Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Door Marjolein Schön
#389910
Hallo,

Ik ben gisterenen met m'n kleine duitse dog bij de dierenarts geweest en deze heefd voor 80% geconstateerd dat hij het wobbler-syndroom heefd, om dit zeker te kunnen zeggen en ook om te kunnen zeggen hoe ernstig, moeten er foto's gemaakt worden. Ik heb nu contact gehad met 'n fokker, en hij zegt het kan nog "vergroeien", liever nog geen foto's maken want zo'n narcose is ook niet niks voor zo'n jonge hond. Hij heeft geen pijn, maar kan moeilijk rennen en 's avonds moeilijk opstaan. Helaas is er op internet niet veel te vinden beter gezegd enkel veel over dobermannen. Heeft iemadn ervaring en kan iemand mij tips geven, heb er namelijk de hele nacht al niet van kunnen slapen (aangezien de dierenarts al begon over in laten slapen etc).

Alvast heel veel thanxs!!!!!

Marjolein
Door Lizzy
#389917
Wobbler is nog al wat.... Als jouw DA vermoed dat jouw hond daar aan lijdt, dan zou ik je aan willen raden linea recta naar de allerbeste specialist van het land te gaan. Ik liet mijn DA nooit foto's nemen (volgens mij is dat ook niet afdoende) en ik ging dus direct voor een second opinion naar een specialist.

Deze site is misschien wel interessant: http://www.causus.be/vrij.cfm?Id=41
Laatst gewijzigd door Lizzy op do 22 sep 2005, 08:31, 1 keer totaal gewijzigd.
Door Marjolein Schön
#389939
Ik heb net even gebeld met de kliniek in belgien (bedankt voor 't adres). Hij raad mij inderdaad aan van de hond foto's te laten maken, zodat ik dan zeker weet wat ie heeft. Och jee dan heb je zo'n lieve pup en dan zo wat. :'( Ik moet dan maar eens naar een specialist bij mij gaan zoeken.

Greetz
Door tieneke
#389941
Als het echt Wobbler is zo snel mogelijk een goede osteopate/fysio zoeken,met medicijnen alleen wordt de hond alleen maar slechter zodat behandelen een vaak uitzichtloze zaak is.
Met de juiste behandelmethode(op tijd)kan de hond oud worden.

Dit volgens mijn vriendin die osteopate is.
Door Marjolein Schön
#390043
Ik heb met een specialist gesproken er moet een myologram gemaakt worden om te zien hoe ernstig 't precies is of beter gezegd om te kunnen zien wat hij heeft. Hij zij dat als 't zijn hond is en hij het wobbler-syndroom heeft hij de hond in ieder geval niet zou laten leven. Na dit, wil ik natuurlijk liever niet weten wat ie heeft, maar de beslissing of dood of niet ligt gelukkig bij mij. Ik moet wel zeggen ik wordt er echt niet lekker van. Ik laat Armani nu geen minuut meer alleen.
Door Marjolein Schön
#390178
Ik heb met een DA in Würzburg gesproken. Ben echter vanmiddag nogmaals bij mijn eigen DA geweest (niet die van de 80% zekerheid wobbler). Hij wil nog geen foto's maken, we proberen het nu met medicijnen een vitamien B en cortisoon en als het binnen 3 weken niet beter wordt, ziet het er schlecht voor Armani uit. Volgend mijn DA heeft hij geen pijn het kan alleen gebeuren dat hij steeds schlechter gaat lopen en evtl. helemaal niet meer kan lopen. Foto's wil hij de hond graag besparen, via de medicijnen kunnen wij ook de sympthomen vervolgen en daaruit zien wat er aan de hand is. (Sorry voor mijn nederlands, maar ik woon al zo lang in Duitsland).
Door Lizzy
#390210
Jeetje, wat een ellende.... :'( :'( :'(. Is er operatief eventueel niks aan te doen? Ik heb ooit een stukje over de minimaal invasieve methode ontvangen (operatie) en volgens mij is deze operatie ook op toepassing bij Wobbler. En het is een Duitse dierenkliniek:

Dirk Schrader
-Tierarzt-
Tierärztliche Klinik
Rahlstedter Strasse 156
22143 Hamburg
www.Tierklinik-HH-Rahlstedt.de

Misschien heb je daar nog wat aan.... sterkte.....!
Door Marjolein Schön
#390229
De operatiekansen zijn erg gering beter gezegd het succes ervan zoals ik heb begrepen maar 30%. En niet iedere hond kan geopereerd worden, het ligt eraan hoe de wervels vervormd zijn. (Het is helaas natuurlijk ook een financiele vraag)! Naja ik hoop dat het met de medicijnen nu beter wordt en ik geef de hoop niet op! Ik zal eens bij de DA in Hamburg op de website kijken, want even langs is helaas te ver zo'n 500 km.
Door Yari
#390260
J*zus wat een ellende allemaal zeg... :'(
Maar persoonlijk zou ik toch wel precies willen weten wat er aan de hand is en ik zou denk ik toch zeker wel voor die contrastfoto's gaan. Wie weet valt het nog wel mee en spelen er andere dingen een rol? Wie zal het zeggen? Laat de moed alsjeblieft niet zakken.
Yari heeft dan wel geen Wobbler syndroom, maar zij had wèl instabiele ruggenwervels en ook haar bekken stond scheef, waardoor ze ook pijnscheuten kreeg en alsmaar haar rechter achterpoot ontlastte en helemaal scheef stond.
Na mijn bezoek aan orthomanueel therapeute Dorit Aharon zijn de problemen volkomen verdwenen en is zij een heel andere hond geworden.
Ik weet uiteraard niet of zij wat voor jouw hond kan betekenen, maar lees in ieder geval eens haar website door ( www.kreupeldier.nl ) en neem bijv. contact met haar op en vraag haar eens om advies.
Sterkte ermee en hou je ons op de hoogte?
Door Marjolein Schön
#390274
Ik wil de komende 2 weken even afwachten hoe het zich ontwikkeld en dan ga ik verder kijken. Ik ga in ieder geval op zoek naar zo'n osteo..... ! Op 't moment gaat 't goed hij eet en drinkt prima en wil graag met m'n golden spelen (echter niet zo lang) Ik probeer hem zoveel rust als mogelijk te geven maar af en toe moet ie toch even z'n energie kwijt. Ik heb volgende week ook nog een afspraak met 'n fokker hij heeft ook een dog met dit syndroom en zij is weer helemaal opgeknapt loopt weer als een trein, maar het heefd lang geduurd en bij hem enkel met rust. Ik laat de hoop niet zakken en ik hou jullie op de hoogte. In ieder geval al heel erg bedankt voor alle tips en het medeleven. Groetjes Marjolein en poot van Armani en Calvin . PS: zondag ga ik naar de duitse doggen club en zal er daar ook nog eens uitvoerig over praten en vragen!
Gebruikersavatar
Door Hitam
#390684
Zitten er geen acupuncturisten bij jou in de buurt? Die kunnen vaak toch ook wel een eind komen.
Door Marjolein Schön
#390895
Happy Happy!! ;D Hij loopt vandaag een stuk beter met z'n medicijnen, moet echter wel veel plassen. Op 't moment is de cortison ook nog wat hoger gedoseerd over drie dagen al minder en dan wordt het vele plassen ook minder. Jeetje wat ben ik blij!!
 Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door