Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Door Helen
#42564
Ik zit stevig in dubio. Zal het even in het kort uit proberen te leggen. Balou hupst af en toe met haar linker achterpoot. Eerst dacht ik dat het mijn verbeelding was, want ik kijk ook alle paarden kreupel ;D, maar dat is het niet. Soms hupst ze enkele stappen op drie poten en loopt dan weer vrolijk verder. Je ziet haar nooit mank lopen. Maar daarnet heeft ze een half uurtje achter de bal aan gerend en promt hupst ze weer even op drie poten en daarna is er niets meer aan de hand.
En ik twijfel dus of ik een foto van haar poot moet laten maken of niet. Want Balou is een grote artieste. Ze kan als kunstje bijvoorbeeld op drie poten lopen om de aandacht te trekken...En ze is rechtspotig, maw als ze plast ( ze pist als een reu) is het optillen van de linkerachterpoot favoriet al tilt ze ook wel eens haar rechterachterpoot op. Verder is ze niet stijf bij het opstaan en loopt ze veel en graag. En als ze bijvoorbeeld een halfuurtje fietst hou ik haar met haviksogen in de gaten, maar dan zie ik niets....Ook heeft ze veel bespiering op haar achterhand en links en rechts evenveel bespiering, dus ze loopt ook niet scheef om een achterpoot te ontlasten.
Nou om een warrig verhaal nog warriger te maken denk ik aan de ene kant dat ze een leuk stukje acteerwerk neerzet, maar aan de andere kant loopt ze GG en behendigheid. En zou ik niet willen dat ze dat doet met een blessure die ik over het hoofd zie....
Wie o wie heeft wijze raad.

groetjes Helen
Door hondenliefhebster
#42566
Waarom ga je niet gewoon even naar de dierenarts als je het niet vertrouwt? Liever een keer voor niets dan te laat, tenminste, zo redeneer ik altijd. Je hoeft toch niet direct een foto te laten maken? Aan de hand van een 'gewoon' onderzoek kan ook veel geconstateerd worden.
Wat je beschrijft is voor mij in ieder geval heel herkenbaar. Ik ben ook iemand die voortdurend naar poten loopt te kijken, en meent van alles te zien (bij Jaymz dan, die in verleden flink met zijn pootjes heeft getobd)). ;) ;) ;)
Sterkte!
Door geer
#42568
Lastig is dat he?! Dat je denkt dat er iets is, maar dat je niet weet of er echt iets is, maar dat je niet wilt dat er wel iets is terwijl jij doet alsof er niets is... zeg maar...
Ik heb het nu ook een beetje met Saar... Ik heb het 'gevoel' dat ze zich niet helemaal lekker voelt sinds oud en nieuw, maar eigenlijk heeft ze behalve die kuch nergens last van. Toch blijft er een stemmetje dat zegt: "misschien morgen toch even langs bij...."

Als je het op de een of andere manier niet vertrouwt, zou ik gewoon naar de DA gaan. Vooral als je weet waar het probleem moet zitten en je met EEn foto weet of je gelijk hebt of niet...
Door ine
#42570
Ergens heb ik dit verhaal ook al eens gelezen, maar dat ging om een jack russel!
Wat ik me kan herinneren is, dat het iets was, waar niets aangedaan werd! Misschien weet iemand nog, waar het staat! Ik hoop het!
Helen, ik zou als ik jou was, eens opschrijven wanneer je het ziet! Een soort dagboek. Is het na een bepaald spelletje, is het na behendigheid etc. Misschien dat je dan een soort regelmaat of zo kunt ontdekken.
Ik zou nog niet naar een da gaan, die doet er ook niet veel mee!
Door tieneke
#42572
Als ik het zo hoor denk ik niet dat het aanstellerij is,mischien iets te wild gedaan en toch wat bezeerd.
Ik zou het zeker goed in de smiezen houden.
Door Helen
#42578
[quote="geer"]
Lastig is dat he?! Dat je denkt dat er iets is, maar dat je niet weet of er echt iets is, maar dat je niet wilt dat er wel iets is terwijl jij doet alsof er niets is... zeg maar...
Ik heb het nu ook een beetje met Saar... Ik heb het 'gevoel' dat ze zich niet helemaal lekker voelt sinds oud en nieuw, maar eigenlijk heeft ze behalve die kuch nergens last van. Toch blijft er een stemmetje dat zegt: "misschien morgen toch even langs bij...."

