Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

#417900
Hoi,

Darqan heeft zich een 3-4 weken geleden pijn gedaan aan zijn bovenste ooglid, de buitenkant, een onnozel klein wondje eigenlijk. Was na een week een grotere rode plek geworden, dus ben ik hier naar de da gegaan. Die gaf me Vulnuregel mee (op plantaardige basis) om het huidepitheel terug te herstellen.
Nu na al die tijd, is het alleen maar erger geworden, zijn ooglid zit dik, rood en hij krabt het open. Nu begint ook zijn onderste ooglid al te ontsteken.
Heb mijn belgische da een foto gemaild en die diagnosticeert wondje uitgelopen in dermatitis type hotspot. Zij adviseerde me een oogzalf (ook voor de buitenkant) met wat cortisone tegen de jeuk en een antibioticum.
Het wordt wel elke keer beter daarmee, maar hij blijft het kapot krabben. Een pleister of wat dan ook erop gaat gewoon niet.
Iemand een tip??
Mijn mannetje ziet er precies een vechthond uit zo. Ziet er niet uit :'(
Laatst gewijzigd door *Axel* op wo 16 nov 2005, 20:13, 1 keer totaal gewijzigd.
Door Lizzy
#417946
En je blijft die zalf smeren totdat het helemaal over is? Want dat is vaak de pest met dit soort zalfjes, als je te snel ophoudt met smeren komt het direct weer terug. Sowieso het nadeel van cortico-zalfjes.... als je ze lang gebruikt maakt het zelfs de huid dunner en vaak komt de kwaal erger terug als ooit daarvoor. Ik zou terug gaan naar de DA. Volgens mij heb je gewoon niet de juiste behandeling gekregen voor dit probleem. Ga desnoods naar een homeopathisch DA (eentje die niet direct met een cortico-zalfje klaar staat...).
Door *Axel*
#418012
Die hier in Oostenrijk is wel te vinden in natuurkundig hoor. Dat heb ik em gevraagd. Maar `t probleem verergert alleen maar, ook met de plantaardige zalf. Denk dat het grootste probleem is dat darqan telkens de wondjes terug open schuurt of krabt. Maar hoe voorkom ik dat ???
Ik denk idd nog paar dagen af te wachten en dan hop... terug naar de da zeker *zucht*
#423810
`t Is demodex :(
Da heeft huidschraapsel genomen. Is nog niet erg, maar toch, ben hier helemaal niet blij mee :'(
Ik heb Cydectin meegekregen (iets voor schapen), zou nieuwe behandeling voor demodex bij de hond zijn, 82eu :o
En hij kreeg een pipet Stronghold.
Ik ben ijverig met de zoekfunctie aan de slag. Lees dat de infectie tengevolge van een verminderde weerstand is ??? Hoe kan ik zijn weerstand dan verhogen? Snap ut niet ???
Die da heeft een voedingsspecialiste als assisente, ze vroeg welk voer Darqan kreeg... ::) je raadt het al, een specialiste die nog nooit van Barf gehoord heeft. Ik moest even info doorgeven om te kijken of ie wel genoeg vitaminen krijgt (hij eet dus Duck)
Wat kan ik hem eventueel bijgeven van vitaminen of/en om weerstand te verhogen?

Bedankt
#423826
Verdomme, ik lees hier in de bib dat er 2 vormen zijn: lokale en gegeneraliseerde demodex.
Aangezien darqan verder nergens last heeft, hou ik het bij de lokale.
Maar dat spul dat ik hier heb meegekregen Cydectin (er zit moxidectine in) is voor de gegeneraliseerde vorm (als ik het goed uit Duits vertaal) >:( en er staat ` ter bestrijding van therapieresistente demodikose (ofte demodex denk ik) bij honden!!!! ??? >:(
Dus ik heb hier dan toch veel te straf spul voor darqan zijn ooglid!!! En kost ook nog zo`n hoop geld @#$%^&*^%$^&*^%$^&
Wat moet ik doen? Heb even raad nodig!!!! Gewoon ivermectinegel of benzoylperoxide gel (zie bib) gaan halen en dus da opbellen en vragen of ie me wil belazeren?? Of met de behandeling doorgaan??
 Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door