Dat is idd spotgoedkoop!
'k zal de volgende keer ook eens opd e markt gaan kijken
Moderator: Lizzy
jack schreef: Wat verstaan jullie onder rauwe honing. Is er ook gekookte of gebraden honing .Nee, maar wel dmv verhitting uit de raten gehaalde honing (de gewone fabriekshoning). Met verhitting krijg je meer honing uit de raten, maar veel van de enzymen en andere stofjes die honing zo bijzonder maken worden erdoor vernietigd. Verhitte honing is dus goedkoper maar niet meer werkzaam.
dirk.simoen schreef: Wat zijn de voordelen van honing geven aan je hond ?Geeft energy, is gezond.
Welke verhouding / hoeveelheid / aantal maal geven jullie dit.
Voor mij is dit nieuw.
jack schreef: reactie op KruimelDe raten kunnen tot onder het smeltpunt van was (rond de 55ºC) verhit worden om er meer honing uit te krijgen. Deze verhitting vernietigt al een deel van de enzymen in de honing. Daarnaast wordt fabriekshoning nogmaals verhit vaak tot boven de 60º om krisallisatie te voorkomen. Daarmee vernietig je de laatste enzymen.
Wanneer je de honing die in de raat zit gaat verhitten, dan kun je deze niet meer slingeren. De raat waar de honing in zit is gemaakt van was . Wanneer je dit gaat verhitten dan smelt de was. Het wordt dan een mengsel van honing en was en dat is niet te gebruiken.
De honing wordt dus altijd koud geslingerd. Wanneer je deze honing een tijd laat staan, dan gaat deze kristallizeren. Om dat te voorkomen wordt honig verhit.