Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Door diana
#435195
De meeste hondenbezitters kennen inmiddels middelen als Metacam® en Rimadyl® als pijnstiller bij gewrichtsproblemen. De meeste honden verdragen deze middelen goed, sommige gaan er op braken of krijgen er diarree door. Soms werken de middelen onvoldoende. Previcox® zou een goed alternatief kunnen zijn als de andere middelen bijwerkingen hebben of onvoldoende effect hebben.
Lees verder
op; www.uwdierenkliniek.nl


-----------------
Door conleeuw
#439635
Ik wil niet raar doen, maar de NSAID Previcox heeft als active bestandeel firocoxib en dat is dezelfde als in de geneesmiddel voor mensen Vioxx die naar ik meen vorig jaar uit de handel is gehaald omdat het verrijkende gezondheids bezwaren had voor mensen. Met name een verhoogde kans op hartinfart en hersen bloedingen is de reden waarom deze geneesmiddel voor mensen uit de handel is genomen. Ik wil niet zeggen dat dit voor de hond ook een risico is, maar ik denk dat men toch even goed moet lezen over de risico's voor de huisdieren :(
Je kan iets meer lezen over Vioxx op deze sites
http://www.viox-heart-attack.com/
http://www.healthyweightforum.org/eng/w ... recall.asp
Ik wil niemand de stuipen op het lijf jagen, wel inlichting geven die mogelijk van toepassing is.
;)
 Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door