Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot alternatieve geneeswijzen (homeopathie, acupunctuur, bach-bloesems, etc.)

Moderator: Lizzy

Door roger
#44910
quote author=wil 54 link=board=9;threadid=2128;start=0#msg44907 date=1075135087]
een site die best de moeite waard is om eens door te nemen
???

http://www.skepp.be

http://www.skepp.be:8080/skepp/artikelen

http://www.skepp.be/discussieforum/view ... sc&start=0

gr wil<<



Wil , dat heeft toch geen bal te maken met gezonde voeding en ook niet met het probleem van overmatig en teveel enten !

Dus ik snap in de verste verte niet waarom je deze link hier plaatst, ik dacht dat jij hier was om over voeding te leren.


En verder hebben die mensen van Sepp gisteren juist niks bewezen volgens mij.

Ze zouden echter wel iets bewijzen , indien ze niet één keer maar een aantal dagen, weken of maanden na mekaar verdunde arsenicum , slangen of paddengif dronken, maar dat doen ze niet.

Ik vraag me zelfs af of De Benz ook gedronken heeft, 'k heb het 'm in ieder geval niet zien doen!

Misschien hebben ze wel ook over Raspoetin gelezen en doen ze het daarom maar éénmalig.


Gr.
Roger.
Laatst gewijzigd door roger op ma 26 jan 2004, 18:05, 1 keer totaal gewijzigd.
Door de fokker
#44913
dacht dat deze rubriek ging over Alternatieve geneeswijzen en dat hier vragen e.d geplaatst konden worden.
Door roger
#44914
<<
wil 54 schreef: dacht dat deze rubriek ging over Alternatieve geneeswijzen en dat hier vragen e.d geplaatst konden worden.
<<


Ik dacht dat jij hier was om over voeding te leren of om jouw manier van voeren te toetsen aan hetgeen barfers voeren?
Door qyan
#45217
ze kunnen er kritiek op hebben, maar ik geloof het niet!!!
ik zie het resultaat van alternatieve geneeswijzen bij mijn hond, daar waar reguliere middelen niet meer hielpen.
qyan werd behandeld tegen Lyme met de zoveelste antibioticakuur, werd alleen maar zieker en was er heel slecht aan toe. gewrichten waren al aangetast door te late ontdekking en kon bijna niet meer lopen.
we moesten soms zelfs zijn achterhand optillen om hem te laten plassen, want hij zakte er gewoon doorheen.

antibiotica zijn we toen mee gestopt en heb hem een week of 9 colloidaal zilver gegeven (zou werken tegen Lyme)
en na een paar weken zagen we het resultaat.
gewrichtspijnen werden minder, zijn algeheel ziek zijn werd minder en zo kan ik nog wel ff doorgaan.

zelf heb ik jaren last gehad van hoofdpijn, chronisch, iedere dag.
mijn moeder was het op een gegeven moment spuugzat en heeft me mee genomen naar een homepaat, was toen 11 jaar.
en niet een beetje hoofdpijn, maar zo erg dat ik vaak niet eens naar school kon en zowat gene leven meer had!
zo jong als ik was geloofde ik voor geen meter in die ongein.
ik heb 2 consulten gehad, waarna ik een medicijn van haar kreeg. braaf genomen, want moeders wilde dat.
na 3 weken had ik nog wel wat hoofdpijn, maar zeker niet mere iedere dag.
na een maand of 2 geen hoofdpijn meer gehad.

dus ik geloof er zeker in, hoef alleen maar naar mijn hond te kijken en nara mezelf, dan weet ik genoeg ;)
Laatst gewijzigd door qyan op di 27 jan 2004, 12:40, 1 keer totaal gewijzigd.
Door Lizzy
#45263
Ik vind dat iedereen kritiek mag hebben op alternatieve geneeswijzen. En iedereen is vrij om er niet in te geloven. Veel mensen hebben er gewoon niks mee. Ook goed!!

Maar weet je wat ik wel vreemd vind? Dat mensen die zeer anti-alternatieve-geneeswijzen zijn WEL ineens bij alternatief therapeuten aankloppen als ze een dodelijke ziekte hebben waar de reguliere artsen niet meer bij kunnen helpen.

