Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot alternatieve geneeswijzen (homeopathie, acupunctuur, bach-bloesems, etc.)

Moderator: Lizzy

Door Yari
#423083
Weet iemand of het klopt dat Duivelsklauw alkaloïden/glucosiden bevat?
Ik heb al heel wat af gegoogled, maar kom er maar niet achter. Weet iemand hier meer van toevallig of heeft iemand tips hoe ik daar achter kan komen?
Door Lizzy
#423334
Je kunt beter op de latijnse naam zoeken namelijk harpagophytum (procumbens) en dan alkaloïden. Dan vind je wel het e.e.a. en als ik die zo eens doorsurf, dan zit er geen alkaloïden in duivelsklauw.
Door Yari
#425849
Lizzy schreef: Je kunt beter op de latijnse naam zoeken namelijk harpagophytum (procumbens) en dan alkaloïden. Dan vind je wel het e.e.a. en als ik die zo eens doorsurf, dan zit er geen alkaloïden in duivelsklauw.

Had ik ook al gedaan, maar ik kom er dus niet achter of er idd alkaloïden en/of glucosiden inzitten en dat wil ik wèl graag weten... :-\
Omdat Crama dus beweert dat die stoffen er inzitten en dat die dus verantwoordelijk kunnen zijn voor leverproblemen.
Op een of andere site kon je ook een mail sturen met vragen over allerlei stoffen, maar daar heb ik gewoon geen antwoord op gekregen, ook na een 2e mailtje niks geen reactie terug... >:(
Iemand verder nog tips hoe ik er anders achter kan komen?
Door Yari
#425852
Hitam schreef: Alkaloïden is een heel algemene verzamelnaam voor heel veel stoffen die met name in planten voorkomen. Zullen er allicht in zitten.
Het zegt zoveel als: basische stoffen.

Maar alkoloïden kunnen wel degelijk schadelijk zijn en dáár gaat het mij om, evenals glucosiden.
Kijk, als er maar een fractie alkaloïden/glucosiden inzit dan is dat tot daar aan toe, maar mijn vraag is of het er idd überhaubt inzit en zo ja, in welke mate?
Door Lizzy
#425922
Bij mijn weten zijn niet alle alkaloiden schadelijk.

Een alkaloïde zorgt ervoor dat natuurlijke stoffen als basen reageren. Toch kan men maar moeilijk de grens trekken tussen de alkaloïden en andere natuurlijke stikstofhoudende stofwisselingsproducten. Hun chemische structuur is ingewikkeld en ze bevatten zeer uiteenlopende stoffen zoals coffeïne, cocaïne, vincamine, kinine, nicotine. Ze worden in een aantal grote groepen ingedeeld. Wij stellen hier alleen de belangrijkste groepen aan u voor:

- De groep van de van ornithine en lysine afgeleide alkaloïden bevat ongeveer 200 verschillende alkaloïden, waarvan slechts enkele voor therapeutische doeleinden worden gebruikt. Er zijn een aantal interessante subgroepen, bijvoorbeeld de tropa- of Belladonna-alkaloïden, waarvan vele een hallucinerende werking hebben en vaak zelfs zeer giftig zijn. Een van de planten die deze stoffen bevat, is beter bekend als belladonna of wolfskers. Die plant heeft zijn naam te danken aan de Italiaanse vrouwen die hem gebruikten om hun pupillen te verwijden en er zo mooier uit te zien. In de moderne geneeskunde gebruikt men nog altijd bepaalde van deze bestanddelen om de pupillen te verwijden, voor men de ogen ausculteert. Belladonna is een spierkrampstillend, ontspannend en kalmerend middel, maar het is ook zeer giftig. Daarom mag de plant zeker niet worden gebruikt voor infectieziekten en bij te hoge bloeddruk. Wie de vruchten inslikt, kan doodgaan. Een andere bekende plant is de cocastruik. Die heeft verdovende eigenschappen, maar in grote dosissen veroorzaakt hij euforie, hyperactiviteit en hyperluciditeit en kan hij ernstige hoofdpijn, aanvallen van te hoge bloeddruk en hartaanvallen uitlokken. Over het algemeen kan men stellen dat tropa-alkaloïden alleen onder medische begeleiding mogen worden gebruikt. De pyrrolizidinaalalkaloïden vormen een andere groep. Ze hebben meestal slechts een geringe therapeutische werking en zijn vaak giftig. We treffen ze aan in bernagie, smeerwortel, klein hoefblad en groot hoefblad. Een laatste interessante groep vormen de piperinidaalalkaloïden. Die vindt men in de granaatappelboom, waarvan de grenadine wordt gemaakt, en de peperstruik, die we dagelijks als specerij gebruiken.


