Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Door Gaia
#406573
Ik weet het even echt niet meer. Gaia heeft al 8 maanden zo'n jeuk en ik weet gewoon niet meer wat ik moet doen.

Ze bijt zichzelf helemaal kapot. Ik heb al vanalles geprobeert. Ben bij de eerste DA op hypoallergene brokken overgestapt, hielp niks, toen naar zo natuurlijk mogelijke lams-rijstbrokken zonder geur, kleur en smaakstoffen en zonserveringsmiddelen via een spreekuur bij ander DA voor honden met huidproblemen. Toen overgestapt op CB natuur ( nu 4 maanden) en een homeopatisch middel via Tannetje. Hielp ook niks, nu weer ontgiften en CB lamrijst, omdat eend niet voorradig was.

Ik denk zelf niet dat het psygisch is, ze doet het op de gekste momenten zelfs als ze leuk aan het spelen is met een andere hond.Ze bijt vooral op haar dijen aan de binnen en buitenkant en bij haar vagina, ook wordt ze soms wakker van de jeuk..

Bij de vorige eigenaar had ze geen jeuk en kreeg ze de goedkoopste brokken uit de supermarkt.

Ik heb haar kussens vervangen met 100 % katoen, we hebben laminaat in het hele huis en ik stofzuig elke dag. Ik ben van wasmiddel veranderd en ontvlooi en ontworm haar.

Wij zijn het 5e gezin voor Gaia en ze heeft eerder aan de prednison gezeten. Dat wil ik liever niet ( tenzij niet anders kan).

Gaia heeft zo'n honger echt een obsessie voor eten, dat is niet normaal, (zie vorige topic) Ook heeft ze een zwartige buik.

Verder is ze wel fit en vrolijk. Ik ben haar nu weer aan het ontgiften met gr. leem en ik wil nog fythotherapie gaan geven van Tannetje, maar ik wil een bloedonderzoek voor de zekerheid bij de gewone DA. Waar zouden jullie haar op laten testen?

Zou het iets hormonaals kunnen zijn of schildklier, nieren alvleesklier o.i.d?
Door Lizzy
#406585
Ik neem aan dat er wel uitgebreide bloedonderzoeken zijn gedaan? (waarbij schildklier en de hele mikmak gecontroleerd wordt). Aangezien ze veel honger EN een zwarte buik heeft, vind ik de gedachte dat het hormonaal is of aan bijv. de schildklier ligt niet echt gek hoor!

Vreemd hoor..... ik begrijp dat je er helemaal het hubbeskelubbes van krijgt. Niks zo erg als huidproblemen met jeuk :'(. En zo te lezen heb je werkelijk al zooooooooooo veel gedaan (en dat vind ik echt super van je!).

Je zou ook kunnen proberen om naar een dermatoloog te gaan. Mevr. M.W. Vroom (dierenarts, Veterinaire Specialisten Oisterwijk, Boxtelsebaan 6, 5061 VD Oisterwijk; tel 013 - 52 85 900, fax 013 - 52 84 919) schijnt echt heel goed te zijn!

Is zelf samenstellen misschien nog een optie? Dan kun je wat gericht gaan voeren (zonder granen enzo). Grote brokken vlees/vleesbot vullen ook beter als gemalen versvlees...
Door conleeuw
#406586
ik zou zeggen laat eens haar bloed goed nakijken. Het liefs weet je eerst waar het vandaan komt voordat je aan een middel als prednison ga beginnen.
Door Gaia
#406588
Ik heb nog helemaal geen bloedonderzoeken gedaan daarom vond ik dat nu wel eens tijd worden, maar ik ben bag dat mijn gewone DA als ik daar onvoorbereid naar toe gaat weer met die hypoallergene brokken komt aankakken en met andere onzin, vandaar dat ik heel graag advies wil. Maar jullie zouden dus o.a. hormonen en schildklier laten prikken?
Door conleeuw
#406592
ik zou denken zo volledig mogelijk, dus ook pancreas en leverfunctie. Ik zou denken dat jou da ook liever een diagnose stelt dan alleen maar brokken geven? Ik weet dat het lang niet altijd de aanpak is van de gemiddelde da, maar als jij vraag dan lijkt het mij wel iets wat ze moet doen, indien niet, is het tijd om een ander da te vinden, al is het maar voor deze probleem.
Door Lizzy
#406593
conleeuw schreef: ik zou denken zo volledig mogelijk, dus ook pancreas en leverfunctie. Ik zou denken dat jou da ook liever een diagnose stelt dan alleen maar brokken geven? Ik weet dat het lang niet altijd de aanpak is van de gemiddelde da, maar als jij vraag dan lijkt het mij wel iets wat ze moet doen, indien niet, is het tijd om een ander da te vinden, al is het maar voor deze probleem.
Ik sluit me hier 100% bij aan!
Door Gaia
#406598
Ja ik weet ook niet hoe ze zou reageren hoor, maar ik ben gewoon bang dat ze geenbloedtesten wil doen, maar dat ze me van het kastje naar de muur stuurt.
Maar ik ga maandag meteen een afspraak maken en laat het allemaal testen, ik hoor wel wat ze ervan vindt .