Had dan tijdens je gezonde leven niet zo hard lopen schoppen tegen de alternatieve geneeswijzen, denk ik dan...

Dus, tip voor jou Wil en iedere andere ongelovige Thomas: wees altijd voorzichtig met je sceptische houding! Wie weet komt er een moment in je leven dat je te horen krijgt van de dokter "Ik kan niets meer voor je doen". En wie weet komt er dan toch een moment dat je je heil zou willen zoeken in de alternatieve hoek....
Door Paul_Barte
#45267
>>
Dat mensen die zeer anti-alternatieve-geneeswijzen zijn WEL ineens bij alternatief therapeuten aankloppen als ze een dodelijke ziekte hebben waar de reguliere artsen niet meer bij kunnen helpen.
>>

En vaak is dat dan ook DE doelgroep waar zwaar misbruik van wordt gemaakt.

Ben absoluut niet tegen alternatieve-geneeswijzen maar dat er verschrikkelijk veel kaf in het koren zit is mij al jaren duidelijk :-\
Door Lizzy
#45268
Paul_Barte schreef: >>
Dat mensen die zeer anti-alternatieve-geneeswijzen zijn WEL ineens bij alternatief therapeuten aankloppen als ze een dodelijke ziekte hebben waar de reguliere artsen niet meer bij kunnen helpen.
>>

En vaak is dat dan ook DE doelgroep waar zwaar misbruik van wordt gemaakt.

Ben absoluut niet tegen alternatieve-geneeswijzen maar dat er verschrikkelijk veel kaf in het koren zit is mij al jaren duidelijk :-\
Oh ja Paul, dAAr heb je absoluut gelijk in. Maar (ik ben eigenwijs): er is net zoveel kaf onder het koren binnen de reguliere geneeskunde! Ik ken hele foute artsen, specialisten en dierenartsen..... Wat mij betreft geldt dus ook hiervoor (zoals voor alles): je hebt goeie en slechte. En helaas hebben de slechte geen stempel op hun voorhoofd met "hier moet je niet wezen".

Vergis je trouwens niet hoor Paul. Ik heb een aantal maal te maken gehad met mensen die niet geholpen konden worden door de reguliere geneeskunde en tegen mij zeiden "zo, en nu mag jij mij genezen met je Reiki". Het spijt me, maar van zo'n houding word ik ook terplekke misselijk... en als je ze dan niet kunt helpen, dan zijn wij (alternatieve therapeuten) gelijk weer kwakzalvers. Ze "vergeten" er voor het gemak wel bij te vertellen dat ze ook in de reguliere hoek waren uitgekakt.....

Ik zou willen dat de reguliere en alternatieve artsen en therapeuten eens samen zouden gaan werken ipv elkaar tegen de werken (en als ik eerlijk ben dan vind ik dat de reguliere de alternatieve tegen werken en niet andersom). Daar zouden veel mensen en dieren bij gebaad zijn!
Laatst gewijzigd door Lizzy op di 27 jan 2004, 14:12, 1 keer totaal gewijzigd.
Door roger
#45279
<<Ik zou willen dat de reguliere en alternatieve artsen en therapeuten eens samen zouden gaan werken ipv elkaar tegen de werken (en als ik eerlijk ben dan vind ik dat de reguliere de alternatieve tegen werken en niet andersom). Daar zouden veel mensen en dieren bij gebaad zijn! <<


Skepp staat momenteel terug in de spots omdat ze met een groepje mensen vorig weekend allemaal verdund slangengif, arsenicum, paddengif hebben gedronken, een heel kleine verdunning net zoals in de homeopathie gebruikt word.
Dat was een éénmalige aktie, ik vraag me af, als ze toch zo zeker zijn van hun stuk, waarom ze dan niet gewoon gedurende een aantal maande elke dag een beetje heel sterk verdunde arsenicum drinken.

wat die samenwerking betreft: het volgende waar gebeurd verhaal: een prof. da. zijn hond leed aan een erge soort van eczeem en hij kon het dier maar niet beter krijgen, de man was zelfs prof . aan de veeartsenij school te Gent, maar hij kon zijn hond niet genezen.

