Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

#433398
Nu heeft onze jongste berner van 6 maanden oud gewrichtsproblemen. Verleden week vrijdag begon hij plots te manken met zijn rechter voorpoot. Ik ben dan naar de dierenkliniek gegaan bij een orthopeed voor honden. Volgens hem groeit hij veel te snel en zou ik hem speciale brokken moeten geven. Nu krijgt hij gedeeltelijk carnibest en af en toe barf ik. Wat nu? Ik heb echt geen zin om met brokken te beginnen omdat die berners daar altijd vachtproblemen van krijgen en ook veel diarree. Kan dat nu echt van die voeding zijn dat hij problemen heeft?
#433403
Weet je wat zo typisch is. Als je hond vers eet en hij heeft gezondheidsproblemen dan komt het volgens dierenartsen altijd door de voeding, volgens dierenartsten. Ik word daar een beetje moe van.
Ik heb geen ervaring met gewrichtsproblemen bij honden, maar toch kan ik me niet voorstellen dat dit door de voeding komt.
Door Helen
#433431
Ik zou je hond volledig op vers houden, maar als je hond heel hard groeit. Zou ik hem zo schraal mogelijk houden en zelf heb ik toen mijn hond groeipijnen had een deel van het kvv vervangen door GF-mixen om het aantal kcal en het Ca/F gehalte naar beneden te halen. Verder is het bij mogelijke gewrichtsafwijkingen heel belangrijk om er zo vroeg mogelijk bij te zijn en te behandelen indien nodig. Ik zou dus elleboog foto's BIJ EEN ORTHOPEED laten maken om uit te sluiten dat het geen elleboogdysplasie is.
Door Peet
#433451
Ik ga helemaal mee met Helen: dikke kans dat het groeipijnen zijn en het is altijd verstandig om ed uit te sluiten.

Mercurius Vivius van VSM of Dr Vogel zou ook goed helpen bij groeipijnen. En inderdaad: schraal houden.

Geen brokken!!!! Daarvan gaat hij alleen maar harder groeien (de plof-groei van een koolhydraten-dieet). Overigens zijn dieet-brokken een fijne aanvulling op de portemonnaie van een DA, dus geen wonder dat hij dat graag aanbeveelt ;)
#433460
mijn pup begon ook mank te lopen met 5-6 maanden,ook aan de rechtervoorpoot.Fotos laten maken,niks te zien.Ze zeiden groeipijn.Verschillende dierenartsen naar laten kijken,allemaal zeiden ze groeipijn.Mercurius Vivus meegekregen en het advies om geen rauw vlees meer te geven,omdat dat de oorzaak zou zijn van de groeipijnen ???Natuurlijk gewoon door gegaan met kvv en barf.Twee weken geleden is hij geopereerd aan elleboog OCD.Ze hebben aan allebei de ellebogen stukjes kraakbeen weggehaald.Dus maw.....ik zou het wel goed in de gaten houden ;)
Door Helen
#433463
kangalfreak schreef: mijn pup begon ook mank te lopen met 5-6 maanden,ook aan de rechtervoorpoot.Fotos laten maken,niks te zien.Ze zeiden groeipijn.Verschillende dierenartsen naar laten kijken,allemaal zeiden ze groeipijn.Mercurius Vivus meegekregen en het advies om geen rauw vlees meer te geven,omdat dat de oorzaak zou zijn van de groeipijnen ???Natuurlijk gewoon door gegaan met kvv en barf.Twee weken geleden is hij geopereerd aan elleboog OCD.Ze hebben aan allebei de ellebogen stukjes kraakbeen weggehaald.Dus maw.....ik zou het wel goed in de gaten houden ;)
Zelf heb ik ook een CT-scan laten maken van de ellebogen van mijn hond met groeipijnen. Daar zie je 99.9% zeker op wat er aan de hand is of niet aan de hand is ;D Op foto's is dat verre van altijd het geval en al helemaal als ze bekeken worden door een gewone dierenarts en niet door een gespecialiseerde othopeed.
#433520
Ik kom net terug van de DA (orthopeed voor honden) vandaag werden foto's gemaakt. Ik zie wel dat er iets mis is met het kraakbeen aan de rechter elleboog, daarvoor zal volgende week een arthroscopie (kijkoperatie) gebeuren. De heupen zijn ook niet helemaal in orde, dat moet binnen 2 maand gecontroleerd worden. Volgens de DA komt dat door zijn voeding omdat hij veel te snel gegroeid is in korte tijd. Nu zou ik hem voeding voor volwassen giant honden moeten geven. Ik ben daar wel niet mee akkoord, maar ik weet nu echt niet wat doen. Ik heb Corinne van carnibest gevraagd of dat ik niet zou overschakelen op light voeding en glucobest bij geven. Weet iemand daar raad mee?
Door Helen
#433526
lantsoght schreef: Ik kom net terug van de DA (orthopeed voor honden) vandaag werden foto's gemaakt. Ik zie wel dat er iets mis is met het kraakbeen aan de rechter elleboog, daarvoor zal volgende week een arthroscopie (kijkoperatie) gebeuren. De heupen zijn ook niet helemaal in orde, dat moet binnen 2 maand gecontroleerd worden. Volgens de DA komt dat door zijn voeding omdat hij veel te snel gegroeid is in korte tijd. Nu zou ik hem voeding voor volwassen giant honden moeten geven. Ik ben daar wel niet mee akkoord, maar ik weet nu echt niet wat doen. Ik heb Corinne van carnibest gevraagd of dat ik niet zou overschakelen op light voeding en glucobest bij geven. Weet iemand daar raad mee?
Mag ik vragen naar welke orthopeed/DA je gegaan bent?
De meeste DA's hebben bar weinig verstand van voeding. Steven Schukking raadde mijn hond eukanuba of pedigree pal aan....De grootste troep die er bestaat. Gewrichtsproblemen hebben ook een grote erfelijke component. Met voeding en lage groeisnelheid etc kan je veel beinvloeden, maar erfelijke aanleg kan je niet tot 0 reduceren door andere factoren...helaas....
Heeft de DA uitgelegd wat er precies te zien was op de foto's en wat je hond precies mankeerd? Waarom opereert hij direct? Zijn er nog andere mogelijkheden behalve opereren?
Laatst gewijzigd door Helen op di 29 nov 2005, 16:21, 1 keer totaal gewijzigd.
Door K@rin
#433543
Als je toch al vers geeft, zou ik zeker NIET teruggaan naar brokken .............
Als het om alleen groeipijn zou gaan, is het de beste manier om er v.w.b. voeding vanaf te komen ..........
Helaas, toen jij het ras Berner noemde, ging bij mij ook al een alarmbelletje rinkelen, dat het heel goed wat anders zou kunnen zijn, zoals ED of OCD.
Ik denk, dat het geven van Glucobest ook een heel goed idee is.
Heb je al contact gehad met de fokker van je hond ?