- De van nicotinezuur afgeleide alkaloïden, die men uiteraard in tabak aantreft. Vreemd genoeg is tabak een van de enige zeer giftige (kankerverwekkende) drugs die volkomen gelegaliseerd zijn. De opbrengst van de tabaksverkoop is hiervoor de enige verklaring. Normaal zou deze plant op grond van de Franse farmacopee verboden moeten zijn. Zijn gebruik is evenwel zo verspreid dat de financiële belangen het hebben gehaald op de volksgezondheid. Al in 1580 hadden artsen ontdekt hoe schadelijk tabak is (Richelieu hief in 1629 als eerste een taks op tabak, ook al had de Kerk in 1628 tabaksgebruikers in de ban gedaan). Daarna werden andere veel gebruikte planten zoals de wolfskers, de cacaoboom en de papaver verboden.


- De van fenylalaline en tyrosine afgeleide alkaloïden bevatten isoquine-alkaloïden. Die hebben hallucinogene eigenschappen en men vindt ze in planten zoals de peyote en de slaapbol, waaruit men opium haalt. Deze planten worden voor therapeutische toepassingen gebruikt als verdovend, pijnstillend en kalmerend middel. In grote dosissen zijn ze zeer schadelijk. De verschillende soorten curare vormen nog een andere groep. Ze werken verlammend en wanneer ze het middenrif hebben bereikt, treedt de dood in. Curare werd (en wordt in sommige landen ook nu nog) gebruikt als remedie tegen tetanus. Boldo (wordt gebruikt bij verteringsstoornissen en zuuroprispingen in de slokdarm en de bovenbuik), duivekervel (voor de uitscheiding van urine en stoelgang en als galdrijvend middel), stinkende gouwe (een licht krampstillend middel dat bij met krampen gepaard gaande maag- en darmaandoeningen en galklachten wordt gebruikt) en goudpapaver (voor lichte slaapstoornissen) behoren tot een andere groep planten die zelden giftig zijn en een ruime therapeutische toepassing kennen.


- De van tryptofaan afgeleide alkaloïden bevatten onder andere kinines (een middel tegen malaria dat geen bijwerkingen heeft) en men treft ze aan in de kleine maagdenpalm (dat de bloedsomloop bevordert en de doorbloeding van de hersenen verbetert), de Malagassische maagdenpalm (middel tegen kanker en diabetes maar met gevaarlijke bijwerkingen zoals maag- en darmstoornissen, neurologische klachten en ademhalingsstoornissen), de Afrikaanse rauwolfia (kalmerend en spierkrampstillend middel dat een verhoogde bloeddruk tegengaat, maar giftig is in hoge dosissen en bij langdurig gebruik, omdat deze plant hartstoornissen, onderkoeling en een verhoging van het maagzuur met risico op maagzweren veroorzaakt) en de pau pereira (een middel tegen kanker en virussen).


- De van het terpeenmetabolisme afgeleide alkaloïden, waartoe de aardappel behoort.


- De alkaloïden met purinebasen treffen we in de volgende planten aan: theestruik, koffieboom, maté, guaranà, kolanoot, cacaoboom, enz. Meestal hebben ze een stimulerende werking.

