Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Door ginny
#449642
hoi hoi

vanmiddag bij de DA geweest met mijn pup van rond de 12 weken, omdat ze last had van haar darmen, ik wilde toch uitsluiten of het geen virusje was ed. ik denk dat het van het voer komt, de DA ook, mar hij wilde dieetvoer meegeven voor even, maar dat wil ik niet ze krijgt nu duck even afwachten hoe ze het daar op doet, ze vind het in ieder geval lekker :) dat is al wat..

nu heeft hij haar ook gelijk weer even nagekeken, en constateerden aan de rechterkant een behoorlijke patella luxatie, dus echt te verplaatsen uit de groef, aan de linkerkant wel beweging maar die blijft zitten, ze is een bulldog en word natuurlijk behoorlijk stevig, en ik moet er niet aan denken dat ze als ze groter word er veel last van gaat krijgen.

nu mijn vraag, is er op homeopatisch gebied wat mee te bereiken, zodat het niet erger word of iets dergelijk,

groetjes simone
Door K@rin
#449735
Vanaf de leeftijd van ca. 10 weken kun je wel degelijk verschil voelen bij de Patella's.
Er kan speling zijn n.a.v. een slappe bespiering, maar dat kan ook het gevolg zijn van een te ondiepe gleuf.
Een keuring op deze leeftijd is echter totaal geen garantie of de pup wel of geen problemen zal krijgen.
De definitieve/officiele keuring kan het beste uitgevoerd worden op de leeftijd van ca. 12 maanden.

Wanneer een pup er echt last van krijgt, kun je dat meestal al zien vanaf de leeftijd van ca. 4 maanden.
De voetjes worden dan vaak sterk naar buiten gedraaid om meer steun te krijgen.
Wanneer een pup aan 2 kanten last heeft, gaat deze meestal heel erg als "Charlie Chaplin" lopen en is niet erg stabiel in de achterhand.
Vaak wordt er zo vroeg mogelijk geopereerd, maar Prof. Meutstege is daar zelf geen voorstander van en denkt, dat een goede begeleiding van de pup met o.a. spierverstekende oefeningen ook in sommige gevallen een goed resultaat kan geven.
(Wij hebben pas op het Fokkersoverleg van de Pyrs een lezing van Meutstege gehad ;) )
Door ginny
#449747
ik baal hier ook van hoor :( , maar nu zit ik te denken, ze is voor de rest een gezonde bull, met veel energie, speelt veel, etc, moet ik haar nu hierin minderen, maar hoe, ze is gek op met de kinderen spelen en in de tuin met haar balletje, als ze rent zie ik niet dat haar knietje eruit schiet, wat je bv bij yorkshire terriertjes wel eens ziet, maar ze rent als een konijntje zeg maar, ze hopt als het ware, nu rennen bullen wel iets anders als andere honden, maar dit viel mij wel op, net alsof ze haar ene knietje wat stijver houd..

is er echt niets op natuurlijk gebied wat ik haar nu al kan geven.

mijn maine coon poes was een twijfel geval met PL, ben met haar naar een specialist geweest en die heeft haar helemaal nagekeken en bleek dat ze geen PL had, maar ik heb het bij ons pupje zelf gevoeld bij de DA, maar ik vind ook dat hij wel heel makkelijk uit de groeve schiet, als ze ouder is laat ik haar natuurlijk nog eens nakijken en anders door een specialist voor 100% uitkomst.

groetjes simone
Door K@rin
#449751
Ja, er moet wel iets homeopatisch bestaan wat een gunstige werking kan hebben, maar ik weet de naam niet ..... :-[
Misschien kun je eens bij Westerhuis informeren.
Wanneer het echt foute boel is, dan zul je dat binnen een maand of 2 gaan merken.

Ik zou haar niet te veel rare bewegingen laten maken, want als de Patella er vanzelf af gaat schieten, dan slijten de randen van de groef en wordt het steeds erger. Dat hoppen tijdens het rennen, is vaak al een teken, dat ze zelf haar knietje wil ontlasten, omdat het niet zo lekker spoort ........
Ik zou proberen haar zoveel mogelijk rechtlijnig te laten lopen om haar bespiering sterker te maken.
Maar goed, dit is allemaal makkelijker gezegd dan gedaan bij een pup van 12 weken ........
Moeilijk hoor !! Sterkte ermee !!!
Ik hoop, dat je ons over het verdere verloop ook nog op de hoogte houdt !
Door ginny
#449754
ja natuurlijk laat ik het verloop weten, ik hoop goed nieuws, maar dat zal de tijd leren, ik ga morgen er even achteraan, of er iets goeds bestaat wat haar kan helpen..

