Incontinentie / anaalklieren

Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Omlaag
Barfplaats
Gesponsord bericht

Incontinentie / anaalklieren

Berichtdoor Barfplaats

Cindy de Wolf
5-sterren
Berichten: 3020
Lid geworden op: Vr 09 Sep 2005, 21:39
Locatie: Den Haag

Incontinentie / anaalklieren

Berichtdoor Cindy de Wolf » Vr 18 Nov 2005, 10:28

Een kennis van mij heeft een heidewachtel teefje van 2.5, gesteriliseerd. Als pup zijnde heeft Raisa blaasontsteking gehad maar dit is na HILLS dieetbrokken opgelost. Nu het volgende sinds begin augustus laat ze af en toe haar plas lopen en zijn haar anaalklieren rauw. De dierenarts heeft deze uitgeknepen en het was even weg om daarna weer terug te komen. Nu geeft ze op mijn aanraden Carnibest maar de dierenarts is fel tegen vers vlees dus ze heeft zich over laten halen om weer Hills brokken te gaan geven. Nu vertelde ze me gisteravond dat ze toch maar weer stiekem af en toe CB geeft. De da wil nu de anaalklieren verwijderen. Raisa zelf is verders helemaal ok. De Ph waarde was ook te hoog van de urine. Kortom heeft iemand hier nog suggestie wat eraan gedaan kan worden?

Cindy
Lizzy
Moderator
Berichten: 62658
Lid geworden op: Ma 24 Mar 2003, 19:28
Contact:

Re:Incontinentie / anaalklieren

Berichtdoor Lizzy » Vr 18 Nov 2005, 11:22

Volledig op vers/rauw zetten, aanvullen met vitamine C en eventueel cranberry en appelazijn om de pH waarde van de urine te verlagen (ze kan zelf meetstrips bij de apotheek bestellen). Het vers kan aangevuld worden met wat extra vleesbotten. Dat helpt mogelijk tegen de anaalklieren. En ik ging 100 keer liever naar een holistisch dierenarts om naar de anaalklieren te laten kijken dan dat ik het mes erin liet zetten! Er is met natuurlijke middelen zoveel te doen aan dit soort problemen.

Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Kaio en 8 gasten