Zouden jullie ook een allergie- test doen (pollen e.d.), ik lees namelijk dat je er vaak niets aan hebt.....

Heel erg bedankt voor jullie reacties!
Gebruikersavatar
Door Angelique
#406609
Gaia schreef:
Verder is ze wel fit en vrolijk. Ik ben haar nu weer aan het ontgiften met gr. leem en ik wil nog fythotherapie gaan geven van Tannetje, maar ik wil een bloedonderzoek voor de zekerheid bij de gewone DA.
Gewone DA ???
Tannetje is toch ook een gewone DA? (met en holistische inslag) Denk dat je die bloedtesten ook gewoon bij haar kunt doen, loop je ook niet het risico van hypoallergenebrokkengezeik.
Gebruikersavatar
Door Laika
#406649
het zou best iets hormonaals kunnen zijn of het is juist een reactie op de prednison.
Honden kunnen dan (gelukkig omkeerbare) symptomen van de ziekte van Cushing krijgen.
Ik zou bloed laten prikken door Tannetje.
Mijn ervaring is dat Tannetje dit soort systeemziektes heel wat beter in kan schatten dan een "normale"DA

Mariska
Door gaia0909
#406650
kom voor het eerst op deze site,dus het zal wel dom overkomen dat ik gewoon aan vlooien denk!
dat kan ook uiteindelijk een allergie veroorzaken en is heel hardnekkig!
wat doe je om vlooien te voorkomen?
Door Mevroi Kruim
#406780
Nee helemaal niet! Althans, dan ben ik ook dom, want dat was ook het eerste waar ik aan dacht.
Mensen denken vaak dat de hond geen vlooien heeft als ze er geen zien, maar zelfs 1x gebeten worden kan voor een allergische hond hele sterke reacties uitlokken. En 1 vlooitje doen ze makkelijk tijdens bv de wandeling ff op. Bovendien zitten de vlooien meestal niet oip de hond maar in huis, in spleten en kieren, te wachten tot er een hond of kat langskomt (en als ze erge honger hebben is een mens ook goed :-X).
Door conleeuw
#406783
Laika schreef: het zou best iets hormonaals kunnen zijn of het is juist een reactie op de prednison.
Honden kunnen dan (gelukkig omkeerbare) symptomen van de ziekte van Cushing krijgen.
Ik zou bloed laten prikken door Tannetje.
Mijn ervaring is dat Tannetje dit soort systeemziektes heel wat beter in kan schatten dan een "normale"DA

Mariska
Nou ken ik Tannetje niet, maar mijn da heeft geen problemen met diagnose stellen hoor. Ze doe gewoon moeite om erachter te komen wat er aan de hand is en ga niet maar in de wilde wat behandelen. ;)
Door Lizzy
#406784
Het feit dat de hond een obsessie heeft voor eten en een zwart verkleurde huid: dat doet me dan niet direct denken aan een vlooienallergie. Hoewel er natuurlijk oom meerdere problemen kunnen spelen....
Gebruikersavatar
Door sylvia
#406785
Lizzy schreef: Het feit dat de hond een obsessie heeft voor eten en een zwart verkleurde huid: dat doet me dan niet direct denken aan een vlooienallergie. Hoewel er natuurlijk oom meerdere problemen kunnen spelen....
Dat zijn duidelijke symptomen van een schildklier probleem
Door Gaia
#406791
Ja dat zei je eerder ook Sylvia ;D, ik had het aan Tannetje gevraagt en zij dacht van niet. Maar ik laat het zeker testen. Ik bel Tannetje Maandag, maar ik meen dat zij niet test, maar kan het ook verkeerd begrepen hebben.

Een vlooienallergie of vlooien denk ik niet. Ik ontvlooide haar eerst met frontline, maar dat hielp niet tegen teken bij haar, toen de scaliborband, maar daar kreeg ze uitslag van rond de band en nu ontvlooi ik haar elke maand met Exil. En ik heb het ook een keer 2 maanden niet gedaan om te kijken of ze allergisch was voor Exil, maar dat hielp ook niet. Ook gebruik ik de omgevingsspay van Exil om de zoveel tijd om haar bench etc en in de kieren en spleten van de laminaatvloer.

Maar wel bedankt voor het meedenken, ik weet het zelf ook niet meer wat ik allemaal moet doen.
Laatst gewijzigd door Gaia op za 22 okt 2005, 11:08, 1 keer totaal gewijzigd.
 Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door