Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot alternatieve geneeswijzen (homeopathie, acupunctuur, bach-bloesems, etc.)

Moderator: Lizzy

Door evelyn02
#357802
Teatree-olie wordt vaak geadviseerd als spray tegen teken. Als ik op internet bij teatree zoek, vind ik eigenlijk alleen uitwendige toepassingen (mondspoelen is een tussenvorm). Als je je hond nu regelmatig besprayed met teatree wordt er waarschijnlijk toch een behoorlijke hoeveel opgenomen door het likken aan de vacht. Ik vind dat toch een beetje onplezierig gevoel. Weet iemand meer van dit probleem?

Evelyn
Door amber2
#357942
Is geen enkel probleem hoor! Tea-tree olie wordt bij honden ook inwendig gebruikt bijvoorbeeld bij een reiningskuur of bij een virus/bacterien/schimmel-infectie. Tea-tree is 1 van de veiligste en meestgebruikte essentiele olien, ook inwendig. Zelfs bij hoge doseringen zijn er geen nadelige effecten waargenomen bij inname. Zorg wel altijd dat je een olie van goede kwaliteit hebt (chi,volatile, aroma vera, silverlinde etc.), want slechte kwaliteit olien of olien die ouder zijn dan 1 jaar kunnen wel schadelijk zijn!
En bij katten mag je nooit essentiele olien gebruiken (in-en uitwendig) want zij kunnen deze niet afbreken in hun lichaam.
Door Jojo
#366861
Ik stond gisteren bij de tuinen met een klein flesje tea tree olie in mn handen, deze wilde ik kopen voor gebruik op de huid bij Joey als hij een plekje heeft en tegen vlooien. Maar ik begon toch te twijfelen of ik nou wel de goede had omdat er op stond dat je het in een brandertje moest doen of een paar druppels in bad en dat het schadelijk kon zijn voor de huid ???
Zijn er verschillende soorten of was deze wel gewoon goed geweest?!
Door amber2
#366899
Ik zou niet de olien van de Tuinen nemen om te gebruiken op de huid of inwendig. Neem dan 1 van de merken die ik al genoemd heb, dan weet je zeker dat het goede kwaliteit is die ook speciaal gefabriceerd is voor therapeutische toepassingen. De Tuinen zal prima zijn in een brandertje of desnoods in een massage-olie, maar ze zijn zeker geen specialist in de productie van essentiele olien en minder goede kwaliteit olien doen eerder kwaad dan goed.
Door amber2
#366901
O ja, nou vergeet ik te zeggen dat veel winkels van de Tuinen behalve de olien van eigen merk ook de essentiele olien van het merk Chi verkopen, en dat is dus wel van heel goede kwaliteit!
Door evelyn02
#366980
Ik heb een 4% oplossing van Tea Tree in water gemaakt. De effectiviteit heb ik nog niet kunnen uittesten want in de gebieden waar ik loop zijn veeeeeel minder teken dan 1-2 maanden geleden

Evelyn
 Terug naar “Alternatieve geneeswijzen”

Barfplaats wordt gesponsord door