Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot alternatieve geneeswijzen (homeopathie, acupunctuur, bach-bloesems, etc.)

Moderator: Lizzy

Door macgirlie
#422282
Heeft iemand hier ervaring mee? Bij Pepper is afgelopen maart HD geconstateerd en het gaat nu eigenlijk best goed met hem. Maar ik vraag me af of fysiotherapie kan helpen om zijn zwakke achterhand te versterken zodat evt. klachten in de toekomst tot een minimum beperkt blijven. Hij wordt in januari 3 jaar.
Door Truus
#423050
Fysiotherapie is zeker aan te raden, bovendien worden de andere spieren en botten overbelast zodat er ook mankementen kunnen ontstaan. Door Fysio wordt dit lekker los gehouden.
Wij hebben goede resultaten bij onze hond.
Door chrisje
#423076
Yep, hier een Staffie met HD problemen. We hebben het ontdekt vanaf haar negen maanden. Geen medicatie, maar wel bij een fysiotherapeut geweest. We kregen hier een trainingsschema en ... ze is nu de 13 jaar gepasseerd zonder problemen. Ze gaat nog elke dag haar (weliswaar kleine) wandeling mee doen. ;D
Door petrap
#432439
Elvira schreef: zwemmen is ook goed. Er zijn hiervoor speciale zwembaden.
Ja, in de Hondenmanieren stond hier een stukje over. Ook goed met honden die last hebben van artrose (was gelijk geïnteresseerd i.vm. Viento). Ik was verbaasd dat er maar eentje in heel Nederland is. Moet volgens mij toch een gat in de markt zijn.

http://www.aquadog.nl/

http://www.aqua-fun.be/
Door Slot
#437116
Hebben wij ook goede ervaringen mee. Bulldog Borg liep al weken te manken, pijnstillers hielpen niet. Na twee behandelingen bij de fysiotherapeute was hij van de pijn af. Later is hij nog een paar keer terug geweest voor zijn rug. Hij lag altijd met zijn ogen dicht te genieten van de behandeling. ;D
Door macgirlie
#437309
Als we terug zijn in Spanje ga ik een keer met hem naar de fysio. Hij heeft momenteel weinig klachten maar wellicht helpt het wat om zijn spieren sterker te maken en wellicht heeft ze ook een trainingsschema voor hem. Zo'n aquabehandeling zou natuurlijk helemaal het einde zijn maar gezien de kosten en de afstand zit dat er niet in.
Door Truus
#437393
macgirlie schreef: Als we terug zijn in Spanje ga ik een keer met hem naar de fysio. Hij heeft momenteel weinig klachten maar wellicht helpt het wat om zijn spieren sterker te maken en wellicht heeft ze ook een trainingsschema voor hem. Zo'n aquabehandeling zou natuurlijk helemaal het einde zijn maar gezien de kosten en de afstand zit dat er niet in.
Je kunt ook vragen wat je zelf nog kunt doen aan de fysiotherapeut. Ons gaf ze "huiswerk' mee en nu nog steeds passen wij dit toe.
Door *wendy*
#437402
petrap schreef: Ja, in de Hondenmanieren stond hier een stukje over. Ook goed met honden die last hebben van artrose (was gelijk geïnteresseerd i.vm. Viento). Ik was verbaasd dat er maar eentje in heel Nederland is. Moet volgens mij toch een gat in de markt zijn.

http://www.aquadog.nl/

http://www.aqua-fun.be/
Hier nog eentje

http://www.hondenzwembad.nl/

En nog een

www.klaverhoeve.be
Laatst gewijzigd door *wendy* op ma 05 dec 2005, 11:29, 1 keer totaal gewijzigd.
Door chrisje
#437604
Truus schreef: Je kunt ook vragen wat je zelf nog kunt doen aan de fysiotherapeut. Ons gaf ze "huiswerk' mee en nu nog steeds passen wij dit toe.
Ja, wij kregen toen ook huiswerk mee. We zijn trouwens juist terug van een winterwandeling. Ons Dimpke met haar oldtimer zus van 13 jaar en HD :D ;).
Niet opgeven, hoor.
 Terug naar “Alternatieve geneeswijzen”

Barfplaats wordt gesponsord door