Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Door manueel35
#431848
Hallo, mijn naam is Manuela en ik heb een Boeren Foxje en een Husky. Nu sinds een dag of vier heeft mijn Foxje ( Vlekkie ) hele vreemde pijn aanvallen. Het begint met verstarren, daarna begint hij te trillen, dan valt hij op z'n zij en wordt hij helemaal koud. zijn hart gaat dan heel erg tekeer en hij maakt met z'n koppie van die schokkerige bewegingen. Je kan hem dan niet aanraken want dan gilt hij het uit. Dat duurt al met al zo'n 20 tot 30 minuten en daarna wordt hij weer langzaam warmer. En na een uur tot 1 1/2 uur kan hij pas weer een beetje lopen. Hij springt ook niet meer op de bank of op bed, wat hij tot 5 dagen terug nog wel deed. Als ik hem daarbij help, gilt hij ook van de pijn. Ik ben in twee dagen al drie keer bij de dierenarts geweest, maar telekens als ik bij de arts aankom, is het weer over en kunnen ze niks aan hem zien. Zijn hartje klinkt dan goed. Volgens de artsen is het geen epileptie omdat hij gewoon bij is tijdens zo'n aanval. Je hoort van de artsen verschillende ( vermoedelijke ) diagnoses ( nekhernia/artrose) , maar niemand durft met zekerheid te zeggen wat het kan zijn. Zelf ben ik op het moment verschrikkelijk bang dat het iets ernstigs is.

Mijn vraag is dan ook, heeft iemand dit wel eens meegemaakt met zijn hond ?

Graag had ik van mensen die dit meegemaakt hebben een reactie gehad.

Morgenochtend ga ik voor de vierde keer met hem naar de dokter en worden er foto's gemaakt en bloed afgenomen. Ik hoop dat ik er dan achter kom wat er met hem aan de hand is.


Groeten Manuela en Vlekkie
Door Lizzy
#431896
Hoi Manuele, wat een vreemde/vreselijke toestand joh! Ik durf je eerlijk gezegd niet te zeggen wat je hond zou kunnen mankeren... Ik zou het wel vreemd vinden wanneer dit een hernia/artrose zou kunnen zijn. OK, hernia kan ineens optreden, maar veroorzaakt bij mijn weten niet deze door jou beschreven dingen... Ik denk dat de beste benadering inderdaad is om hem door de dierenarts/specialist binnestebuiten te laten keren. Ik wil je wel heel veel sterkte wensen! En ik hoop dat je ons op de hoogte houdt!
Door Nelly
#431900
Mijn Ashley (nu overleden) heeft dat zo'n 7 jaar geleden ook gehad, althans het leek erop, maar niet zo vaak achter elkaar. Middels foto's is bij hem toen spondylose geconstateerd. Dank zij pijnstillers, aangepaste beweging en homeopathie is hij er toch nog 12 jaar mee geworden. Hij had wel altijd meer last met koud vochtig weer, zoals nu.
Door manueel35
#431939
Hoi, bedankt voor de reacties. Het klopt inderdaad dat hij direct zo'n aanval krijgt als hij de kou in is geweest. Dat viel me vandaag op. Maar ja, alles valt me nu op. Ik heb eergisteren ook een pijnstiller gekregen voor hem, Metacam. Maar het is nu ook al twee keer gebeurd dat hij een kwartier na die Metacam zo'n aanval kreeg. Dus dat durf ik ook niet meer te geven. Ik weet wel dat ik gek wordt van die onwetendheid. Konden ze maar praten :'(

En uiteraard houd ik jullie op de hoogte, morgen zodra ik meer weet.


Groetjes Manuela
Laatst gewijzigd door manueel35 op zo 27 nov 2005, 19:16, 1 keer totaal gewijzigd.
Door diana
#432084
mijn teefje heeft ook spondylose,
maar zo,n heftige reaktie heeft ze nooit meer gehad ,
ik ging met haar destijds naar de d,a omdat ze een aantal onderdelen op club weigerde en ook 1x zo maar midden op de stoep zomaar omklapte
hup zo op haar zij en stond ook direkt weer op
maar deze 2 dingen samen waren aanleiding om toch maar even naar de d.a te gaan en die constateerde na het maken van foto,s de spondylose nu inmiddels 3 jaar geleden.
wel merk ik bij koud weer wel dat ze wat stijver is wanneer we een eind zijn wezen lopen
ze heeft hiervoor gelukkig nog geen pijnstillers nodig gehad , maar krijgt wel spondyvetsem , visolie en glucosamine [ glucobest] .
Laatst gewijzigd door diana op zo 27 nov 2005, 21:02, 1 keer totaal gewijzigd.
Door manueel35
#432102
Nelly schreef: Mijn Ashley (nu overleden) heeft dat zo'n 7 jaar geleden ook gehad, althans het leek erop, maar niet zo vaak achter elkaar. Middels foto's is bij hem toen spondylose geconstateerd. Dank zij pijnstillers, aangepaste beweging en homeopathie is hij er toch nog 12 jaar mee geworden. Hij had wel altijd meer last met koud vochtig weer, zoals nu.

