Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot het zelf samenstellen voeding.

Moderator: Lizzy

Door Sander
#43495
Vraagje: hoe schadelijk is het eigenlijk voor voedsel om het in de diepvries te gooien?
Bijna al het eten van m'n honden komt uit de diepvries, maar ik vraag me dus wel eens af hoeveel slechter dat nou eigenlijk is dan vers. JdBL zegt dat het erg slecht is (ben haar exacte bewoording even kwijt).
Ik heb ooit wel eens geprobeerd om aardbeien in te vriezen, maar die kwamen er toch heel anders uit dan ze er in gingen :P Maar als je dan bedenkt dat ze mensen willen invriezen om ze op een later tijdstip weer tot leven te wekken, moet je haast tot de conclusie komen dat het zo slecht nog niet is. De truc daarbij is alleen wel dat het product zeer snel tot zeer lage temperatuur wordt afgekoeld. Een proces dat je met je huis-tuin-en-kuiken vriezer niet kunt nadoen.
Door Janet
#43496
Het lijkt me stug dat het schadelijk is. Alleen komt het voedsel er idd soms anders uit dan je er in gooit.

Trouwens, als het echt schadelijk zou zijn, heb ik nu al medelijden met de pooldieren. Die leven toch ook een groot gedeelte van het jaar op ingevroren voedsel ???.
Door ~anna~
#43503
Vroeger stonden er in natuurvoedings winkels nooit vriezers nu wel omdat er wel een markt voor was
Zodra ik mijn oude studie matriaal ben door geploegt kom ik hier op terug.Levenskracht daar had het geloof o.a. mee te maken :)
Door roger
#43505
<< JdBL zegt dat het erg slecht is (ben haar exacte bewoording even kwijt). <<


sander, ik denk dat zij het eerder heeft over vlees in bevrozen toestand voeren, niet over vlees dat ingevrozen geweest is, dan ontdooid en op kamertemp. gebracht.
Je hebt ook wel eens dat honden diarree krijgen nadat ze stukken ijs gegeten hebben bijvoorbeeld.

aardbeien en andere vruchten invriezen gaat perfect met een shockvriezer, maar die staat bij de meeste mensen niet thuis.
Als ik voor mezelf aardbeien of bosvruchten invries dan pureer ik ze en doe ze in ijskubetjes, en das perfect.

gr.
Roger.
Laatst gewijzigd door roger op do 22 jan 2004, 17:35, 1 keer totaal gewijzigd.
Door Sander
#43510
roger schreef: sander, ik denk dat zij het eerder heeft over vlees in bevrozen toestand voeren, niet over vlees dat ingevrozen geweest is, dan ontdooid en op kamertemp. gebracht.
Volgens mij heeft ze het echt over het invriezen van vlees, maar ik heb het boek niet bij de hand, dus ik kan het niet opzoeken.
Door roger
#43518
<<Volgens mij heeft ze het echt over het invriezen van vlees, maar ik heb het boek niet bij de hand, dus ik kan het niet opzoeken. <<

'K heb het efkens opgezocht Sander,

if this is on low freezing, little harm will be done to the health properties of the meat.
But hard freezing is as destructive as cooking to the health of the meat and to those wh consume it. Therfor never put meat in the freezer. Frozen (iced) food should be used with great caution as it causes ulceration of the disgestive tract

Make sure the tawing is complet before giving it to the dog. I repeat iced meat is dangerous

blz 14 en 15

gr.
Roger.
Door roger
#43524
<<Volgens mij heeft ze het echt over het invriezen van vlees, maar ik heb het boek niet bij de hand, dus ik kan het niet opzoeken. <<

'K heb het efkens opgezocht Sander,

if this is on low freezing, little harm will be done to the health properties of the meat.
But hard freezing is as destructive as cooking to the health of the meat and to those wh consume it. Therfor never put meat in the freezer. Frozen (iced) food should be used with great caution as it causes ulceration of the disgestive tract

Make sure the tawing is complet before giving it to the dog. I repeat iced meat is dangerous

blz 14 en 15

gr.
Roger.
Door Lizzy
#43529
roger schreef:

<<Volgens mij heeft ze het echt over het invriezen van vlees, maar ik heb het boek niet bij de hand, dus ik kan het niet opzoeken. <<

