Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot alternatieve geneeswijzen (homeopathie, acupunctuur, bach-bloesems, etc.)

Moderator: Lizzy

Door Spanielgek
#376022
Wil weer met visolie beginnen nadat ik gestopt ben met de visolie van de Hema[ivm vervuiling]
Nu waren er een paar die onderzocht waren door de Consumenten bond die waren er goed uitgekomen.
Maar ik weet niet meer welke .........wie kan mij dit vertellen? ::)
Door Daisy75
#376314
Oh jee bestaat dat ook nog vervuiling in visoliecapsules??
En ik koop maar de eerste de beste die ik tegenkwam...das ook stom dan....
Ik leer hier elke dag meer...
Laatst gewijzigd door Daisy75 op za 27 aug 2005, 10:50, 1 keer totaal gewijzigd.
Door Lizzy
#376367
KayleighShanden schreef: Oh jee bestaat dat ook nog vervuiling in visoliecapsules??
En ik koop maar de eerste de beste die ik tegenkwam...das ook stom dan....
Ik leer hier elke dag meer...
Dat weten we nog niet zo lang, dat er enige vervuiling in de capsules zit... Er is onlangs een test gedaan door de consumentenbond. Maar ja, de capsules die wel vervuild zijn: die bevatten niet meer vervuilde stoffen als wettelijk is toegestaan. Dus, geen reden tot paniek en geen reden om je huidige capsules weg te knikkeren!
Door Daisy75
#376404
Lizzy schreef: Dat weten we nog niet zo lang, dat er enige vervuiling in de capsules zit... Er is onlangs een test gedaan door de consumentenbond. Maar ja, de capsules die wel vervuild zijn: die bevatten niet meer vervuilde stoffen als wettelijk is toegestaan. Dus, geen reden tot paniek en geen reden om je huidige capsules weg te knikkeren!
Hahha oke ik knikker nix weg bedankt!
Door Lizzy
#2078715
CarpePuncto schreef: Ik heb gisteren Lunderland Lachsöl gekocht (Zalm olie) Heeft iemand ervaring met dit product ?

Hier de analyse voor de specialisten..:

http://www.lunderland.de/analyse/lachsoel.html



Ohwww, dan moet je even rekenen en ik weet niet of dat op dit moment mijn sterkste kant is vandaag :biggrin2:

Dit is wat je even moet berekenen (en volgens mij zit jij in de IT en is dit een fluitje van een cent voor jou :biggrin2:):

Let u vooral op de hoeveelheid EPA en DHA die in de visolie zit. De minimaal aanbevolen hoeveelheid is 200 mg EPA/DHA per dag. De maximale hoeveelheid die veilig wordt geacht is 1.000 mg EPA/DHA totaal per dag.

Let op: Vaak moet u even rekenen om erachter te komen hoeveel EPA en DHA er in visolie zit. Dit staat meestal in een percentage aangegeven, bijvoorbeeld: deze visolie bevat 20 % EPA en 13% DHA (samen dus 33%). Bij dit voorbeeldmerk zou u dus dagelijks ca. 600 mg visolie moeten nemen, want daarvan is éénderde EPA+DHA, dat is 200 mg, de minimaal aanbevolen dosering.

Vaak moet u even rekenen om erachter te komen hoeveel EPA en DHA er in visolie zit. Dit staat meestal in een percentage aangegeven, bijvoorbeeld: deze visolie bevat 20% EPA en 13% DHA (samen dus 33%). Bij dit voorbeeldmerk zou u dus dagelijks ca. 600 mg visolie moeten nemen, want daarvan is éénderde EPA+DHA, dat is 200 mg, de minimaal aanbevolen dosering.

In "jouw" merk zit:

Eicosapentaensäure C 20:5 (n-3), EPA
9,0 - 14,0%

Docosahexaensäure C 22:6 (n-3), DHA
8,0 - 12,0%

Summe Omega-3-Fettsäuren
23,0 - 34,0%
Door CarpePuncto
#2078774
uhm ;) ik was IT'er .. haha

Als aanbevolen dagelijkse hoeveelheid is 1 theelepel bij honden boven de 20 kilo aanbevolen (volgens de verpakking).

1 theelepel = 5 gram (ongeveer)

5000 mg

450 tot 700 mg EPA
400 tot 600 mg DHA
1150 tot 1700 mg Omega 3

Dus kan beter een 1/2 tot 3/4 theelepel geven :) om niet over te doseren :)

Bedankt in ieder geval voor je advies :D
Door CarpePuncto
#2079842
Senta schreef: Als ik de analyse zo lees van dit product zou ik het niet geven, het bevat lood, arsenicum, cadmium, kwik en dioxenen......en nog veel meer zware giftige stoffen en metalen!
Of lees ik dat verkeerd? (Staat bij de analyse van dit product)
Klopt, het is een natuurlijk produkt uit zalm. Helaas zwemt de zalm niet in zuiver schoon water.. dus zullen er altijd giftige stoffen in zitten.. de vraag is alleen hoeveel toegestaan/acceptabel is. Ik denk dat elk natuurlijk product wel een stukje vervuiling in zich heeft.. helaas kun je daar weinig aan veranderen.

