Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Door Myr
#424994
Alweer een tijdje geleden dat ik hier was. Mijn twee Goldens zijn sinds juni helemaal op Barf en dat lijkt heel goed te gaan. Maar onze oudste, Duffy, heeft sinds een jaar last van mastocytomen, (tumoren) die regelmatig weggehaald moeten worden. Op dit moment ligt hij ook weer op de operatietafel. Nu zag de DA dat hij, naast die twee tumoren die ze er uit haalt, ook last heeft van een ontstoken huid. Ze zei dat het sterk op een voedselallergie lijkt en dat hij een AB kuur krijgt (vanwege de operatie) en op een hypo-allergene brok moet.
Dat wil ik niet. Zou ik de samenstelling van Hills hypo-allergeen met Barf ingredienten kunnen "namaken" of moet ik toch maar doen wat de DA voorschrijft??
Ik voel me gewoon schuldig, alsof het aan het Barfen ligt, terwijl ik ook weet dat Duffy als kankerpatientje een mindere weerstand heeft....help!
Door Audrina
#425007
Brokjes (ook hypo allergeen) zijn juist koolhydratenbommetjes en moeten absoluut niet aan honden met tumoren worden gevoerd, want koolhydraten zijn een goede voeding voor tumoren en die tieren er dan ook welig op.
Door Lizzy
#425011
Juist! Ik ben het helemaal met Audrina eens! Lekker blijven barfen en vooral geen koolhydraat geven. Waar baseert ze dat overigens zo snel op, dat het een voedselallergie is? Ik bedoel, er zijn wel 100 oorzaken denkbaar voor een ontstoken huid! Verder zou je wat supplementen kunnen gaan geven die de weerstand opbouwen, die goed zijn voor de huid en goed voor kankerpatienten. Ik denk dan aan bijv. visolie. In dit topic staan nog meer middelen genoemd: http://www.barfplaats.nl/forum/viewforu ... adid=16394

En misschien moet je anders eens op consult bij een holistisch dierenarts!
Door Myr
#425032
Duffy krijgt al visolie (omega 3) ik geef hem lijnzaadextract en nu ook extra probiotica vanwege de AB. Heb me ingelezen in voedingsmiddelen bij kanker en zo let ik bijv. ook op de glycemische waarden van de groenten, hij krijgt regelmatig een vismaaltijd, gevogelte als kwartels, kuikens, eendagskuikens enz.
Het is niet zo dat hij erg eenzijdig gevoerd wordt en koolhydraten uit granen krijgt hij al helemaal niet.
Maar idd is een overstap naar een holistische DA ook geen gek idee. Mijn vorige DA was specialist op het gebied van kanker en hij stond open voor het Barf-verhaal. Maar ja, de goede man zit nu in Afrika om te onderzoeken waarom sommige leeuwen vergroeiingen van hun schedel hebben als ze in gevangenschap hebben gezeten...
Door dogsunlimited
#425403
Hoi Myr, ik heb dat artikel gelezen en ik weet zeker dat jij de juiste samenstelling voor Duf weet te vinden.
Mijn mening; niet teruggaan naar brok! In Duf zijn geval is het misschien helemaal niet gek om een goeie holistische DA te raadplegen als je door wilt barfen met hem. Veel sterkte hoor!
Door geer
#425491
Zowel voor voedselallergie als voor tumoren denk ik dat het 1000000 maal beter is om te barfen, dan om brok te voeren ;)
Door Truus
#425532
Dit is weer zoiets waar ik me kwaad over kan maken.
Jij zit al in de rats over je hond en dan proberen ze je ook nog over te zetten op brokken.
Bovendien is een hond op versvlees meer bestendig tegen ziekte en krijgt een betere weerstand.
Laat je niet ompraten en blijf bij je standpunt!
Sterkte en beterschap voor Duffy.
Door Lizzy
#425670
Myr schreef: Duffy krijgt al visolie (omega 3) ik geef hem lijnzaadextract en nu ook extra probiotica vanwege de AB. Heb me ingelezen in voedingsmiddelen bij kanker en zo let ik bijv. ook op de glycemische waarden van de groenten, hij krijgt regelmatig een vismaaltijd, gevogelte als kwartels, kuikens, eendagskuikens enz.
Het is niet zo dat hij erg eenzijdig gevoerd wordt en koolhydraten uit granen krijgt hij al helemaal niet.
Maar idd is een overstap naar een holistische DA ook geen gek idee. Mijn vorige DA was specialist op het gebied van kanker en hij stond open voor het Barf-verhaal. Maar ja, de goede man zit nu in Afrika om te onderzoeken waarom sommige leeuwen vergroeiingen van hun schedel hebben als ze in gevangenschap hebben gezeten...
Lijnzaad wil nog wel een jeuk veroorzaken. Je zou eens kunnen stoppen met lijnzaad om te kijken wat er gebeurd. Volgens mij voer je echt perfect en moet je je hier helemaal niet van af laten brengen. Ik denk dat de huidproblemen trouwens ondergeschikt zijn aan kanker... Ik zou zelfs niet eens de AB kuur niet eens nemen en met de huidproblemen naar een holistisch DA gaan. Je kunt voor de operaties natuurlijk ook bij de ene DA te raden gaan en voor je andere dingen (supplementen bij kanker en huidproblemen) een holistisch DA bezoeken!
Door Marieke
#425775
Dieren met een lage weerstand zijn ook veel vatbaarder voor schimmels en andere huidklachten. Het hoeft toch niet perse een allergie te zijn?
Is er al gekeken naar schimmel?
 Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door