Dit wil ik toch even kwijt. Naar aanleiding van dit antwoord ben ik verder gaan zoeken via google, en ik ben er voor bijna 90 % zeker van dat hij ( hoe triest ook ) deze aandoening heeft. Ik ga in elk geval morgen naar de kliniek met hem, maar hij heeft echt alle symptonen van sponylose helaas. Ik hoop dat er goede pijnstillers voor te krijgen zijn. En ik ga denk ik ook maar een jasje voor hem aanschaffen zodat de kou hem in ieder geval niet zo heel erg te pakken neemt.
Maar zodra ik morgen de uitslag heb, laat ik het jullie gelijk weten.

Groetjes Manuela en Vlek.
Door diana
#432178
zie het niet te zwart hoor
mijn teefje heeft het nu al 3 jaar
z4 mag nog best veel en kan ook veel
naast de fiets is heel erg goed voor haar rug
dat houdt haar achterhand sterk.
verder redt ze het nu al 3 jaar met enkel de spondyvetsem en de visolie en de glucobest .
ze is nu 7 jaar
lange wandeling ook geen probleem , alleen wanneer het zo kooud is als dit weekend houden we er wel rekening mee dat het niet te gek wordt .
Door manueel35
#432234
Hoi Diana, nu ik een beetje weet wat het eventueel kan zijn, zie ik het ook niet zo heel erg zwart meer. ( maar eerst nog maar even de definitieve uitslag afwachten ) Ik vindt het alleen zo erg dat hij het waarschijnlijk best wel in een zeer ernstige vorm heeft. Ik heb hem vannavond toch maar die Metacam gegeven, en wat denk je, hij ligt nu heerlijk te pitten op de bank. Dus toch er op gesprongen :D Toch een teken dat een pijnstiller wel helpt, en dat stelt me toch wel een beetje gerust dan. Maar nu moet hij zometeen naar buiten :'( en dan weet ik bijna zeker dat hij weer zo'n aanval krijgt :'(. Afwachten maar, ik ben in ieder geval blij als het morgenochtend is, dat we naar de kliniek kunnen.

Groetjes Manuela en Vlek.
Door Nelly
#432280
Als het idd spondylose blijkt te zijn is zo'n jasje een prima idee. Wat de pijnstillers betreft: ik zou na een poosje toch proberen over te stappen op homeopathie. Je kunt hem niet de rest van zijn leven op de pijnstillers zetten.
Door manueel35
#432292
Hoi Nelly, bedankt voor je reactie. Uiteraard ga ik over op homeopathie, maar ik heb gelezen dat homeopathische pijnstillers ca 4 tot 6 weken de tijd nodig hebben om in te werken, dus tot die tijd kan ik hem natuurlijk geen pijn laten lijden en zal ik waarschijnlijk verder moeten gaan met metacam. Maar ik hoor het straks.

Groetjes Manuela en Vlekkie
Door manueel35
#432492
Hallo, zijn we weer. We zijn net terug uit de kliniek. Vlekkie heeft inderdaad een lichte vorm van spondylose in zijn nek. Maar waarschijnlijk heeft hij er de afgelopen week met dat rotweer een stevige kou op zijn nekspieren overheen gehad, wat maakt dat de pijn de afgelopen week zo heftig is geweest. Hij moet dus voortaan een sjaaltje ;D om als hij naar buiten gaat ( alleen in de winter ) Maar ik ga nu zo snel mogelijk een jasje met opstaande kraag voor hem halen en dan moet over een week de ergste pijn weg zijn met pijnstillers die ik na een week af moet bouwen. Maar een enigzins stijve stramme pijnlijke nek zal hij altijd wel blijven houden :'( Maar nu weet ik tenminste hoe ik moet handelen.

In elk geval heel hartelijk bedankt voor jullie reacties en medeleven, daar heb ik heel veel aan gehad, BEDANKT !!

Groetjes Manuela en Vlekkie :D
 Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door