Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot het zelf samenstellen voeding.

Moderator: Lizzy

Door Yari
#388576
Wat is het verschil tussen honing bij een reformzaak of imker vandaan en honing uit een supermarkt? Conserveringsmiddelen?
Ik heb hier toevallig een pot nog staan uit de supermarkt waar imker-honing opstaat, maar ik kan dus beter andere geven?
Door Mevroi Kruim
#388634
Supermarkthonig is verhit om het uit de raten te krijgen; daarmee is een groot deel van de enzymen en andere nuttige stofjes vernietigd.
Honing uit de reformzaak of de natuurvoedingswinkel, of rechstreeks van de imker, wordt koudgeslingerd, dwz dat de raten gecentrofugeerd worden om de honing eruit te krijgen. Niet verhit dus, maar er blijft meer honing in de raten achter. Het is dus duurder, maar veeeeel lekkerder en gezonder.
Door Yari
#389057
Kruimel schreef: Supermarkthonig is verhit om het uit de raten te krijgen; daarmee is een groot deel van de enzymen en andere nuttige stofjes vernietigd.
Honing uit de reformzaak of de natuurvoedingswinkel, of rechstreeks van de imker, wordt koudgeslingerd, dwz dat de raten gecentrofugeerd worden om de honing eruit te krijgen. Niet verhit dus, maar er blijft meer honing in de raten achter. Het is dus duurder, maar veeeeel lekkerder en gezonder.
Oké duidelijk, bedankt voor je antwoord. ;)
 Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie BARF”

Barfplaats wordt gesponsord door