Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Door Femke
#450493
Soms als ik Sunday in zijn ogen kijk lijkt het wel of zijn pupil niet diep-zwart is maar een beetje grijzig. Het valt me tot nu toe alleen op bij kunstlicht.

Ik ben eens aan het google-en geweest op cataract bij honden, maar ik zie alleen maar foto's van verder gevorderde staar. Eigenlijk word ik een beetje beroerd van die foto's die erbij staan 8)

Zit er toch sterk aan te denken om eens met Sunday naar de DA te gaan om het na te laten kijken. Ik begreep echter dat niet iedere DA kan vaststellen of je hond staar aan het ontwikkelen is? Moet je speciaal naar een oogspecialist toe? Of kan ik ook gewoon bij mijn eigen DA terecht?
Door K@rin
#450497
Oudere honden krijgen wel vaker een grijze gloed over de ogen.
Sheddie heeft het ook.
Je kunt proberen d.m.v. bijv. je wijsvinger voor zijn ogen te houden en heen en weer te bewegen .......................
Kijken hoe snel hij reageert.
Door Sylvi@
#450499
Denk dat je beter naar een oogspecialist kan gaan (bv in Hellendoorn of Ommen, dichterbij zie ik er zo geen).
Die weten tenminste echt waar ze over praten.
Door Lizzy
#450510
Hoe oud is Sunday nou? Brutus is 9,5 jaar en heeft het en Pinkel is 8,5 jaar en heeft het. Volgens mijn DA begint dat verschijnsel (soms niet/moeilijk te zien) ongeveer bij 7-jarige leeftijd en het is staar.
Door Femke
#450591
Lizzy schreef: Hoe oud is Sunday nou? Brutus is 9,5 jaar en heeft het en Pinkel is 8,5 jaar en heeft het. Volgens mijn DA begint dat verschijnsel (soms niet/moeilijk te zien) ongeveer bij 7-jarige leeftijd en het is staar.
hmmm Sunday wordt in april 8. Loopt het dan ook niet zo'n vaart, dat hij over een half jaar blind is?

Merk jij er wat van dat Brutus of Pinkel minder goed zien?
Door conleeuw
#450594
Femke schreef: hmmm Sunday wordt in april 8. Loopt het dan ook niet zo'n vaart, dat hij over een half jaar blind is?

Merk jij er wat van dat Brutus of Pinkel minder goed zien?
ook Bess is natuurlijk al behoorlijk grijs in haar ogen. Bij haar is het ook zo rond haar 8 ste begonnen, je merkten er weinig van, Ze kon nog alles, zag nog alles, wellicht dat ze het minder scherp zag, of in donker iets minder duidelijk zag, maar aan haar gedrag was weinig te merken. Nu is ze 14 nogwat en haar oogjes zijn behoorlijk grijs, maar ze kan nog zat zien, hoewel ze de afgelopen jaar niet meer een balletje die je gooi kan volgen, maar ze is niet blind, ze kan nog buiten lopen zonder probleem (buiten haar ouderdoms stijfheid en niet graag aan de lijn willen lopen dan) kan opstapjes nog duidelijk zien en struikelt nooit. De meete van mijn honden hebben in een mindere of meerdere maten last van grijze verkleuring in hun ogen, vaak rond de leeftijd van 8 ga je het zien, verder merk je er echt weinig van, Kelly is nu 12 en heeft het ook, Nana 10 heeft ook grijze verkleuring in haar oog, ook bij haar merk je niets qua gedraag. Ik denk als honden ouder worden hoort het er meestal gewoon bij. Ik maak mij er niet druk om, hoewel ik moet zeggen, als het om een jong hond ging, had ik er wel naar laten kijken ;D
Gebruikersavatar
Door Pauline
#450688
Sammie had het ook en die kon ook nog steeds gewoon zien. Kon zelfs op 14-jarige leeftijd nog achter zijn balletje aanrennen. En zijn oogjes waren beslist behoorlijk grijzig.
Door Femke
#450789
Ik heb vanmiddag even met de DA gebeld, en hij zei dat het volkomen normaal was voor de 'oudere ::) hond', het begint vaak rond de 6 à 7 jaar. Ik hoefde er niet voor langs te komen tenzij het ineens heel hard verkleurde, onregelmatig verkleurde, of hij op een andere manier last van zijn ogen kreeg.

Verder zouden ze er wel naar kijken als ik voor de enting kwam 8).
Door Femke
#450792
overigens heeft het hondje van mijn collega ver gevorderde glaucoom, het beestje is 3 maar is waarschijnlijk al 2 jaar blind. Ze hadden nooit gemerkt dat hij blind was, zo goed redt hij zich op zijn reukvermogen en zijn gehoor. Nou komt dat diertje niet vaak op onbekend terrein dus dat zal daar ook wel aan meehelpen.
Door Elvira
#451851
ik denk dat dat blind worden wel mee valt. Jaren geleden hielp ik op een internationale workingtest. Hieraan deed een al wat oudere Nederlandse golden mee. (Ze had de zelfde vader als mijn eerste golden). Deze hond markeerde perfect op de proef waar ik hielp. (Markeren = onthouden waar het wild/dummy gevallen is). De eigenares vertelde achteraf, dat de hond al een paar jaar ouderdomscataract had en volgens de dierenarts niet veel meer zag. Mijn dierenarts zei dat mijn hond zag, alsof ze door matglas keek. Maar zij zag een kat op grote afstand lopen.
 Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door