P.S.
Ik fok Pyreneese Berghonden en zal mijn pupkopers in zo'n geval NOOIT Royal Canin Giant adviseren !!!
Laatst gewijzigd door K@rin op di 29 nov 2005, 16:40, 1 keer totaal gewijzigd.
#433701
Mijn Berner is nu 5 mnd. en de fokker gaf mij ook rc voor pups mee bij 8 weken.
Hierop ging hij erg hard groeien de zgn. 1 a 2 kg in de week , volgens de da.kon ik het best overgaan op rc giant omdat hij anders gewrichtsproblemen zou krijgen.
Ik ben eens wat rond gaan neuzen en hier terecht gekomen,nu hij al een aantal weken vers krijgt komt hij minder aan maar doet het erg goed .
Hij weegt nu 28 kg,.
Ik zou als ik jouw was niet weer overgaan op brokken,en inderdaad contact opnemen met de fokker.
Direct opereren vind ik nogal wat,al hoorde ik op de cursus ook van iemand bij wiens Berner wat kraakbeen was .weggehaald en waar het nu goed mee ging.
#434038
Ik heb ondertussen met Corine overlegd en zij raad mij aan minder te voeren en wat meer groentenmix. Zij heeft ook aangeraden Mercurius Vivius D6 te geven. Nu voel ik me toch wat beter want die DA beweert dat carnibest niet goed is voor een jonge hond dat brokken beter zijn. Ik zal toch verder carnibest geven maar dan wel minder. Die operatie zal ik wel laten uitvoeren. Ik overweeg ook om Glucobest bij te geven.
Door Helen
#434040
lantsoght schreef: Ik heb ondertussen met Corine overlegd en zij raad mij aan minder te voeren en wat meer groentenmix. Zij heeft ook aangeraden Mercurius Vivius D6 te geven. Nu voel ik me toch wat beter want die DA beweert dat carnibest niet goed is voor een jonge hond dat brokken beter zijn. Ik zal toch verder carnibest geven maar dan wel minder. Die operatie zal ik wel laten uitvoeren. Ik overweeg ook om Glucobest bij te geven.
Ik zou zeker glucobest erbij geven. Direct mee beginnen!!!
 Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door