Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Door K. Irwy
#395744
Onze hond, een Malthezer van 10 jaar oud, krabt sinds ong. een half jaar boven de schouderbladen, nek en kop.
Door dit krabben trekt ze er plukken haar uit wat weer kale plekken oplevert. Van de mooie vacht die ze eerst had is niet veel meer over tot onze spijt.
Een jaar geleden zijn we overgestapt van gewone brokken (carocroc 22) naar seniorbrokken (carocroc senior) met het idee dat dat gezien de leeftijd beter voor haar zou zijn. Volgens ons is dit het begin van het probleem. De dierenarts deelt onze mening en wijst ons op de roze huidskleur van onze hond (heeft ze altijd gehad!)dat volgens hem duid op een allergie van de seniorbrokken. Hij beveelt ons brokken aan van royal-canin hypoallergenic. Dit hebben we tien weken geprobeerd en loste het probleem niet echt op. De brokjes vond ze zichtbaar niet smaakvol en vanaf dat moment plaste ze 's-nachts binnen zonder dit kenbaar te maken via een "blaf" of "piep". We zijn van deze brokken afgestapt en zijn weer de oude (carocroc 22) brokken gaan voeren. Het binnen plassen is nu weer gestopt maar het probleem van het krabben is nog hetzelfde. We kunnen natuurlijk weer terug gaan naar de dierenarts, maar zijn bang dat hij niet de juiste diagnose kan stellen en dat het de kant van experimenteren opgaat. Dit willen we voorkomen en vragen of er misschien hondebezitters zijn die dit probleem herkennen en zo ja, hoe ze hier mee om zijn gegaan.
Door K. Irwy
#395761
Lupa,

Vlooien kunnen we uitsluiten meer war bedoel je precies met "vers". Zou je dit willen toelichten a.u.b.

Groeten,
K. Irwy
Door Mevroi Kruim
#395779
Nou, dit is een versforum, van mensen die hun honden/katten barf of kant en klare rauwe voeding geven. Zodoende. Misschien kun je eens in de bieb gaan kijken en lezen, dat bespaart een boel uitleggen alhier.
Door Lizzy
#395862
Ja, het eerste wat ik aan dacht was "geven jullie misschien vlooienpipetjes of vlooiendruppels of draagt jullie hond een vlooienband". Want aangezien heel veel vlooienmiddelen ontzettende jeuk en andere huidproblemen veroorzaken en jullie hond precies op schouderhoogte jeuk heeft.... Als jullie vlooienmiddelen gebruiken: ik zou je willen adviseren daar onmiddellijk mee te stoppen! Daar zou de jeuk heel goed van kunnen zijn.

En tja, daarnaast zijn wij een vers/rauw-voedings forum. Wij voeren dus geen brokken aan onze honden. En heel veel honden hebben huidproblemen, veroorzaakt door brokken. En dit wordt heel vaak opgelost door de hond op een verse/rauwe voeding te zetten. Kant en klaar voer of zelf samengesteld. Mocht je daar meer interesse in hebben: dan horen we het graag, dan kunnen we daar meer over vertellen.
 Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door