Eerst even wat vragen, waarom wil je het malen?
en hoeveel lever en hart wil je erbij doen?
omdat ze het zo niet willen opeten
Ze moeten toch echt eens zo'n workshop bij jouw Pyts komen volgen denk ik!
(ik had er wel moeten bijzeggen dat ik het vlees maar gedeeltelijk maal. De rest snij ik in kleinere en grotere stukken, zodat ze het leren... (bij de ene begint het goed te komen, bij de andere niet). Het malen sloeg vooral op het bot, daar willen ze echt nog niet aan (van kippenvleugels eten ze ook enkel het vlees, tenzij ik ze tot moes sla), en ik denk dat een kalkoenbot toch boven hun vermogen gaat...
Ik wilde zo'n 50g lever en 100g hart toevoegen, maar heb er inmiddels aan gedacht dat ik er alleen maar ingevroren in huis heb (blonT
)
Dus ofwel moet ik tegelijk de juiste hoeveelheid hart en lever ontdooien en erbij geven, ofwel bevroren malen, maar dat lijkt me ook zo onhandig (de reden dat ik dit wil malen is om het er goed tussen te mengen, anders eet de een alleen maar lever, en de andere alleen hart...).
Maar ik denk dat ik het er gewoon op ga wagen hoor, en het bot malen, zonder extra calcium. Ik heb nog wat zitten lezen en denk dat het toch wel genoeg moet zijn. Ik vries het dan wel in in portietjes van 100gram, dan krijgen ze de rest van de dag nog Cb en zelfsamengestelde kip, kwartel, konijn, ... (wel kvv-achtig samengesteld hoor, in de zin van dat het compleet is, barfen zit er hier voorlopig nog niet in: ten eerste willen de katten nog niet meewerken, en ten tweede heb ik nog niet genoeg vertrouwen in mezelf en heb ik nog niet genoeg variatie gevonden qua vleesbotten. Maar ik blijf volhouden met de vleugels en nekjes tussendoor).
Maar 't zou wel handig zijn om te weten voor een volgende keer dat ik een stuk vlees+bot koop, ipv een volledig karkas+vlees