Ik ken helaas de normen niet..
Door CarpePuncto
#2079859
Senta schreef: Je heb ook gezuiverde zalmolie Carpe Puncto;

Denk aan doils, solgar, hema gezuiverde visolie, royal green....dit zou ik never nooit geven.
Doet meer goed dan kwaad, daarom wordt ook maar een keer in de week vette vis aangeraden en een gezuiverde visolie.
Moet overigens toegeven dat dit de eerste keer is dat ik zo'n uitgebreide analyse zie, en die is niet misselijk.
Altijd een visolie gekopen die gezuiverd is, staat het er niet op kan je dr van uitgaan dat je vergif voert.
Dit is een olie die gezuiverd is :)

Zie omschrijving:

Natürliches Lachsöl wird aus den Körpern der Meeres-Lachse gewonnen und entstammt zu mind. 60 % dem klassischen Atlantik-Lachs Salmo salar, die übrigen Anteile anderen Meeres-Lachsen und -Forellen der Oncorhynches-Familie. Die zerkleinerten Fischkörper werden in geschlossenen Behältern unter schwachem Druck sterilisiert. Mit Zentrifugen und Separatoren wird die Auftrennung in die Feststoff-, die Wasser- und die Ölphase vorgenommen.Das Öl wird anschließend kalt filtriert. Das Endprodukt ist ein pharmazeutisch reines, gold- bzw. rötlich-gelbes transparentes Lachsöl von unauffällig-mildem Geruch und Geschmack.

We kunnen pas een conclusie trekken als we een andere olie die jij noemde ook laten analyseren. Dan weet je exact wat de verschillen zijn en ik denk dat die minimaal zijn.
Door CarpePuncto
#2080126
Senta schreef: Bij Royal green zie ik het volgende staan;

We zijn dan ook trots te melden dat door een uniek extractie zuiveringsprocedé onzuiverheden zoals Pcb's, zware metalen, kwik en overige schadelijke stoffen uit onze visolie worden verwijderd.
bron

En bij Doils staat hetzelfde;

Doils olie wordt bereid uit diepzeevis en door speciale extractieprocedures extra gezuiverd; dit heeft tot resultaat dat Doils visolie geen schadelijke reststoffen als zware metalen, PCB's en dioxines bevat wat het product zeer veilig in gebruik maakt.

bron
Kan me ook niet voorstellen dat dit in die genoemde producten zit...Maar ik vergis mij dus?
Nee hoor :) maar ik ben gewoon voorzichtig met voorbarige conclusies. Zolang er geen onafhankelijke analyse ligt is het de vraag of die stoffen ook daadwerkelijk niet in het product zitten. Ik ga mij er nog eens in verdiepen en bedankt alvast voor je waarschuwing.
Door Lizzy
#2080128
Er zit in veel visolie vervuiling. PCB's, dioxinen, benzoapreen. Die hoeveelheden moeten alleen wettelijk onder een bepaald niveau blijven. De meeste visolieen zitten daar wel onder. Op een enkele uitzondering daar gelaten. Een test rapport van de resultaten moet bij de fabrikant aanwezig zijn. En merken die beweren NUL vervuiling in het product te hebben, moeten ook kunnen aantonen middels test resultaten dat dit het geval is. Solgar 3 - 700 is al jarenlang 100% vervuiling vrij. Dit is ook jarengeleden door de consumentenbond getest en 100% schoon bevonden. Doils en Royal Green bestonden in die tijd nog niet. De consumentenbond zou die test eens overnieuw moeten doen!
Door CarpePuncto
#2080132
Lizzy schreef: Er zit in veel visolie vervuiling. PCB's, dioxinen, benzoapreen. Die hoeveelheden moeten alleen wettelijk onder een bepaald niveau blijven. De meeste visolieen zitten daar wel onder. Op een enkele uitzondering daar gelaten. Een test rapport van de resultaten moet bij de fabrikant aanwezig zijn. En merken die beweren NUL vervuiling in het product te hebben, moeten ook kunnen aantonen middels test resultaten dat dit het geval is. Solgar 3 - 700 is al jarenlang 100% vervuiling vrij. Dit is ook jarengeleden door de consumentenbond getest en 100% schoon bevonden. Doils en Royal Green bestonden in die tijd nog niet. De consumentenbond zou die test eens overnieuw moeten doen!
En nu is de vraag of de hoeveelheden die in "mijn" olie zitten acceptabel zijn of niet...
Door Lizzy
#2080383
Kwaliteit visolie capsules

Visolie dient te voldoen aan de “Warenwetregeling Verontreinigingen in Levensmiddelen”. Hierin wordt gesteld dat de maximale hoeveelheid dioxinen en furanen (vooraf geselecteerde markers) niet meer mag bedragen dan 2 pg WHO-PCCD/FTEQ/g, en de totale hoeveelheid dioxinen, furanen en dioxineachtige PCB’s niet meer mag bedragen dan 6 pg WHO-PCCD/FTEQ/g. Om dit te bereiken dient visolie meestal gezuiverd te worden door middel van absorptie filteringstechnieken (vaak met actieve kool). In praktijk betekent dit dat veelal visolie (zeker visleverolie) gezuiverd dient te worden.

De juiste bedrijven hechten veel waarde aan kwaliteit en veiligheid en zijn daarom HACCP gecertificeerd. Een goed contaminanten beleid is hierbij een voorwaarde. Jaarlijks laten zij hun processen (van productontwikkeling tot verpakken) vrijwillig controleren ter verlenging van hun HACCP certificaat.

=============

Vooralsnog zeggen die getallen mij niet zoveel hoor......
 Terug naar “Alternatieve geneeswijzen”

Barfplaats wordt gesponsord door