Bij mij is het drogen wel perfect gelukt. De eerste keer had ik idd hele kleine stukjes gesneden. Maar na een week waren die dus al op. Want ja manlief vindt zo´n klein stukkie maar zielig, dus kreeg Breezer 3 stukkies.
Dus de keer erop heb ik grote brokken gesneden. Van ongeveer 1,5 a 2cm groot. Een stuk aluminium folie om het rooster heen gedaan. Daar weer allemaal gaatjes ingeprikt. Let op zet er wel een bakplaat onder in de oven.
Vervolgens in de oven op 100 graden ( heteluchtoven ) en dan 3 uurtjes. Daarna de oven terug gedraaid naar 50 graden, en dan nog 2 uurtjes.
Hierna heb ik de stukjes af laten koelen buiten de oven. Diegene die echt klaar waren ertussen uitgepikt en in een stuk keukenrol gewikkeld. En de andere die nog ff moesten heb ik omgedraaid en nog 1 uurtje op 100 graden gedaan.
En ik moet zeggen ze zijn perfect gelukt!!
De grootte maakt dus niet zo heel veel uit, als het vocht en vet maar weg kan lopen.
O,ja en wat de stank betreft. Eend ruikt naar gebraden kip, dus helemaal niet onaangenaam.