- do 01 dec 2005, 19:56
#435128
de link die hierboven staat is zeer goed om dat even op je gemak door te lezen ...dat is een goed begin.
Ik ben zelf nog niet zo lang geleden begonnen met barf.
Mijn hond is al 2 1/2 jaar en ben eigenlijk moeiteloos overgeschakeld....soms hebben honden wat moeite met het verteren en doe je het iets langzamer aan.
Ik ben begonnen met hem eerst 3 dagen s'morgens brokken te geven en s'avonds kvv (of te wel kant en klaar vers voer zoals rodi, energique, carni best, bibi enz) daarna een paar dagen alleen kvv.
Toen langzaam begonnen met wat vlees, tenminste langzaam....hij at binnen een week compleet barf.
Qua vlees (en vis niet te vergeten) mogen ze in principe alles hebben behalve varkensvlees.
Qua botten kun je meer lezen in de eerder genoemde link...daar staat weer een link naar een botten document.
Voor het bot heb ik in het begin alleen hele kippepoten gegeven die ik had bewerkt met een hakmes zodat de botten een beetje gebroken waren en wat lamsvlees met kleine stukken bot erin.
Pas later begonnen met lams ribben enz.
Ei mag ook rauw, je hoeft je geen zorgen te maken om salmonella....de zuurgraad van de maag van een hond die gewent is vers te verteren is anders en daar heeft salmonella geen kans in....ik heb zelf wel 2 weken gewacht met ei, de kip kreeg jij wel al eerder maar hij had ook al even kvv gegeten dus was al wat gewent.
Zo hoop dat je nu een beetje op weg bent, succes ermee, en ik kan je zeggen dat ik er geen spijt van heb, het is even in het begin eng om te doen omdat het allemaal zo nieuw is en het eigenlijk anders is dan je altijd geleerd hebt.
Qua tijd valt mee ik ben meestal bij 1 slager klaar en spring af en toe bij de islamiet binnen...en dan thuis verpak ik het meteen in dag porties qua gewicht.....ik heb een slager die erg goedkoop is en ik mooie prijzen heb met weekaanbiedingen (maros, arie de knaller enz) ben gemiddeld ong 2,= € de kilo kwijt en mijn hond van bijna 30kilo eet tussen de 6 en 700 gram per dag.
Maar vaak kan je ook nog een deal sluiten met een slager of visboer voor snijafval.
Of misschien ken je wel iemand die uitbeender is...of ga je bij het slachthuis langs...is ook goedkoper dan de slager.
Laatst gewijzigd door ursula.v.gelder op do 01 dec 2005, 20:00, 1 keer totaal gewijzigd.