Als je het op de een of andere manier niet vertrouwt, zou ik gewoon naar de DA gaan. Vooral als je weet waar het probleem moet zitten en je met EEn foto weet of je gelijk hebt of niet...
[/quote]

Nou precies!! Ik zit over van alles te denken. Hd is praktisch onmogelijk bij een kruising wurmpje van 11 kg. Maar aan de andere kant Balou heeft het eerst half jaar van haar leven heel erg veel overgewicht gehad ( 16 kg nu 11kg). Haar derde eigenaar heeft toen ze pup ( 6 tot 8 mnd oud) was veel met haar gefietst om de extra kilo's weg te werken. Dat is niet bepaald goed. Maar de da zei, toen ik hem vroeg toen we Balou net hadden, dat dat bij zo'n lichtgebouwd klein hondje geen kwaad kon. Verder springt ze makkelijk een metertje recht omhoog geeft ze geen pijn aan etc. Maar aan de andere kant, waarom hupst ze dan.....
Laatst gewijzigd door Helen op di 20 jan 2004, 17:38, 1 keer totaal gewijzigd.
Door sharpie
#42603
Hoi Helen,
Wat vervelend zoiets, je wordt er zo onzeker van he?
Ik weet het ook niet precies, maar zou het misschien een klein spierkrampje kunnen zijn wat er af en toe even inschiet ???
Helpt het als je haar pootje masseert?
Heb je zelf al een beetje aan het pootje gevoeld en heen en weer bewogen, om te kijken of dat pijn doet?
Als je het niet vertrouwd, gewoon even laten nakijken.
Door Jolly
#42606
Joepie heeft dat ook wel eens, dat ze loopt en dan inene hupsen met 3 poten. Meestal is het bij haar rechtsachter dat dan omhoog gaat. ze is gecheckt(na heel lang zeuren van mij) en conclussie was dat ze wel degelijk een patella luxatie had, maar dat het niet zo erg was, dat er wat aan gedaan moet worden. Meestal heeft Joepie er last van als ze aandacht wil of als ze zich heel druk heeft gemaakt.
Door Helen
#42630
Ze heeft geen patella luxatie, gelukkig. En het is al over voordat ik het kan masseren.. Ook geeft ze geen pijn aan als ik pluk en trek. Maar dat doet ze niet zo snel. Kleine wondjes of zo piept ze de boel bij elkaar. Maar een gekneusde teen bijvoorbeeld, merk je alleen aan het feit dat het teentje toen dik was..Rare hond toch.Ik denk dat ik toch maar naar de da ga voor de zekerheid.

groetjes Helen
Door Lupa
#42677
hellen heb je Balou door een specialist laten onderzoeken voor patella?
Door willy
#42703
Hoi

Er loopt hier in de wijk een oud mannetje met een Jack russell, dat beestje loopt inderdaad hele stukken op 3 pootjes. dus ik van:"Ach wat heeft ie ???
Dat mannetje keek me aan en zei: "zo loopt ie heel vaak". Vervolgens ging de hond op 4 poten verder en dan weer een stukje op 3 poten.
Ik zou zelf toch ook wel willen weten waar dat vandaan komt.
Gr Willy
Door Truus
#42716
Hoi Helen,
De J.R, staat er om bekend dat het vaak huppelt op 3 poten.
Was een keer op een show en zag de een na da andere huppelen.
Onze Timo deed dat ook en heb het door verschillende D.A. na laten kijken of er geen speling zat in de gewrichten maar er was niets te zien.
Nu doet ze het niet meer.
Je zou het even na moeten laten kijken bij de D.A.
Is het niets dan hoef je je ook geen zorgen te maken he.
Groetjes Truus en 2 J.R.
Door Paul_Barte
#42722
Heb dit verschijnsel in het verleden ooit eens gelezen, er was zelfs een speciale naam voor en er waren bepaalde rassen waar het heel vaak voorkomt.
Ik loop me de rambam te zoeken maar kan het echt niet meer vinden, weet helaas ook niet meer of er een lichamelijk probleem was of niet.
 Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door