Zoals u hebt kunnen vaststellen, bevatten veel planten die we regelmatig gebruiken, alkaloïden. Alkaloïden zijn interessante stoffen die zowel een zeer gunstig als een zeer nadelig effect kunnen hebben. Verboden planten zoals de peyote, cocastruik, rauwolfia, Malagassische maagdenpalm en wolfskers mag men geenszins zomaar op eigen houtje gebruiken, want een onoordeelkundig gebruik kan rampzalige gevolgen voor de gezondheid hebben. Ze mogen daarom alleen na goedkeuring van een arts en onder medische begeleiding worden ingenomen. Bij de toegelaten planten moet men de plant kunnen herkennen en weten welk deel van de plant in welke dosering mag worden gebruikt. Wist u bijvoorbeeld dat de aardappel afgezien van de knol zeer giftig is?

Van: http://www.parabolic.be/page/html/newsletter2_nl.htm

Ik denk er alsvolgt over en misschien slaat mijn redenatie nergens op. Duivelsklauw kan ik niet met alkaloinden in verband brengen. Niet op Internet en niet in mijn kruidenboeken. En ik heb er wat staan, geloof me. Belladonna (om eens een ander kruidje te noemen) kan ik direct WEL in verband brengen met: is giftig, bevat gevaarlijke alkaloiden.

Uitspraken als Duivelsklauw: "Vergelijkende klinische testen hebben tevens aangetoond dat de plant net zo doeltreffend is als de gangbare behandelingen om artritis te verlichten. Bij een onderzoek onder meer dan 63 patiënten hebben onderzoekers opgemerkt dat de plant, naast de werking op gewrichten en pezen, ook de spierontspanning bevordert. Harpagofytum zou tevens pijnstillend zijn gezien diens ontstekingremmende werking" duiden mij werkelijk niet op giftige stoffen waardoor de plant niet gebruikt zou kunnen worden..

Glucosiden: Glucosiden zijn chemische verbindingen die aan suikers gekoppeld zijn. De werking van glucosiden is verschillend. Voorbeelden van planten met glucosiden zijn de wilgenbast (salicine), bosbessen en blauwe druiven (de kleurstof). Een hartglucoside is bijvoorbeeld vingerhoedskruid (digitalis purpurea). Deze plant is zeer giftig en mag alleen onder dokterstoezicht in een gestandaardiseerd produkt, gebruikt worden.

Gaan we dan op zoek naar Duivelsklauw en glucosiden, komen we dit tegen:

BELANGRIJKSTE CHEMISCHE BESTANDDELEN
De eigenschappen zijn gedeeltelijk gelieerd aan de afwezigheid in de bijwortels van drie glucosiden die toebehoren aan de groep van iridoïden: harpagoside, harpagide en procumbide.
Fytosterol.
Flavonoïden.
Harpagoquinone

Ook hier weer NIETS over de giftigheid van Duivelsklauw of giftige bestanddelen.

Toch ook niet de eerste beste mafkezen zeggen over Duivelsklauw: "According to the European Monograph, the duration of treatment with Harpagophyti radix extract should not exceed three months. If symptoms persist, careful observation is required. Administration of extract is contraindicated in patients suffering from gastric or duodenal ulcers. Further special warnings or precautions are not required. Possible interaction with antiarrhythmic drugs cannot be excluded (26,27). In accordance with general medical practice, the extract should not be used during pregnancy and lactation without medical advice. Mild gastrointestinal disturbances may occur in sensitive individuals, especially at higher dosage levels. No toxic effects have been reported. Preclinical safety data have proven a very low toxicity in rodents during acute and subacute tests"

http://www.rzuser.uni-heidelberg.de/~cn ... phyto.html

Ook geen mafkezen: "Precautions: The use of herbs is a time-honored approach for strengthening the body and treating disease. Herbs, however, contain active substances that can trigger side effects and interact with other herbs, supplements, or medications. For these reasons, herbs should be taken with care, under the supervision of a practitioner knowledgeable in the field of botanical medicine.