ja dat is idd. makkelijker gezegd met een spring in het veld...doortje wil graag spelen en rennen, nu let ik zowiezo wel goed op, dat ze niet te wild is, of ze nu goeie of slechte knieen hebben, met een pup is dat gewoon altijd wel opletten, maar in haar geval nog meer...met buiten spelen met andere honden maar aan de lange lijn, zodat ze niet als een bezetene met grote honden kan ravotten.

mijn vorige bull, hebben wij op 7,5 mnd moeten laten inslapen vanwege een zware erfelijke afwijking, nu hebben we een gezonde bull wat betreft ademhalingsgestel, dus genoeg energie en nu dit weer... :-\

alvast bedankt voor de informatie!!!!!

groetjes simone
Door K@rin
#449779
Ben ik helemaal "onze" Tannetje vergeten :-[, terwijl ik daar bijna altijd mensen naartoe verwijs !!

Misschien weet zij welke middelen kunnen helpen.
Ik wil die namelijk zelf ook wel eens weten ....... ;)
Gebruikersavatar
Door Hitam
#449804
Calcium fluoratum is speciaal voor slappe banden en gewrichten.
Ik zou een D30 geven, 1x daags.

Verder is het erg belangrijk dat ze goede spieropbouw krijgt. Vlees doet dat en veel bewegen, maar niet te veel bochten en springen maar rechtlijnige beweging en zwemmen.
Desnoods een tijdje Spiersupport van de Groene Os.
Afhankelijk van hoe erg het is, hoeft ze er geen last van te krijgen. Bij een pup zijn de banden altijd wat slapper en is een patella gemakkelijker te luxeren.
Door ginny
#449871
ik heb net gelijk de calcium besteld, als het goed is kan ik het morgen ophalen....bedankt voor de tip !!!!!!!!

en ik ga aan de slag met haar, wel gedosseerd om een goede spieropbouw te krijgen..

ik laat jullie het vervolg weten, hoe ze zich ontwikkeld en of ze er last van geen last van gaat krijgen..

ben blij met jullie support...

groetjes simone
Gebruikersavatar
Door Hitam
#449872
Calcium fluoratum mag ik hopen en niet gewoon calcium?
Laatst gewijzigd door Hitam op do 22 dec 2005, 12:14, 1 keer totaal gewijzigd.
Door ginny
#449873
nee de calcium fluoratum d30 heb ik besteld :), en dan 1x daags, ze is 7 kilo, hoeveel mag ik haar geven, of staat dat duidelijk op de verpakking...

groetjes simone
Gebruikersavatar
Door Hitam
#449877
Nee, op de verpakking staat hooguit iets over mensen. Hangt ervanaf of het tabletten zijn, druppels, grote (ruim 1 mm) korrel of kleine (kleiner dan 1 mm) korrels.

Druppels: 1x daags 7 druppels
tabletten en grote korrels: 1x daags 1
kleine korrels: 1x daags 3
Door chrisje
#450017
Heb je al een fysiotherapeut voor honden gecontacteerd. Zij kunnen je huiswerk meegeven ivm oefeningen die je thuis kan doen om de spieren te verstevigen.
Door chamourel
#450842
hydrotherapie, geeft ook goede resultaten.....
dat is een optie als je hond niet van zwemmen houdt.
buiten het feit dat het warme water veel beter is voor de opbouw van de spieren.
Door ginny
#450951
ik heb nog geen fysio gebeld, ik wil eerst even kijken of de calcium fluoratum wat doet, en ik let nu zelf ook erg op haar bewegingen, als ze nu erg wakker is, laat ik haar niet als een bezetene door mijn huis rennen met de kittens maar lijn ik haar aan en loop buiten een stukje, zodat ze in huis weer wat rustiger is, en ze heeft nu ook rusttijden in de bench..vind het wel erg sneu voor haar, maar is even niet anders, ik zie mijn bulldog idd. niet zwemmen, volgens mij zakt ze gelijk naar de bodem toe, en ze is pas 12 weken oud..heb nu eerst zoiets van rust in combi met de calcium en dan weer even na laten kijken indien nodig ga ik zeker verder om zoveel mogelijk te doen om een operatie te voorkomen..kan hydrotherapie dan ook al bij zulk jonge puppen???

nu ik weet dat ze PL heeft let ik er ook veel en veel meer op en nu vallen mij ook dingen op, dat ze toch soms wel pijn heeft in haar knie, als ze beweegt gaat ze soms zitten en bijt dan naar haar been/knie toe, volgens mij een teken dat het haar ook irriteert, en dat konijnenhuppeltje, maar ik zie niet dat de knie er echt uitschiet, ze is op zich al aardig gespierd aan de achterkant, maar we gaan er een echte bodybuildster van maken.. ;)

groetjes simone
 Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door