Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Door Thunder
#389019
Ik hoor net van goede vrienden van me dat bij hun hond lymfeklierkanker geconstateerd is.
In de buik zijn er reeds bulten die er niet thuis horen. Ze gaan voor verder onderzoek naar Utrecht.
Nu vraag ik mij af of er via alternatieve weg eventueel wat voor haar gedaan kan worden. In het geval van vroeg stadium,en in het slechtste geval om haar nog een aangename tijd te gunnen,die er rest.
15 oktober wordt ze 7 jaar.
Door Lizzy
#389028
Ach jeetje... wat een droevig bericht.... Wens hen veel sterkte....

Ik zou zelf naar de kliniek van Johan de Vos in Terneuzen gaan (Ottenhorst). Ik vind hem goed, vooruitstreven, aardig.

En qua alternatieve supplementen hoop ik dat Tannetje je advies kan geven!
Door Thunder
#389031
Hoi Lizzy,
Ik ben ondertussen BP ook al aan het afspeuren naar berichten ivm lymfeklierkanker,en ik heb de gegevens van deze DA ook al doorgestuurd.
Er is reeds een biopt genomen waardoor vastgesteld is dat het wel degelijk om lymfeklierkanker gaat.
Er wordt nu gewacht op een afspraak met Utrecht,maar ik heb begrepen dat ze er niet teveel tijd over moeten laten gaan en dat er snel gehandeld dient te worden?
Door Lizzy
#389101
Dat klopt inderdaad. Van wat ik toentertijd van Johan de Vos begreep moet er heel snel gestageerd worden (bepaald worden of de kanker is uitgezaaid/of er ergens anders kanker zit). Johan heeft door Nederland heen dierenartsen opgeleid die dit nu ook kunnen (en ook chemo kunnen geven). Zo kregen wij de naam op van een DA in Gouda (een geweldige vent overigens). En beter is het om de hond nu geen prednison te geven (tenzij er besloten wordt dat ze verder niet willen behandelen). Helaas is lymfeklierkanker eentje waarbij de dood ontzettend snel volgt als er geen chemo wordt gegeven... Een kwestie van weken..... :'(
Door Thunder
#389133
Heb de info doorgegeven en aangeraden om deze DA zo snel mogelijk te contacteren.Als het inderdaad een kwestie van weken is,dan is elke dag belangrijk!
Door Steph
#389151
ALs ze er vroeg bij zijn kan er nog wel wat aan gedaan worden maar is heel moeilijk te bestrijden. Mijn duitse herder reu was 10 jaar toen wij op een dag 2 bolletjes in zijn keel voelden ter grootte van een knikker, 3 dagen later daarop waren de knikkers al veranderd in een tennisbal, het was een kwestie van dagen. Tegen de volgende week zat hij over gans zijn lichaam met tennisballen inclusief zijn balletjes die zo groot waren als die van een stier, hij wilde vanaf toen ook niet meer liggen. Toen hebben wij beslist hem een spuitje te geven want de lymfezwellingen in zijn keel gingen hem binnen een paar dagen laten stikken. Ik hoop dat het goed komt voor deze hond, want deze kanker verspreid zich razendsnel. Dus ik zou rap actie ondernemen. :'( :'( :'(
Mijn herdertje ging gisteren normaal 12 jaar geworden zijn. Succes aan je vrienden!
Door Rosita
#389922
Dat is inderdaad heel slecht nieuws :'(. Ik heb mijn kat Nero een aantal weken geleden verloren aan lymfklier kanker. De enige behandeling is chemo gezien het bijna altijd op meerdere plaatsten zit (zonder chemo is het vaak een kwestie van een paar weken). Daar verleng je het leven mee, maar het is vaak niet te genezen (1 op de 6 honden geneest). Van de internist kreeg ik te horen dat Nero met chemo max 1 1/2 jaar kon leven. Het is de bedoeling dat het gezwel verdwijnt (in remissie noemen ze dat), maar het komt dus bijna altijd terug. De chemo geeft voor honden en katten gelukkig geen echte bijwerkingen zoals bij mensen. Helaas was Nero bij aanvang al resistent voor alle mogelijke chemo's. Hij heeft dankzij de chemo wel een paar mooie weken gehad, maar de kanker was te agressief. Overigens gaat iets van 80% in remissie dus een grote kans dat de chemo aanslaat. Nero hoorde helaas tot de 20% waar het niet bij helpt. Hier staat nog wat meer over chemo http://www.dierenartsspecialistenamsterdam.nl/internegeneeskunde/tumorenchemo.html

Groetjes Rosita
Gebruikersavatar
Door Hitam
#389971
Supplementen die je zou kunnen gebruiken: visolie, hoge dosis antioxidanten, probiotica, noni, medicinale paddestoelen. Er zijn nog meer mogelijkheden met kruiden en homeopathie maar daarvoor is meer nodig.
Door Thunder
#390268
Vandaag zijn ze dus naar de specialist geweest en uit verder onderzoek blijkt dat ze in stadium 3 zit(er zijn er 5).
Er zou nog goede kans zijn op behandeking,en de eerste chemo heeft ze vandaag gehad.
Volgende week donderdag volgt de 2de behandeling.
Er is ook bloed afgenomen om te kijken of er organen zijn aangetast en daar is dinsdag de uitslag van binnen.
Mocht dit niet goed zijn,dan zal er een zware beslissing genomen moeten worden,maar dan is er in elk geval geen kostbare tijd verloren voor de chemo.
Is de uitslag van het bloed goed,dan geven ze haar 90% kans op volledig herstel,met 50% kans dat het binnen het jaar terug komt. Afwachten dus maar.........
Ik geef ondertussen natuurlijk elk goed advies door.
Thanks.
 Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door