Devil's claw is nontoxic and safe, with virtually no side effects if taken at the recommended therapeutic dose for short periods of time. However, high doses can cause mild gastrointestinal problems in some individuals and it is not clear whether devil's claw becomes toxic if taken for long periods of time.

Individuals with stomach ulcers, duodenal ulcers, or gallstones should not take devil's claw unless recommended by a health care provider.

Safety of Devil's Claw for pregnant and breastfeeding women is not known; therefore, it should be avoided during those times"

http://www.umm.edu/altmed/ConsHerbs/DevilsClawch.html (University of Maryland Medical Center)

Op deze site staat zelfs beschreven dat Devil's Claw gebruikt wordt bij leverproblemen bij honden: http://www.lowchensaustralia.com/health/herbs.htm
Door Yari
#426774
Lizzy schreef: Bij mijn weten zijn niet alle alkaloiden schadelijk.

Een alkaloïde zorgt ervoor dat natuurlijke stoffen als basen reageren. Toch kan men maar moeilijk de grens trekken tussen de alkaloïden en andere natuurlijke stikstofhoudende stofwisselingsproducten. Hun chemische structuur is ingewikkeld en ze bevatten zeer uiteenlopende stoffen zoals coffeïne, cocaïne, vincamine, kinine, nicotine. Ze worden in een aantal grote groepen ingedeeld. Wij stellen hier alleen de belangrijkste groepen aan u voor:

- De groep van de van ornithine en lysine afgeleide alkaloïden bevat ongeveer 200 verschillende alkaloïden, waarvan slechts enkele voor therapeutische doeleinden worden gebruikt. Er zijn een aantal interessante subgroepen, bijvoorbeeld de tropa- of Belladonna-alkaloïden, waarvan vele een hallucinerende werking hebben en vaak zelfs zeer giftig zijn. Een van de planten die deze stoffen bevat, is beter bekend als belladonna of wolfskers. Die plant heeft zijn naam te danken aan de Italiaanse vrouwen die hem gebruikten om hun pupillen te verwijden en er zo mooier uit te zien. In de moderne geneeskunde gebruikt men nog altijd bepaalde van deze bestanddelen om de pupillen te verwijden, voor men de ogen ausculteert. Belladonna is een spierkrampstillend, ontspannend en kalmerend middel, maar het is ook zeer giftig. Daarom mag de plant zeker niet worden gebruikt voor infectieziekten en bij te hoge bloeddruk. Wie de vruchten inslikt, kan doodgaan. Een andere bekende plant is de cocastruik. Die heeft verdovende eigenschappen, maar in grote dosissen veroorzaakt hij euforie, hyperactiviteit en hyperluciditeit en kan hij ernstige hoofdpijn, aanvallen van te hoge bloeddruk en hartaanvallen uitlokken. Over het algemeen kan men stellen dat tropa-alkaloïden alleen onder medische begeleiding mogen worden gebruikt. De pyrrolizidinaalalkaloïden vormen een andere groep. Ze hebben meestal slechts een geringe therapeutische werking en zijn vaak giftig. We treffen ze aan in bernagie, smeerwortel, klein hoefblad en groot hoefblad. Een laatste interessante groep vormen de piperinidaalalkaloïden. Die vindt men in de granaatappelboom, waarvan de grenadine wordt gemaakt, en de peperstruik, die we dagelijks als specerij gebruiken.


- De van nicotinezuur afgeleide alkaloïden, die men uiteraard in tabak aantreft. Vreemd genoeg is tabak een van de enige zeer giftige (kankerverwekkende) drugs die volkomen gelegaliseerd zijn. De opbrengst van de tabaksverkoop is hiervoor de enige verklaring. Normaal zou deze plant op grond van de Franse farmacopee verboden moeten zijn. Zijn gebruik is evenwel zo verspreid dat de financiële belangen het hebben gehaald op de volksgezondheid. Al in 1580 hadden artsen ontdekt hoe schadelijk tabak is (Richelieu hief in 1629 als eerste een taks op tabak, ook al had de Kerk in 1628 tabaksgebruikers in de ban gedaan). Daarna werden andere veel gebruikte planten zoals de wolfskers, de cacaoboom en de papaver verboden.


