diarree door KVV

Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot kant en klaar versvlees

Moderator: eelke

Omlaag
Barfplaats
Gesponsord bericht

diarree door KVV

Berichtdoor Barfplaats

Red_Hunter
5-sterren
Berichten: 718
Lid geworden op: Di 12 Aug 2003, 11:05
Contact:

diarree door KVV

Berichtdoor Red_Hunter » Vr 08 Jul 2005, 15:04

Had ik een kennis zover dat ze aan de kvv ging nadat haar hond zoveel vachtproblemen had, is ze weer terug op de brok (door de DA) omdat haar hond diarree had met bloed erin. :'(

In het begin was ze dol enthousiast, de vacht ging goed en de hond werd zo-ie-zo veel levendiger.
Nu kreeg haar hond diarree en later ook nog met bloed en zegt ze dus dat dat aan het vlees ligt (hij krijgt al een paar maanden vlees).
Haar dierenarts (ook de mijne) zij tegen haar dat ze dat spul ook niet moest geven en gaf haar jaja brokken (konijn en rijst). :-X

Ik was net vorige week nog bij die DA geweest en toen kreeg ik een complimentje hoe goed hij er wel niet uitzag. Ik heb het verder niet over de voeding gehad. 8)

Ze zegt dat de diarree nu weg is sinds ze de brokken gebruikt.
Ik kan niet geloven dat het aan het vlees ligt, maar ik begrijp wel dat zij nu niet meer wil.
Het is een hondje die alles van de grond snaait en ik denk eerder dat daar iets gebeurd is en dat de diarree eerder gestopt is door de prik die ze vast gehad heeft dan door de brokken. >:(

Wat is jullie mening hierover en hoe krijg ik ze weer over de streep?
Lizzy
Moderator
Berichten: 62656
Lid geworden op: Ma 24 Mar 2003, 19:28
Contact:

Re:diarree door KVV

Berichtdoor Lizzy » Vr 08 Jul 2005, 15:34

De kans dat de hond een virusje had waardoor hij diarree met bloed had of dat de hond net gevaccineerd was en daardoor diarree met bloed had is vele malen groter en denkbaarder als dat het door kvv komt. Die kans acht ik zo goed als nihil, zeker aangezien de hond het daar langere tijd goed op gedaan heeft.

Maar ja, als mensen niet willen: willen ze niet. Als mensen liever naar hun DA luisteren, liever (om welke reden dan ook) brokjes voeren: dan voeren ze brokjes en dan denk ik niet eens dat je moet proberen om ze over de streep te trekken.

Mensen die op deze manier afhaken zaten meestal gewoon op een excuus te wachten om weer 'lekker makkelijk' op brokjes over te gaan. Dat excuus hebben ze van de DA gekregen. Ik zou zeggen : laat ze.
pollekind

Re:diarree door KVV

Berichtdoor pollekind » Vr 08 Jul 2005, 16:27

Ja want als je iedereen die niet KVV wil voeren moet gaan overhalen dan heb je een dagtaak.Ik ben zelf ook stronteigenwijs en als ik zou denken dan mijn cavaliertjes en Husky ziek zouden raken van KVV dan stop ik ook per direct en dan laat ik me ook niet overhalen.Maar ik denk ook dat dit hondje een virus heeft opgelopen en ik ben er juist van overtuigd dat KVV diarree stopt(bij mijn doggy's wel!).
Red_Hunter
5-sterren
Berichten: 718
Lid geworden op: Di 12 Aug 2003, 11:05
Contact:

Re:diarree door KVV

Berichtdoor Red_Hunter » Vr 08 Jul 2005, 16:31

[quote="Lizzy"]

Mensen die op deze manier afhaken zaten meestal gewoon op een excuus te wachten om weer 'lekker makkelijk' op brokjes over te gaan. Dat excuus hebben ze van de DA gekregen. Ik zou zeggen : laat ze.
[/quote]

Dit gaat voor haar niet helemaal op, omdat ze al zelf was gaan samenstellen omdat ze dacht dat dat beter was dan brokken, maar ze gaf gekookte groente en volgens mij gekookt vlees en rijst, vandaar dat ik haar kvv heb aangeraden omdat ik vond dat dit ook niet goed was en bang was dat de hond tekort zou komen op die manier . Ze was er juist blij mee toen. :-\
Ster

Re:diarree door KVV

Berichtdoor Ster » Vr 08 Jul 2005, 16:58

Misschien is ze gewoon een btje geschrokken dat haar hond ziek werd. En als een dierenarts daar dan kvv de schuld van geeft, tja ... Ik zou het even tijd geven. Laat haar eens iets lezen over brokken, en over vers, geef je eigen mening, vertel hoe goed het met jouw hond gaat, en leg uit waarom de meeste DA's vers afraden, en laat het verder aan haar. Wie weet durft ze het over een tijd weer aan. Zo niet, dan zal ze idd wel niet willen om wat voor reden dan ook.
diana
5-sterren
Berichten: 926
Lid geworden op: Di 25 Mar 2003, 20:15
Locatie: veenendaal

Re:diarree door KVV

Berichtdoor diana » Zo 10 Jul 2005, 09:13

ik denk dat dat een moeilijke zaak is
want in haar ogen heeft de d.a natuurlijk gelijk.
ze realiseerd zich niet dat zeer waarschijnlijk op die superbrokkies haar hond ook dat virus opgelopen had
misschien zelfs wel eerder .
ik heb nl toen ik net kvv ging voeren ook best getweifeld omdat lady allerlij ontgiftingsverschijnselen had , maar de mensen [ destijds op doggy] want toen was b plaats er nog niet
hebben me geholpen vol te houden .
god zij dank :-*
Barfplaats
Gesponsord bericht

Re:diarree door KVV

Berichtdoor Barfplaats


Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie Kant en Klaar Versvlees”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast