Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot alternatieve geneeswijzen (homeopathie, acupunctuur, bach-bloesems, etc.)

Moderator: Lizzy

Door Esther&co
#37465
Ik heb mog een vraagje, mijn labrador heeft een voedselallergie.4Ik ben nu aan het testen waar ze wel en niet tegen kan, maar er blijven steeds weinig dingen over.
Heeft iemand ervaring binnen de alternatieve geneeswijze met iets wat de allergie kan onderdrukken, zodat ze toch wat gevarieerder kan eten?

Het is echt een ramp. Omdat ze zwanger was en nu de puppen nog zoogt heb ik ze in eerste instantie brokjes gegeven die we altijd geven aan een zwangere/zogende moeder. Maar dit is echt een ramp. Haal keel is helemaal kaal nu, gelukkig niet meer rood, maar het is vooral een ramp voor Scarlett. De hele dag jeuk.
Ook op haar voetjes kluiven enlikken blijft ze doen.

Kan iemand mij goeie raad geven?
Please!
Door avalon
#37479
Ben bang dat ik je niet kan helpen, maar meestal ligt het aan de granen in het voedsel. Ik zeg niet dat het zo is, maar het komt wel vaak voor.
Door Lizzy
#37482
Oei, ik denk dat dit een goeie voor Hitam (oftewel Tannetje) is. Zij is holistisch dierenarts. Misschien moet je alvast eens kijken op : www.holistischedierenartsen.nl

Want volgens mij is er met voeding, ondersteunde supplementen als borageolie en visolie en homeopathische middelen en misschien zelfs reinigingskuren heel veel te doen aan allergiën.

Overigens is Paul Barte onze olie/huidproblemen expert en hij heeft ook al ontzettend veel honden geholpen met de vreselijkste huidproblemen.

Weet je trouwens zeker dat het een voedsel allergie is? Waar is ze allergisch voor dan? Heb je al eens aan Carnibest Eend & Rijs gedacht als voeding om uit te zoeken of het met voeding te maken heeft?

Groetjes, Lizzy
Laatst gewijzigd door Lizzy op zo 04 jan 2004, 18:47, 1 keer totaal gewijzigd.
Door Esther&co
#37542
Ik heb een jaar geleden het voer van de dierenarts gehad van hill's eend en rijst. Toen was het zo over...
Maar wil toch graag barfen met ghaar als het even kan.
Ik zal eens een kijkje nemen op diie site.
Bedankt voor de reacties
Door DimmChaya
#37561
Als ik zo vrij mag zijn om een advies te geven

begin met het geven van Borageolie ik heb een hond gehad met een allergie en toen ik begon met borage olie nam de jeuk al af ;)

maak een lijst van wat de hond krijgt aan voeding etc.
begin met het elimineren van bestandsdelen die je als laatste bent gaan geven zijn die er niet kies dan een ingredient uit en laat deze tijdeliojk weg een week 6 noteerde veranderingen in een boekje

meestal gaat het om een eiwitbron vlees of granen

het kan ook een nieuw schoonmaakmiddel zijn etc

onderdrukken van de allergie met medicijnen is naar mijn idee geen oplossing dit is alleenmaar het onderdrukken van de sympthonen en niet het aanpakken van de oorzaak ;)

Ik lees dat je brokken geef of gaf toch raad ikje aan of een hypoalergeen brok te gaan geven mocht je overtuigd zijn van brokken maar anders zou ik je met heel mijn hart toch een versvoer aanraden het liefst iets met eend inverband met de allergie ;)

Misschien kan paul dit aanvullen hij is de specialist op het gebied van huidklachten en allergie
Door Esther&co
#37654
Wie is toch die paul, en waar kan ik hem vinden???
((((((((((((((((((PAUL))))))))))))))))))))
Door Lizzy
#37718
Nou, Paul is Paul Barte en lid van Barfplaats. Maar helaas heeft Paul een week of twee geleden ontzettend de griep gekregen en hij is nog steeds niet opgeknapt.... :'(. Vandaar dat hij nauwelijks actief is op Barfplaats...
Door Esther&co
#37741
Oh oke, dan zie ik zijn reactie wel komen als hij weer beter is.
Bij deze beterschap Paul.
Door DimmChaya
#38014
beterschap paul het viel me al op dat we je minder zagen
heel veel sterkte lekker knuffelen met je hondjes dan komt het goed ;D
Gebruikersavatar
Door sylvia
#38126
Ik ga even de knuppel in het hoenderhok gooien ,maar ik vraag me oprecht iets af,namelijk waarom je met deze teef met een allergie een nest genomen hebt.
Een allergie is voor mij een reden van uitsluiting van de fokkerij,niet omdat dat een eis van de rasvereniging is ,maar omdat allergieen vererven en je pups en puppy kopers met een hoop ellende op kan zadelen,plus dat jezelf een afwijking gaat vastleggen in je lijn.
Door Nelly
#41648
sylvia schreef: Ik ga even de knuppel in het hoenderhok gooien ,maar ik vraag me oprecht iets af,namelijk waarom je met deze teef met een allergie een nest genomen hebt.
Een allergie is voor mij een reden van uitsluiting van de fokkerij,niet omdat dat een eis van de rasvereniging is ,maar omdat allergieen vererven en je pups en puppy kopers met een hoop ellende op kan zadelen,plus dat jezelf een afwijking gaat vastleggen in je lijn.
Ben het helemaal met je eens Syl.
Groetjes, Nelly.
Door Helen
#41823
Ik zou ook geen pup hoeven hebben van een teef met voedselallergie... :-\

groetjes Helen
Door Esther&co
#41838
ja, ze heeft 2 keer last gehad van jeuk en rode plekken door het krabben. Toen ik die brokken van de dierenarts kreeg was het zo weg. Toen ben ik weer begonnen met gewoon voerenen en vers vlees, daar kreeg ze geen reactie meer op. Dit is een bijna anderhalf jaar geleden. Dus ik vroeg me af of het wel een voedselallergie was. Toen dacht ik dat het van de stress was geweest, omdat ik in die tijd in een hele moeilijke situatie zat.
Omdat ze er nadien al 1 1/2jaar geen last van heeft gehad, heb ik besloten haar toch te laten dekken.
Maar nu heeft ze er toch weer last van gekregen.
Ik begrijp jullie reactie heel goed. Ik hoop dat dit het een en ander verklaard.
Door Truus
#41841
Hoi Ester,
Had je al even niet meer gezien hier.
Kom je ook weer naar de Barfwandeling 1 Februari?
Zal waarschijnlijk weer in Chaam worden maar daar komt nog een Topic over hoor.
Zou gezellig zijn!!!!!!
Groetjes Truus.
Door Esther&co
#41843
ja, moet ik nog even kijken of ik dan kan. Vindt het wel heel leuk.
Kijk er ook erg naar uit.
Groetjes
 Terug naar “Alternatieve geneeswijzen”

Barfplaats wordt gesponsord door