit?

Pinkel stinkt een enkele keer ook wel eens onwijs uit haar straatje. Ik geef haar dan een paar daagjes chlorella poeder en dan is het weer weg. Misschien eens te proberen bij Sunday?
Door herder_lover
#467935
als het door de tand komt, zal er meer lucht zijn als hij bv net gegeten heeft. Dan komt er druk op en kan er eventueel pus vrijkomen wat uiteraard stinkt. Dit kan jaren later nog gebeuren en kan intussen de wortel oprotten. Geeft op zich niets, maar dan zou idd het restant eruit moeten. Misschien kan je zelf kijken hoe de geur is zo, zonder dat er iets is, en dan zelf de tand bewegen en ruiken of de geur erger wordt.
Door Femke
#467936
Lizzy schreef: Ik kan het me haast niet voorstellen dat het van het tandje komt.... Ziet het tandvlees er ook ontstoken uit?

Pinkel stinkt een enkele keer ook wel eens onwijs uit haar straatje. Ik geef haar dan een paar daagjes chlorella poeder en dan is het weer weg. Misschien eens te proberen bij Sunday?
nee het tandvlees ziet er normaal uit. Ik kan me wel voorstellen dat een rotte kies ofzo veel stank veroorzaakt, maar dit tandje wat al járen geleden afgebroken is? Dat leek me al erg sterk.

Ik heb wel chlorella tabletjes, zal Sunday daar wel een paar dagen wat van gaan geven anders.

Zou het pas echt gaan stinken als ook het tandvlees onstoken is? Het restje tand is wel donkerder dan de rest, maar dat is al heel lang zo
Door Femke
#467938
herder_lover schreef: als het door de tand komt, zal er meer lucht zijn als hij bv net gegeten heeft. Dan komt er druk op en kan er eventueel pus vrijkomen wat uiteraard stinkt. Dit kan jaren later nog gebeuren en kan intussen de wortel oprotten. Geeft op zich niets, maar dan zou idd het restant eruit moeten. Misschien kan je zelf kijken hoe de geur is zo, zonder dat er iets is, en dan zelf de tand bewegen en ruiken of de geur erger wordt.

maar de tand zit gewoon vast.....en waar ik ook druk of doe, er komt gen pus uit. Het tandvlees is ook gewoon rose.

Als de wortel gaat rotten, zie je dan ook verschil in tandvlees?
Door Lizzy
#467940
Zoals jij het beschrijft kan het gewoon niet van het tandje zijn, lijkt me. Ik zou hem een paar dagen/weken chlorella pilletjes geven (pilletjes is ook prima natuurlijk).
Door herder_lover
#467948
Femke schreef: maar de tand zit gewoon vast.....en waar ik ook druk of doe, er komt gen pus uit. Het tandvlees is ook gewoon rose.

Als de wortel gaat rotten, zie je dan ook verschil in tandvlees?
Dta het vast zit, lijkt mij dan idd geen rottende tand. Kleur tandvlees zegt niet altijd wat. Is ook niet verdikt? Dan lijkt het mij geen ontsteking... Maar voor zeker weten zal je toch naar de DA moeten....
#468003
ik denk absoluut niet dat het van deze tandje komt, overiginds heeft bess ook zo'n gebroken trandje en verder nooit of nergens last van gehad. Maar zo'n ongeloofelijke stank is natuurlijk niet de bedoeling, hij heeft niet een buikgriepje in opkomst? soms kunnen honden ook erg uit hun bek stinken als hun darmen niet lekker zijn :-\
#468141
We zijn met Balou dit jaar bij de tandarts geweest ivm een afgebroken tand en zij zei dat je altijd in de gaten moet houden als je ook de pulpaholte ziet dat er een ontsteking kan komen en als je de pulpaholte kan zien betekent dat dat er een openverbinding is met de sinusholtes. Een simpel iets als een afgebroken tand kan dus resulteren in een sinusholteontsteking....Goed in de gaten houden dus. Ze raadde zelf ook sterk af om afgebroken tanden zonder te behandelen te laten zitten. Of trekken of behandelen was haar advies.
Laatst gewijzigd door Helen op za 14 jan 2006, 18:54, 1 keer totaal gewijzigd.
#468422
Daarnet zag Sunday steeds te boeren (doettie anders nooit :-[) en iedere keer kwam die putlucht naar boven.....
Ik vermoed nu dat het uit zijn maag komt. Vorige week heeft hij buiten een keer gerookte markreel oid gescoopt, het rook hier in huis naar viskraam. Zou hij daar nu nog last van kunnen hebben?

Ik heb hem okugest gegeven, en chlorella.

Zowiezo laat ik binnenkort eens naar die tand kijken, maar ik denk inmiddels ook niet meer dat het daarvan komt.
 Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door