- De van fenylalaline en tyrosine afgeleide alkaloïden bevatten isoquine-alkaloïden. Die hebben hallucinogene eigenschappen en men vindt ze in planten zoals de peyote en de slaapbol, waaruit men opium haalt. Deze planten worden voor therapeutische toepassingen gebruikt als verdovend, pijnstillend en kalmerend middel. In grote dosissen zijn ze zeer schadelijk. De verschillende soorten curare vormen nog een andere groep. Ze werken verlammend en wanneer ze het middenrif hebben bereikt, treedt de dood in. Curare werd (en wordt in sommige landen ook nu nog) gebruikt als remedie tegen tetanus. Boldo (wordt gebruikt bij verteringsstoornissen en zuuroprispingen in de slokdarm en de bovenbuik), duivekervel (voor de uitscheiding van urine en stoelgang en als galdrijvend middel), stinkende gouwe (een licht krampstillend middel dat bij met krampen gepaard gaande maag- en darmaandoeningen en galklachten wordt gebruikt) en goudpapaver (voor lichte slaapstoornissen) behoren tot een andere groep planten die zelden giftig zijn en een ruime therapeutische toepassing kennen.


- De van tryptofaan afgeleide alkaloïden bevatten onder andere kinines (een middel tegen malaria dat geen bijwerkingen heeft) en men treft ze aan in de kleine maagdenpalm (dat de bloedsomloop bevordert en de doorbloeding van de hersenen verbetert), de Malagassische maagdenpalm (middel tegen kanker en diabetes maar met gevaarlijke bijwerkingen zoals maag- en darmstoornissen, neurologische klachten en ademhalingsstoornissen), de Afrikaanse rauwolfia (kalmerend en spierkrampstillend middel dat een verhoogde bloeddruk tegengaat, maar giftig is in hoge dosissen en bij langdurig gebruik, omdat deze plant hartstoornissen, onderkoeling en een verhoging van het maagzuur met risico op maagzweren veroorzaakt) en de pau pereira (een middel tegen kanker en virussen).


- De van het terpeenmetabolisme afgeleide alkaloïden, waartoe de aardappel behoort.


- De alkaloïden met purinebasen treffen we in de volgende planten aan: theestruik, koffieboom, maté, guaranà, kolanoot, cacaoboom, enz. Meestal hebben ze een stimulerende werking.

Zoals u hebt kunnen vaststellen, bevatten veel planten die we regelmatig gebruiken, alkaloïden. Alkaloïden zijn interessante stoffen die zowel een zeer gunstig als een zeer nadelig effect kunnen hebben. Verboden planten zoals de peyote, cocastruik, rauwolfia, Malagassische maagdenpalm en wolfskers mag men geenszins zomaar op eigen houtje gebruiken, want een onoordeelkundig gebruik kan rampzalige gevolgen voor de gezondheid hebben. Ze mogen daarom alleen na goedkeuring van een arts en onder medische begeleiding worden ingenomen. Bij de toegelaten planten moet men de plant kunnen herkennen en weten welk deel van de plant in welke dosering mag worden gebruikt. Wist u bijvoorbeeld dat de aardappel afgezien van de knol zeer giftig is?

Van: http://www.parabolic.be/page/html/newsletter2_nl.htm

Ik denk er alsvolgt over en misschien slaat mijn redenatie nergens op. Duivelsklauw kan ik niet met alkaloinden in verband brengen. Niet op Internet en niet in mijn kruidenboeken. En ik heb er wat staan, geloof me. Belladonna (om eens een ander kruidje te noemen) kan ik direct WEL in verband brengen met: is giftig, bevat gevaarlijke alkaloiden.

