Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Door Helen
#385815
We ontdekten net dat 1 van Balou's voortanden afgebroken is. Meer dan de helft is eraf en je kijkt recht het wortelkanaal in.......Wat moet ik doen. We gaan zo naar de DA en die zei aan de telefoon dat het misschien gevuld kan worden en anders getrokken....Is dit waar? Heeft iemand hier ervaring mee???
Door Peet
#385818
Toen ik Tunja kreeg, had zij die grote snijtand onder ook deels afgebroken. Hier moet ze echt enorm pijn aan gehad hebben... :'(

Mijn DA heeft hem toen (onder narcose) getrokken en een kleine hechting erin gezet. Het was een ingreepje van niks, overigens hoor.
Maar misschien kan het bij Kuma nog gevuld worden?
Laatst gewijzigd door Peet op wo 14 sep 2005, 12:33, 1 keer totaal gewijzigd.
Door Helen
#385820
Peet schreef: Toen ik Tunja kreeg, had zij die grote snijtand onder ook deels afgebroken. Hier moet ze echt enorm pijn aan gehad hebben... :'(

Mijn DA heeft hem toen (onder narcose) getrokken en een kleine hechting erin gezet. Het was een ingreepje van niks, overigens hoor.
Maar misschien kan het bij Kuma nog gevuld worden?
Het is bij Balou. Ik weet niet of het nog gevuld kan worden. Het grootste gedeelte van het tandje is weg. Gisteravond was er niets aan de hand, we weten niet hoe het is gebeurd en wanneer.....Je wilt niet weten hoe erg wij balen..........
Door Peet
#385825
sorry, Baloe natuurlijk....

Ik kan me voorstellen dat je baalt hoor, maar soms gebeuren dat soort dingen. Beau heeft onder echt een soort fietsenrek, die heeft ook hier en daar tanden verloren....en als je me vraagt Hoe? ...ik zou het niet weten....Maar ja, die is 11 en verloor dus echt hele tandjes, ze braken niet af (...en als ik 77 ben zal ik ook niet zulke Macleans tandjes meer hebben, denk ik....)

Heeft Baloe er last van? Dan zou ik er zeker wat aan doen. Sterkte ermee en een knuf voor Baloe :-*
Gebruikersavatar
Door Sanyo
#385863
Sanne heeft ook een afgebroken voortand (snijtand). Die heeft een wortelkanaalbehandeling en een mooie witte vulling ;D gekregen door de tandspecialist in de Wagenrenk. Als je er niets aan doet kan het gaan ontsteken werd mij gezegd.
Door Helen
#385865
We zijn langs de DA geweest en er zijn 3 opties.
1 onder narcose eruit halen.
2 een wortelkanaalbehandeling en het tandje behouden
3 laten zitten. Het tandje zal verkleuren en hopelijk niet ontsteken en dan kan hij gewoon blijven zitten. Als het gaat onsteken, moet hij er alsnog uit.

Ik bel Tannetje straks nog even, want dit was een vrij jonge DA, die hier niet veel ervaring mee had. Ik zal ff het telefoonnummer van Foreest ( zo heet hij toch geloof ik ?) op zoeken. Kijken wat zij ervan zeggen.
Door Helen
#385866
mb schreef: Sanne heeft ook een afgebroken voortand (snijtand). Die heeft een wortelkanaalbehandeling en een mooie witte vulling ;D gekregen door de tandspecialist in de Wagenrenk. Als je er niets aan doet kan het gaan ontsteken werd mij gezegd.
O, heb je daar een nummer van?
Gebruikersavatar
Door Sanyo
#385925
Dat is idd van Foreest. Aardige man, vond ik.
tel;0317-419120. Als je het wil laten behandelen, doet hij dat het liefst ongeveer 2 weken nadat het is afgebroken, waarom kan ik me niet meer herinneren.
Sanne heeft toen alleen Dormitor injectie gehad, ze was niet helamaal van de wereld, en werd later weer bijgespoten, en kon dus weer lopend naar de auto. Indien nodig maken ze de rest van het gebit ook even schoon.
Door Daisy75
#385928
Tjonge hier heeft kayleigh ook een gebroken voortandje en een afgebroken kies....en mijn arts zegt, zolang ze er geen last van heeft doe ik er nix aan.......vraag me toch af OF ze er dan idd geen last van heeft?
Door Helen
#385929
Nou ik heb Foreest gesproken en de tandarts van de faculteit. En zij raden het beiden ten zeerste af om af te wachten. Dat is gewoon vragen om problemen. Foreests wacht altijd 2 weken zodat de zenuw zelf afsterft en de wortelkanaalbehandeling makkelijker verloopt en en narcose minder diep hoeft. Op de facultiet doen ze het zo snel mogelijk zodat er zo weinig mogelijk kans is op ontsteking en de tand zo intact mogelijk blijft.
Over een half jaar moet er opnieuw een foto gemaakt worden om te controleren of er geen ontsteking is ontstaan in de wortelpunt....
Ik heb voor morgen een afspraak op de faculteit...Arme Baloutje. En wat ben ik blij dat ik nog rondgebeld heb zeg...
Door Helen
#385930
KayleighShanden schreef: Tjonge hier heeft kayleigh ook een gebroken voortandje en een afgebroken kies....en mijn arts zegt, zolang ze er geen last van heeft doe ik er nix aan.......vraag me toch af OF ze er dan idd geen last van heeft?
Ik heb 2 hondentandartsen gesproken en zei zeiden allebei dat het zeer onverstandig is om het af te wachten. Dat is wachten op problemen.
Gebruikersavatar
Door Sanyo
#386002
Fijn dat je zo snel terecht kunt! Foreest zei toen ook tegen mij, dat het erg pijnlijk kon zijn, zo'n afgebroken tand, omdat de zenuw bloot ligt. En aangezien ik met Sanne frisbee, zou dat heel erg pijn kunnen gaan doen.
Succes morgen :-*
 Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door