Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

#342895
Mayka heeft al een tijd een probleem met haar oog. Volgens de da is het oogbindvlies beschadigd door bv een takje of een nagel en ik heb toen zalf meegekregen. Dat hielp niet genoeg. Na twee weken weer terug en toen was het aan het genezen (beschadigde plek is nu rood i.p.v. eerst wit wat betekent dat het dus doorbloed is en herstellende) maar ik zie geen verbetering sindsdien. Als het niet opknapte kon de da met een operatie de plek aanpakken?

Iemand nog suggesties of ervaring mee? Mayka kan slecht tegen onder narcose gaan en is daar een paar dagen flink beroerd van dus wil ik dat eigenlijk niet.

Het beschadigde oog is niet dik, geen verhoogde druk, van beide ogen is het oogwit rood, er ligt een wittige waas over beide ogen maar te zien heeft ze er niet echt last van. Ik heb Euphrasia, zilverwater en oogzalf van da geprobeerd en geef al een paar weken propolis.
Laatst gewijzigd door Mayka op ma 01 aug 2005, 20:42, 1 keer totaal gewijzigd.
Door Ine
#342922
Geen ervaring (gelukkig), maar ik zou in dit geval een specialist raadplegen, deze heeft speciale aperatuur om de ogen te bekijken.
Misschien ben ik een rare, maar voor mijn eigen ogen, ga ik naar een oogarts. Ik laat mijn huisarts echt geen ingreep doen. (ok, de vergelijking gaat niet helemaal op, maar het ging me om een voorbeeld)
Bel desnoods eerst even met een specialist!
Door Lizzy
#343106
Ja, ik sluit me bij Ine aan. Ik denk dat een second opinion van een specialist een goed idee is. Ik weet niet, ogen zijn zo delicaat. Ik geloof ook dat ik niet door een niet-gespecialiseerde DA in de ogen van mijn honden liet opereren.

Hoe oud is Mayka eigenlijk?

En wat zijn eigenlijk precies de klachten met het oogje? Heeft ze er echt last van? Je zou eventueel ook nog 2 weken de oogdruppels van -Heel kunnen proberen. Oculoheel heten die. Gewoon bij de drogist te koop.
Door tessa
#343109
Mijn shih tzu had vorig jaar een stro'tje in haar oog gekregen, dit had een flinke beschadiging tot gevolg, het heeft vrij lang geduurd voordat beide ogen er weer hetzelfde uitzagen, met antibioticazalf was de pijn wel redelijk snel over maar de beschsdiging zelf genas niet zo snel, ik denk een week of vier.
 Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door