Uitspraken als Duivelsklauw: "Vergelijkende klinische testen hebben tevens aangetoond dat de plant net zo doeltreffend is als de gangbare behandelingen om artritis te verlichten. Bij een onderzoek onder meer dan 63 patiënten hebben onderzoekers opgemerkt dat de plant, naast de werking op gewrichten en pezen, ook de spierontspanning bevordert. Harpagofytum zou tevens pijnstillend zijn gezien diens ontstekingremmende werking" duiden mij werkelijk niet op giftige stoffen waardoor de plant niet gebruikt zou kunnen worden..

Glucosiden: Glucosiden zijn chemische verbindingen die aan suikers gekoppeld zijn. De werking van glucosiden is verschillend. Voorbeelden van planten met glucosiden zijn de wilgenbast (salicine), bosbessen en blauwe druiven (de kleurstof). Een hartglucoside is bijvoorbeeld vingerhoedskruid (digitalis purpurea). Deze plant is zeer giftig en mag alleen onder dokterstoezicht in een gestandaardiseerd produkt, gebruikt worden.

Gaan we dan op zoek naar Duivelsklauw en glucosiden, komen we dit tegen:

BELANGRIJKSTE CHEMISCHE BESTANDDELEN
De eigenschappen zijn gedeeltelijk gelieerd aan de afwezigheid in de bijwortels van drie glucosiden die toebehoren aan de groep van iridoïden: harpagoside, harpagide en procumbide.
Fytosterol.
Flavonoïden.
Harpagoquinone

Ook hier weer NIETS over de giftigheid van Duivelsklauw of giftige bestanddelen.

Toch ook niet de eerste beste mafkezen zeggen over Duivelsklauw: "According to the European Monograph, the duration of treatment with Harpagophyti radix extract should not exceed three months. If symptoms persist, careful observation is required. Administration of extract is contraindicated in patients suffering from gastric or duodenal ulcers. Further special warnings or precautions are not required. Possible interaction with antiarrhythmic drugs cannot be excluded (26,27). In accordance with general medical practice, the extract should not be used during pregnancy and lactation without medical advice. Mild gastrointestinal disturbances may occur in sensitive individuals, especially at higher dosage levels. No toxic effects have been reported. Preclinical safety data have proven a very low toxicity in rodents during acute and subacute tests"

http://www.rzuser.uni-heidelberg.de/~cn ... phyto.html

Ook geen mafkezen: "Precautions: The use of herbs is a time-honored approach for strengthening the body and treating disease. Herbs, however, contain active substances that can trigger side effects and interact with other herbs, supplements, or medications. For these reasons, herbs should be taken with care, under the supervision of a practitioner knowledgeable in the field of botanical medicine.

Devil's claw is nontoxic and safe, with virtually no side effects if taken at the recommended therapeutic dose for short periods of time. However, high doses can cause mild gastrointestinal problems in some individuals and it is not clear whether devil's claw becomes toxic if taken for long periods of time.

Individuals with stomach ulcers, duodenal ulcers, or gallstones should not take devil's claw unless recommended by a health care provider.

Safety of Devil's Claw for pregnant and breastfeeding women is not known; therefore, it should be avoided during those times"

http://www.umm.edu/altmed/ConsHerbs/DevilsClawch.html (University of Maryland Medical Center)

Op deze site staat zelfs beschreven dat Devil's Claw gebruikt wordt bij leverproblemen bij honden: http://www.lowchensaustralia.com/health/herbs.htm



