Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Door Lizzy
#421016
Wat vind je hier interessant aan Diana? Het topic over natuurlijke middelen bij kanker? Ze maken hier gebruik van haaienlever-olie.... ik zet daar mijn hele grote vraagtekens bij. Kan je overigens literatuur laten lezen dat er geen bijzondere anti-kanker-eigenschappen te vinden zijn in haaien. Dus ik zou zeggen: neem gewoon visolie...... Daarnaast is deze dierenarts gewoon verkoper van al deze producten die hij aanbeveelt (en is hij de importeur of heeft hij zeer nauwe connecties).
Laatst gewijzigd door Lizzy op za 12 nov 2005, 11:50, 1 keer totaal gewijzigd.
Door conleeuw
#421031
ik snap de facinatie wel met haaien en kanker, omdat haaien zelf tumoren kan doen "verdwijnen" en weinig of geen kanker krijgen vindt men ze beren interessant. Maar dat wil niet zeggen dat het eten van dit vlees of bijproduct ook een heilzame effect geef tegen kanker in een ander species.
Want met dezelfde logica zou je dan een delen van een meerkat kunnen eten om tegen slangen beet te behandelen, of... je kan het zo gek niet bedenken, maar helaas werkt het niet zo. Ik denk dat ze vooral moeten kijken naar de werking van de lichaam van de haai om daar info uit te halen over waarom ze geen kanker krijgen en of het zelf kunnen genezen, maar het lijk mij niet zinvol om haaien als medicijn tegen kanker voor te schotelen, maar ok, dat is mijn kijk erop, iemand anders denkt daar mischien anders over. ;)
Door diana
#421500
Lizzy,
BEDANKT!!!!!!! :-*

Op naar de visolie en ff terug naar het advies van Hitham,
Misschien ben ik weer eens te naief geweest omdat ik altijd denk dat vooral artsen geheel en alleen uit zijn op het welzijn van onze dieren

p.s de omega 3 visolie van de Tuinen is die goed genoeg en hoveel voor een hond van 40 kilo ?
Laatst gewijzigd door diana op zo 13 nov 2005, 14:05, 1 keer totaal gewijzigd.
Door Lizzy
#421628
Nou, ik zeg niet dat het slecht spul is, maar deze DA's houden in ieder geval niet bepaald het welzijn van de haai in het oog......

Die van de Tuinen is prima. Nou hebben ze daar vrij veel verschillende dus welke willen ze gaan geven? Welke dosering staat er op voor volwassen mensen?
Gebruikersavatar
Door Hitam
#421957
conleeuw schreef: ik snap de facinatie wel met haaien en kanker, omdat haaien zelf tumoren kan doen "verdwijnen" en weinig of geen kanker krijgen vindt men ze beren interessant. Maar dat wil niet zeggen dat het eten van dit vlees of bijproduct ook een heilzame effect geef tegen kanker in een ander species.
Dat is een fabeltje. Haaien krijgen evengoed kanker als andere dieren. Alle wilde dieren krijgen veel minder vaak kanker dan onze huisdieren. Dat zegt een heleboel, denk ik.
Door conleeuw
#422027
Hitam schreef: Dat is een fabeltje. Haaien krijgen evengoed kanker als andere dieren. Alle wilde dieren krijgen veel minder vaak kanker dan onze huisdieren. Dat zegt een heleboel, denk ik.
Ik ben het niet helemaal met jou eens hoor,
Carl Luer, manager van Marine Biomedical Reserch Program besturdeerd al 25 jaar cancer resistance in haaien en heeft samen met Cathy Walsh, manager van de Marine Immunological onderzoek gedaan over haaien en kanker. Zij zeggen dat ze hebben vastgesteld dat iets in de haaien en roggen immune cellen – ze weten niet wat – de groei remt en mogelijk de dood van kanker cellen veroorzaakt. Ze weten nog niet wat het is.
Wel is het zo dat haaien niet kanker vrij zijn, maar wel dat de incidenten van kanker in haaien impressief laag is. Ze zeggen niet dat haaien geen kanker krijgen, maar ze denken dat ze een manier hebben om het te bestrijden.
Luer heeft sardientjes met aflatoxin B1, een sterke kankerverwekker waar mensen, vis en ratten leverkanker van krijgen aan haaien gevoerd en heeft ook de embryo’s van haaien en roggen aan een kankerverwekker methylozoxynmethanol acetaat bloodgesteld, en nadat hij jaren lang heb geprobeerd heeft hij er niet in geslaagd om ook maar een tumor te verwekken.
De feit is elasmobranchs zijn resistent tegen tumoren, alleen weten ze nog niet waarom.
Luer legt ook de nadruk op het feit dat klinische onderzoek onder mensen heeft uitgewezen dat het geen enkele toegevoegde waarde heb om haaien kraakbeen in te nemen, en dat er nog een gezondheidsrisico aan verbonden is ook.

Aidan Martin, directeur van de Reef Quest Centre for Shark Research ook een marine bioloog die zich in de studie van haaien specialiseert schreef in 2003 naar aanleiding van een vraag over haaien en kanker
“While it is not true that sharks do not develop cancer, they do have a remarkable cancer shield. Of the thousands of fish tumors in the collections of the Smithsonian Institution, only about 15 are from elasmobranchs (The Smithsonian is an amazing place - where else can one go to see thousands of fish tumors?), and only two of these are thought to have been malignant.”
Hij noemt ook dat in vergelijking met vissen haaien veel minder tumoren krijgen.
Ook hij benadrukt dat het innemen van haaien kraakbeen als middel tegen kanker geen enkele positieve effect heeft in de bestrijding van kanker.
 Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door