Ik vraag me af wanneer je nou met wat hardere botten kan beginnen. Ik zie ook dat veel mensen de fout begaan te snel met harde botten te beginnen.
Maar hoe lang staat er nou eigenlijk voor? Misschien ook wel iets om ook in de bib te zetten omdat zoveel mensen daar de fout in gaan en dat toch ook echt een fatale fout kan zijn...
Die van mij zijn nu 3 weken aan de barf en ik heb gewoon maar heel goed de ontlasting in de gaten gehouden en het lijkt allemaal heel erg goed te gaan. Ik heb de kleinste al een stuk kalfsrib gegeven en dat gaat ook goed, dus nu mag de rest het ook gaan proberen. Geitenribben zijn ook goed gegaan, die vond ik ook niet zo heel hard. Terwijl die volgens mij van volwassen geiten zijn? Of niet?
Maar wanneer zou ik bijvoorbeeld wildkarkassen kunnen gaan voeren? Of kan je die nooit voeren? Fazant, haas, zijn dat soort wildvarianten mogelijk, of mogen ze daar alleen het vlees van? Of is dat anders te malen in een vleesmolen?
In de natuur eten ze tenslotte ook niet altijd jonge beesten. Aan de andere kant is een kies ook weer zo gebroken... Mijn oudste hond heeft een jaar geleden haar grote achterkies gebroken en die moest er dus uit gehaald worden en daar waren ze flinke tijd mee bezig. Op haar leeftijd hoop ik niet dat zoiets ooit weer gebeurd.
Zij kauwt op botten op zo'n manier dat of het bot moet breken of de kies... Maar de kleintjes bij mij knagen juist heel netjes en rustig...
En zo had ik bij het Islam centrum ook die geitenstukjes en schapenstukjes gehaald. Maar achteraf realiseer ik me dat dat vast van volwassen dieren geweest moet zijn, want de botten daarin zijn knoerthart... Alleen het vlees eraf snijden? Of nog even wachten en kunnen ze zoiets wel aan over een tijdje?