Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Door diana
#407584
kreeg dit vandaag binnen van een andere
email list:

In Lelystad en Dronten is PARVO geconstateerd, en heeft een aantal slachtoffers geeist, waaronder ook een hond die geent was voor PARVO. Men neemt daarom aan dat het om een vrij agressieve variant van PARVO gaat.


Vorm van besmetting
Deze uiterst besmettelijke virusziekte heeft aan het eind van de zeventiger jaren een massale en vernietigende uitbraak gehad, terwijl de ziekte voor die tijd eigenlijk niet bekend was. Het virus wordt meestal verspeid via de uitwerpselen van een besmette hond. Ook buiten het lichaam van de zieke hond is het virus nog lang besmettelijk. Dat maakt het heel moeilijk om besmetting te voorkomen.
De meest voorkomende symptomen van de ziekte zijn heftig braken en bloederige diarree. Daarnaast tast het virus het afweersysteem van de hond aan, waardoor de gevoeligheid voor andere ziekteverwekkers veel groter wordt. Soms heeft een hond het virus bij zich zonder ziek te worden.
Door Jolly
#407585
volgens mij staat zoiets ook al sticky in de Bar, maar idd bij medisch is ook misschien wel handig daar niet iedereen bar hangt :D
 Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door