Hé onwijs bedankt Lizzy!! ;)
Ik twijfel dus idd ook aan het verhaal van Crama en die prof. uit de UKG.
Ik ben ook nog nergens zoiets tegen gekomen idd over Duivelsklauw.
Nogmaals hartstikke bedankt voor je antwoorden. ;)
Door Nelly
#426893
Zelf gebruik ik duivelsklauw tegen de pijn in m'n handen en armen. Echter op de bijsluiter staat duidelijk dat je, als je lever niet goed werkt, absoluut geen duivelsklauw mag nemen. Denk dus dat er wel iets van waar is. Voorzichtigheid geboden dus voor dieren en mensen met leverproblemen.
Door Lizzy
#426931
Nelly schreef: Zelf gebruik ik duivelsklauw tegen de pijn in m'n handen en armen. Echter op de bijsluiter staat duidelijk dat je, als je lever niet goed werkt, absoluut geen duivelsklauw mag nemen. Denk dus dat er wel iets van waar is. Voorzichtigheid geboden dus voor dieren en mensen met leverproblemen.
Welk merk is dat dan Nelly? Want ik heb hier 4 verschillende merken staan en de enige waarschuwing die erop staat is voor mensen met maagproblemen. Dat is ook de enige officiele waarschuwing die erop moet. Dus ik ben heel benieuwd. Dan kunnen we die fabrikant benaderen.
Door Yari
#427478
Nelly schreef: Zelf gebruik ik duivelsklauw tegen de pijn in m'n handen en armen. Echter op de bijsluiter staat duidelijk dat je, als je lever niet goed werkt, absoluut geen duivelsklauw mag nemen. Denk dus dat er wel iets van waar is. Voorzichtigheid geboden dus voor dieren en mensen met leverproblemen.
Ik ben ook heel benieuwd welk merk dat dan is?
Dit is dan echt de eerste keer dat ik zoiets tegen kom bij Duivelsklauw...
Wellicht hebben ze dan tòch gelijk... :-\
Door Nelly
#428185
Duizendmaal sorry, geldt niet voor leverproblemen, maar voor problemen met maag en ontsteking aan de 12-vingerige darm. Is overigens een duits merk. St. Benedikt; Teufelskralle kapseln. Helpt wel, overigens.
Door Nelly
#428186
Yari schreef: Weet iemand of het klopt dat Duivelsklauw alkaloïden/glucosiden bevat?
Ik heb al heel wat af gegoogled, maar kom er maar niet achter. Weet iemand hier meer van toevallig of heeft iemand tips hoe ik daar achter kan komen?
Heb hier de bijsluiter van de duivelsklauw (teufelskralle) die ik in Duitsland heb gekocht en zal ff neerzetten wat erop staat aan werkzame stoffen:
1 capsule bevat:(mag het in het duits?, weet nl. niet of ik alles correct kan vertalen)
Arzneilich wirksamer Bestandteil: Trockenextract aus Teufelskrallenwurzel: (4:1)
Auszugsmittel ethanol (=alcolhol) :60 % (V/V), 250 mg.
(entsprechend 1 gr. Teufelskrallenwurzel)
Sonstige Bestandteile:
Sojaolie, sojalecithine, kokosvet, palmkernvet, bijenwas, gelatine, glycerol(?), anidrisorb (?) steriel water (?) ijzeroxide geel (E 172)
Zoals jullie zien heb ik het half in het duiits overgenomen en half vertaald.
Misschien kan iemand hier iets mee.
Door Lizzy
#428205
Nelly schreef: Duizendmaal sorry, geldt niet voor leverproblemen, maar voor problemen met maag en ontsteking aan de 12-vingerige darm. Is overigens een duits merk. St. Benedikt; Teufelskralle kapseln. Helpt wel, overigens.
Ja, dat het niet genomen mag worden bij maagontstekingen: dat was mij inderdaad bekent! Bedankt voor het opzoeken Nelly!

En inderdaad: het helpt zeker.
Door Yari
#430313
Nelly schreef: Duizendmaal sorry, geldt niet voor leverproblemen, maar voor problemen met maag en ontsteking aan de 12-vingerige darm. Is overigens een duits merk. St. Benedikt; Teufelskralle kapseln. Helpt wel, overigens.
Oh, oké.
Bedankt voor het opzoeken idd. ;)
 Terug naar “Alternatieve geneeswijzen”

Barfplaats wordt gesponsord door