'K heb het efkens opgezocht Sander,

if this is on low freezing, little harm will be done to the health properties of the meat.
But hard freezing is as destructive as cooking to the health of the meat and to those wh consume it. Therfor never put meat in the freezer. Frozen (iced) food should be used with great caution as it causes ulceration of the disgestive tract

Make sure the tawing is complet before giving it to the dog. I repeat iced meat is dangerous

blz 14 en 15

gr.
Roger.
Maar wat is "hard freezing"? (ik lees het overigens net als Sander).
Groetjes, Lizzy
Door roger
#43535
Lizzy schreef: Maar wat is "hard freezing"? (ik lees het overigens net als Sander).
Groetjes, Lizzy
ik zou nu ( in 2004) hard freezing beschouwen als shock freezing, maar ' k weet niet of ze toen "shock freezing "kenden.

in principe staat het er inderdaad twee keer maar ik denk dat het laatste zinnetje, "make sure that the tawing is completed" en het woordje "iced meat" toch wel degelijk meer de richting aangeven van het voeren van bevroren vlees.

Maar goed, ik zal het vragen als ik haar zie (hopelijk)en kom er eventueel later op terug.


gr.
roger.
Laatst gewijzigd door roger op do 22 jan 2004, 19:16, 1 keer totaal gewijzigd.
Door Lizzy
#43563
Ik ben heel benieuwd. Maar ik denk wel dat vandaag de dag je gewoon niet zonder vriezer kunt... Ik maak tegenwoordig ook groentemix voor twee weken en dat gaat dus de vriezer in. Ik twijfel regelmatig of dit nu werkelijk zo gezond is hoor...

Maar OK, ik ben heel benieuwd Roger! Laat het ons weten!

Groetjes, Lizzy
Door Sander
#43630
Maar de zin "Therefor never put meat in the freezer" lijkt me toch vrij duidelijk en voor weinig interpretatie vatbaar ;)
Door sharpie
#43632
Maar de zin "Therefor never put meat in the freezer" lijkt me toch vrij duidelijk en voor weinig interpretatie vatbaar 
Ja, dat lijkt mij ook niet anders te inteperteren :-\

En dan dit zinnetje: "if this is on low freezing, little harm will be done to the health properties of the meat.
But hard freezing is as destructive as cooking to the health of the meat and to those wh consume it."

Dat lijkt mij toch ook overduidelijk.

Ze zegt dat "Low Freezing" niet slecht is, dus dat zinnetje: "Make sure the tawing is complet before giving it to the dog. I repeat iced meat is dangerous" lijkt mij daar voor te gelden.

Dus wat moeten we dan ???elke dag vers inkopen of zacht invriezen en hoe moet dat dan met kant-en-klaar versvlees?
Hoe is dat ingevroren? Zacht of hard ???
Door oebaya
#43634
Als inderdaad bedoeld wordt, dat je vlees langzaam moet invriezen, dan vries je bij mijn weten de boel juist stuk. Er gaan dan cellen open en stuk. Juist snel invriezen, dus op de speciale invriesstand zou dit voorkomen. Zo kan je het in alle boeken over invriezen lezen en wat ik ook invries, voor mijzelf of de honden, de vriezer gaat op de invriesstand, zodat het vriesproces vlug gaat.
gr.
Nicolette
Door roger
#43637
Ik maak me d'r kompleet geen zorgen om , ik laat het gewoon helemaal ontdooien en op omgevingstemperatuur (zeg maar kamertemperatuur) komen vooraleer ik het voer.
Verder zorg ik er altijd voor dat ik het invries dat het luchtdicht verpakt is, want dat maakt volgens mij wel een verschil uit,iets wat je zelf kan uitproberen door het twee maanden in een diepvries te stoppen , een stuk goed verpakt en het andere niet in folie verpakt.
En in dat laatste geval maakt het volgens mij wel een verschil uit of het hard of niet hard ingevroren geweest is.

Ik kom er later op terug als ik er wat meer over gehoord he, wat ze er precies mee bedoeld.

gr.
Roger.
Laatst gewijzigd door roger op vr 23 jan 2004, 09:20, 1 keer totaal gewijzigd.
 Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie BARF”

Barfplaats wordt gesponsord door