Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot kant en klaar versvlees

Moderator: eelke

Door Elf
#353808
Weet niet of dit de juiste plek is om mijn hart te luchten, maar aangezien ik hoofdzakelijk KVV voer probeer ik het maar hier.

Ik heb mn pup sinds 2 maanden en baal van het feit dat ik me continue lijk te moeten verdedigen omdat ik rauw voer..... Alsof ik een of andere misdaad bega en mijn hond mishandel.... Altijd wordt er bij gezegd dat ik niet weet waar ik het over heb want het is mijn eerste hond en "zij" hebben hun hele leven al honden.

Gisteren overkwam het me weer. Een veld vol met spelende honden en kletsende bazen. Het gesprek kwam op brokken en ik meldde dat ik geen brokken geef maar rauw. Toen ik daarna ook nog zei dat ik met mn hond clickertraining volg werd ik helemaal met de nek aangekeken...

Ik heb geleerd om respect te hebben voor andermans mening en keuzes.

Toen we onze pup nog niet hadden dacht ik er over om gedeeltelijk rauw en gedeeltelijk brokken te voeren. Zover is het niet gekomen. Ik blijf bij rauw.

Zo, moest even mn hart luchten

Elvira
Door Lizzy
#353813
Ja, van mij mag je hier je hart luchten hoor ;D.

Misschien reageren de mensen zo uit onwetendheid. Misschien denken ze dat jij je pup alleen vlees geeft en verder niks (ik bedoel, biefstuk en kipfilet). Misschien snappen ze niet dat jij gewoon veeeeeel completer voert met kvv als zij met brokken!

Je zou de moeite kunnen nemen om ze het uit te leggen.

Je zou ook gewoon kunnen denken "bekijk het even".

Je kunt er ook nooit meer over beginnen.

Maar ik geef toe dat het heel frustrerend kan zijn!

Toch denk ik dat er een kentering gaat komen! Want, afgelopen zaterdag mocht ik met de fokker van mijn hondje mee naar de gehoortest (ze is een Dalmatier en die krijgen bij 6 weken een gehoortest). De dierenarts die deze test uitvoerde (Maarten Kappen), die z'n ogen puilde bijna uit toen hij de pups zag. Hij zei "tjonge, wat zien deze pups er prachtig uit!!!". En later vroeg hij dus aan Erna "Wat zijn deze pups prachtig en gezond. Wat voer je ze?". Toen Erna vertelde dat ze allemaal verse voeding kregen, toen zei Kappen "Ik heb eens meegelopen met een voedingsspecialist die ook in de Duitse Doggen zat. Hij zweerde bij rauwe/zelf samengestelde voeding. En dat viel aan zijn doggen te zien. Zijn doggen werden zelfs iets ouder".
Door Elf
#353817
Ik probeer telkens op een rustige manier uit te leggen dat KVV goed, uitgebalanceerd compleet voer is. Dat wordt nog wel redelijk geaccepteerd. Maar als het onderwerp op kippenvleugels, groentenmix en rauwe eitjes en visjes komt, die ik af en toe ter afwisseling voer dan is het over...

Natuurlijk gaat het er om dat ik zelf overtuigd ben van deze manier van voeren. Maar ik kan er niet goed tegen dat ik me steeds moet verdedigen. Het is wel zo dat de dierenarts, die ook geen voorstander is, me telkens vraagt of ik nog rauw voer. Als ik zeg dat dat zo is dan zegt hij " tsja, hij ziet er wel erg goed uit".

En als ik Doodles zie genieten van zn voer dan weet ik dat ik het goed doe!
Door Elf
#353819
...voordat jullie denken dat ik continue bij de dierenarts zit met Doodles: een vriend van mn vader heeft een dierenkliniek en ik ben daar vaak met mn kindjes (en hond dus)te vinden om naar de paarden, koeien en overige dieren te kijken....
Door Lizzy
#353822
Ik zie persoonlijk niet zo waarom jij je zou moeten verdedigen. Dat is iets dat jij misschien voelt, maar niemand vraagt je om je te verdedigen.

Je moet jezelf ook niet verdedigen want er valt niks te verdedigen.

In feite moet jij de zaken zo draaien dat ZIJ zich zouden moeten verdedigen dat ze die gore droge eenzijdige giftige troep aan hun honden voeren!

Nu hoeven zij zich op straat natuurlijk niet te verdedigen waarom ze brokken voeren (net zo min als jij). Het is ook maar bij wijze van spreken. Maar als jij uitstraalt dat jij niks hoeft te verdedigen omdat jij ultiem voert, dan weet ik zeker dat niemand jou meer dat gevoel geeft je te moeten verdedigen.

Want als ik eerlijk ben? Dan denk ik dat mensen vooral het gevoel hebben zich te moeten verdedigen omdat ze onzeker zijn. En die onzekerheid geeft jou het gevoel je te moeten verdedigen. Niet hetgeen wat mensen tegen jou zeggen, mensen die geen fluit verstand hebben van hondenvoeding.

