Moderator: Lizzy
herder_lover schreef: ik kan voor eischaalpoeder wel "rauwe" schalen gebruiken, maar kan ik ook de schalen gebruiken van gekookte eieren? En zo nee, waarom niet?De schaalstructuur verandert (en wordt harder) door koken.
herder_lover schreef: ja dat kan ik begrijpen, maar ik droog het altijd (oven) en daarna vermaal ik het. Maakt het dan nog uit? ???Ik houd niet van het aanbieden van eierschalen die van structuur zijn veranderd. En dus verhit geweest zijn. Ik geef schalen dus rauw. Altijd. (nu geef ik geen eierschaalpoeder meer want ik voer zat vleesbotten, maar vroeger gebruikte ik nog wel eens eierschaalpoeder, altijd van rauwe schalen). Maar goed, volgens Rudi Edalati moeten eierschalen voor eierschaalpoeder gesteriliseerd worden en dat doet zij dus door de schalen op 180 graden in de oven te doen. Met andere woorden: ik zou ze zelf rauw gebruiken, maar volgens anderen kun je dus ook verhitte schalen gebruiken om poeder van te maken.
herder_lover schreef: ik gebruik over rauwe maar ik wilde het weten als ik in geval van nood alleen gekookte schalen had....Ik bewaar in de vriezer genoeg schalen totdat ik er 'n stuk of 20 heb, dan laat ik ze drogen en dan fijn malen in koffiemolentje.Ik heb dan 'n glas jampotje vol met poeder wat ik meestal 'n jaar in de kast heb staan in geval dat ik 't nodig heb.
maja schreef: ik las in de biblioteek het volgende over eierschalenDe nollebakmonsters leven nog steeds hoor
De schaal nooit geven. Als dieren in de natuur eieren eten zijn deze erg vers en nog zacht. Als een ei een paar uur oud is of gekookt wordt, wordt de schaal harder. De schaal bevat scherpe puntjes en kunnen zelfs interne bloedingen veroorzaken.
maja schreef: ik las in de biblioteek het volgende over eierschalenDe meeste honden kunnen wel overweg met 'n eierenschaal hoor.
De schaal nooit geven. Als dieren in de natuur eieren eten zijn deze erg vers en nog zacht. Als een ei een paar uur oud is of gekookt wordt, wordt de schaal harder. De schaal bevat scherpe puntjes en kunnen zelfs interne bloedingen veroorzaken.
202Spots schreef: De meeste honden kunnen wel overweg met 'n eierenschaal hoor.En met de rest hebben ze ook geen moeite
tieneke schreef: En met de rest hebben ze ook geen moeiteDie moet je nou net niet gaan geven
Varkens....
Truus schreef: Die moet je nou net niet gaan geven>:(naar bed jij!!!
maja schreef: ik las in de biblioteek het volgende over eierschalenik geef rauw eieren en ook wel gekookte eieren. Opmerkelijk is Saiko bij de rauwe eieren wel de schaal opeet, bij gekookte niet!!!
De schaal nooit geven. Als dieren in de natuur eieren eten zijn deze erg vers en nog zacht. Als een ei een paar uur oud is of gekookt wordt, wordt de schaal harder. De schaal bevat scherpe puntjes en kunnen zelfs interne bloedingen veroorzaken.