Binnen de da. kringen , de reguliere da.'s en dat is de overgrote meerderheid , word homeopatish da. Eric Vanden Eynde een beetje als een zonderling beschouwd, hij heeft een heel eigenaardige kijk op voeding en ent gewoon niet, dus.......maar.......wat deed die heel geleerde prof. da., hij was ten einde raad en kwam met zijn hond naar........ inderdaad....... en de hond genas...........

Heb ik uit de eerste hand van Vanden Eynde himself.


gr.
Roger.
Door Helen
#45282
Paul_Barte schreef: >>
Dat mensen die zeer anti-alternatieve-geneeswijzen zijn WEL ineens bij alternatief therapeuten aankloppen als ze een dodelijke ziekte hebben waar de reguliere artsen niet meer bij kunnen helpen.
>>

En vaak is dat dan ook DE doelgroep waar zwaar misbruik van wordt gemaakt.

Ben absoluut niet tegen alternatieve-geneeswijzen maar dat er verschrikkelijk veel kaf in het koren zit is mij al jaren duidelijk :-\
Ik denk zelfs heel veel meer kaf dan koren...Zo zie je maar dat er mensen zijn die menen dat ze bacterien en protozoen met garantie uit je lijf halen..en ze hebben het lef om zich ook nog geneeskundige te noemen. Ik ben vrij sceptisch mbt alternatieve geneeskunde. Maar ik sta er wel open voor. Al heb ik een stuk minder twijfels bij een geneeswijze als fytotherapie die al veel langer bestaat dan onze moderne geneeskunst en ook vanuit de wetenschap bewezen kan worden dan bij zaken als reiki en homeopathie. Daar heb ik toch een ietsiepietsie moeite mee. Misschien komt het nog, misschien niet....

groetjes Helen
Gebruikersavatar
Door chooky
#45287
Wat ik zo vervelend vind is dat je tegenwoordig (maar waarschijnlijk is dit eigenlijk altijd al zo) als je de expertise van iemand nodig hebt, je je eerst zorgvuldig in moet lezen in het vak waar deze persoon in gespecialiseerd is, aangezien je anders een grote kans loopt belazerd te worden.
Dit is naar mijn mening zo bij alternatieve geneeswijzen, maar ook bij reguliere geneeswijzen (anders zaten wij hier niet met z'n allen bij elkaar).
Door SHIVA
#45296
zowel bij de reguliere als bij dealternatieve geneeskuns is het vaak een symthoom behandeling
maar achter iedere klacht ligt een diepere oorzaak en dat is wat bij de alternatieve behandeling eerder wordt aangepakt dan bij de reguliere artsen
als er daar 10 patienten met hoofdpijn komen krijgen ze alle 10 hetzelfde voorgeschreven en bij de alternatieven wordt naar de oorzaak gekeken
dat is het verschil
en boven dien zit de genezing in je zelf
vaak al door anders tegen de dingen aan te kijken
maar goed daar hebben we andere forums voor gr shiva
Door geer
#45308
SHIVA schreef:
en boven dien zit de genezing in je zelf
vaak al door anders tegen de dingen aan te kijken
Daar ben ik het niet mee eens... Oke, er zijn veel klachten die voorkomen kunnen worden door bijvoorbeeld beter te eten of gezonder te leven, er zijn vast ook veel klachten die op een minder reguliere wijze te genezen zijn; maar er zijn genoeg ziektes die je echt niet op eigen kracht kunt genezen en mijns inziens ook niet op homeopatische wijze. Dat is, tot het tegendeel is bewezen ;).
Door SHIVA
#45312
geer inderdaad is niet alles te genezen maar de klachten worden door iets veroorzaakt en daar moet je naar toe
soms kan een klacht zitten die veroorzaakt is in de kinder jaren en er op later leeftijd uit komt
maar dat gaat te ver om dat hier even uit de doeken te doen en nogmaals om daar over te discuseren zijn er ander forums maar
ieder mag denken zo hij /zij wilt ;)gr shiva
 Terug naar “Alternatieve geneeswijzen”

Barfplaats wordt gesponsord door