Ik zou dus zeggen: weg met die onzekerheid! Ga staan voor hetgeen je doet. Straal dit uit!
Laatst gewijzigd door Lizzy op di 19 jul 2005, 11:00, 1 keer totaal gewijzigd.
Gebruikersavatar
Door Pauline
#353828
Jij hoeft je niet te verdedigen. Ondanks dat Doodles je eerste hond is heb je gelijk het beste gekozen qua voeding en training dat er is! BRAVO :-* Ik heb er 14,5 jaar over gedaan voordat ik zover was! :-X
Enne ik ken het verdedigingswerk hoor, maar inmiddels heb ik een kennis wel zover gekregen dat ze ook KVV voert en dat is me al het verdedigen waard!
Ik roep altijd nonchalant: wat eet een wolf dan? Gebraden kippetjes? Heeft ie een magnetron om zijn nek? ;D
Door Anneke V
#353876
Ik ken het gevoel!!!!!
En dan voel ik me ook nog eens onmachtig als ik zie wat voor vieze dingen die honden te eten krijgen >:( :(

Niet aantrekken, onze honden/katten worden er alleen maar beter van, dat zie je toch?! Dat is het enige wat telt!

En hoeveel leden telt dit forum??? Barfers genoeg dus hé! ;)
Door Anneke V
#353877
Bij mij is het zelfs zo ver gekomen dat ik in sommige gevallen gewoon zwijg over wat onze dieren thuis eten....terwijl ik in't begin tegen iedereen alles vertelde wat ik wist over rauw vlees & brokken in de hoop dat ze hun dieren ook gezond zouden gaan voederen...

Maar blijkbaar staan de meeste mensen niet echt open voor nieuwe dingen... :(
Door Audrina
#353879
Ik heb een wandelende reclame voor kvv & barf: m'n oudste teef Tess. Die was er zonder kvv & barf al lang niet meer geweest. Dus ik ga de discussie niet eens aan en wijs dan naar m'n hond. ;)
Door amber2
#353885
Ja, bij mij is het helaas nu ook meestal zo dat ik er niet over begin tenzij mensen ernaar vragen wat wij voeren en waarom. Terwijl ik in het begin ook altijd in discussie ging erover maar daar ben ik snel mee gestopt omdat het me alleen maar ontzettend frustreerde dat mensen niet direct enthousiast waren maar vaak juist erg negatief over kvv/barf (terwijl ze er niets vanaf wisten natuurlijk)... :-\
Door amber2
#353887
Dat is waar, als we onze honden bij ons hebben wordt het al een heel ander verhaal want dan krijgen we vaak complimenten hoe fantastisch ze eruit zien! En dan is het toch wat makkelijker om even tussen neus en lippen door te vertellen dat ze kvv/barf eten!
Door danielle1980
#353907
nou nee eigenlijk niet. :D :-\
als ze vragen wat ik voer zeg ik vlees,
dan zeggen de meeste ja ik ook omdat ie de brok niet eet :o ;D :-\
dan zeg ik nee ik geef kvv en helemaal geen brok en dus niet het vlees wat jullie geven. ;)

wat anderen hun honden geven maakt me eigenlijk weinig uit, als mensen om hulp vragen of ziekte honden hebben dan beveel ik kvv aan,
wat ze ermee doen is hun zaak.

hier vlakbij het park is trouwens ook een dierenwinkel, die verkocht eerst alleen duck, maar nu ook rodi, energique, smuldier en prins.
ze weet dat ik aan ahv, bibi of cb kan komen en soms stuurt ze dus iemand door ervoor naar mij. ;)
dus kvv krijgt steeds meer bekendheid. :D

hier bij mij in het park lopen er dus genoeg die kvv geven, of helemaal of deels. ;)
en ook door de fokkers bv celtic bij erna vandaan en 2 tsi tsu's die bij fokker vandaan komen die energique gaf.
Laatst gewijzigd door danielle1980 op di 19 jul 2005, 12:54, 1 keer totaal gewijzigd.
Door Elvira
#353937
Het ergste vind ik als iemand een hond heeft met gezondheidsproblemen en je raadt KVV aan en ze geloven het niet en blijven bij hun dieet brokjes, dan heb je echt zoiets van "arme hond". Als je ziet hoeveel honden hier baat hebben bij vers vlees.
Door Mevroi Kruim
#353950
[quote="Elvira"]
Het ergste vind ik als iemand een hond heeft met gezondheidsproblemen en je raadt KVV aan en ze geloven het niet en blijven bij hun dieet brokjes, dan heb je echt zoiets van "arme hond". Als je ziet hoeveel honden hier baat hebben bij vers vlees.
[/quote]

Precies! Frustrerend is dat :-X
En ik word inderdaad ook aangevallen oip het voeren van barf, maar eerlijk gezegd trek ik me daar niks van aan. Ze doen maar! Mijn beesten gaat het prima en dat is het enige dat voor mij van belang is. Maar elke keer weer dat gezeur over het gevaar van botten en rauw en de da heeft gezegd en bladiebladiebla >:( dat kap ik dus meteen af, life's too short en ik ga daar echt niet elke keer braaf naar staan luisteren.
 Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie Kant en Klaar Versvlees”

Barfplaats wordt gesponsord door