Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid van de kat. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderators: koekje, pearlsofpassion

Door nessie
#384773
Hoi,

ik heb een vraag: Weet iemand hoe een kat omgaat met een nest puppy's of hoe een teef omgaat met een kat in de buurt van haar jongen?....

Ik had er nog niet bij stilgestaan (mijn hond is naar alle waarschijnlijkheid momenteel drachtig) maar opeens bedacht ik mij dat de kat de pups wel als voedsel aan zou kunnen zien. ( het is een echte jager) ik weet niet of ik juist in het begin de kat bij het gehele proces moet betrekken of juist de eerste tijd apart moet houden.
Voor de pups is het natuurlijk wel goed als die opgroeien met een kat.

Wie heeft hier ervaring mee?

Groetjes van Vanessa
Door tessa
#384860
Mijn brits korthaar heeft een nest kittens verloren en is daar nooit echt overheen gekomen, ze blijft maar sokken en ondergoed pikken en daarbij miauwt ze hartverscheurend, net zoals toen ze haar kittens verloor.
Ik fok af en toe een nest shih-tzu's dus ik hield mijn hart vast hoe de poes zou reageren als ze die kleine piepende puppies zag, maar tot mijn verbazing reageerde ze er helemaal niet op.
De moederhond reageert bij mij ook niet op de katten en deze mogen gewoon komen buurten, maar nogmaals, de katten tonen weinig belangstelling hier.
#384861
wij hebben de 1ste 2 weken de katten weggehouden en toen mochten ze als ze wilden gewoon bij de pups komen.
er was maar 1 kat die dat wilde en die mocht ook in de werpkist. :D
de rest kwam pas toen de pups ook naar buiten mochten, die keken t eerst wat aan.
#384878
Als de moederhond de kat nu OK vindt, zal ze zich waarschijnlijk niet erg druk maken als het nest er is. Misschien mag de kat er in het begin niet bij komen. Maar dat begrijpt de kat snel genoeg. Ik verwacht niet dat de kat pups voor prooi aanziet. Ze wekken ook geen jachtdrift op omdat de niet snel bewegen. Een kat is juist goed voor de socialisatie van de pups.
Ik lees ondertussen het bericht van Angelique en ook ik vrees dat dit onderwerp verplaatst moet worden.
Door Vinja
#384998
Kan mij voorstellen dat dit onderwerp verplaatst moet worden omdat ik nu ook al reageer op het feit, Puppies en katten. Lijkt me zo leuk om te zien. Als het goed gaat maak je dan een leuke foto en zet je hem op het forum? Kei leuk. Veel succes als ze drachtig blijkt te zijn.
Groetjes Vinja en Wilma.
Gebruikersavatar
Door sylvia
#385070
Ik zie het probleem niet, je kat weet heus wel het verschil tussen een prooidier en je pups. Ik zou zoiezo je pups 2 weken op een rustige plek houden.
Laatst gewijzigd door sylvia op wo 14 sep 2005, 08:26, 1 keer totaal gewijzigd.
#385636
sylvia schreef: Ik zie het probleem niet, je kat weet hues wel het verschil tussen een prooidier en je pups. Ik zou zoiezo je kittens 2 weken op een rustige stille plek houden.
Kittens? Is die hond gedekt door een kater? :o
Door Nelly
#386197
Geen enkel probleem, een kat ziet de pups echt niet als prooidier; meestal zal de kat de pups volslagen negeren. Heb wel een keer meegemaakt dat ik een teefje met pups had en tegelijk ook een kitten. Nou dat kitten dronk gezellig met de pups mee bij de teef :D, en die vond alles best 8)
#386205
Andersom is een heel ander verhaal :-X
Toen ik kater Karel kreeg (was een ukkie van nog geen 6 weken) moest ik mijn toenmalige hond Bas echt heeeel stevig vastleggen, hij was ervan overtuigd dat die rat afgemaakt moest worden :P
Pas nadat wij een paar weken duidelijk hadden gemaakt dat Karel echt bij ons hoorde haalde Bas de schouders op, en vond hem vervolgens best wel lief.
 Terug naar “Vragen en Problemen gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door