Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Door Lizzy
#3357473
Ik heb net langdurig onder de tenen van Fritzi zitten peuren en ik voel aan de onderkant van de twee platte tenen dus gewoon geen peesje meer, terwijl die aan de andere kant wel zitten :-\ . Vanmiddag naar de fysio/manueel therapeut....
#3357507
Vreemd letsel. Fijn dat ze er geen last van heeft.
Ik weet niet zoveel over pezen maar heb wel eens van een plastisch chirurg gehoord dat die dingen zich snel terugtrekken. Het verhaal ging toen over mensenhanden en bijvoorbeeld een doorgesneden pees in de handpalm. Zij adviseerde, mocht dat ooit gebeuren, meteen naar de Eerste Hulp en een plastisch chirurg vragen. Wacht je te lang dan kunnen ze die pees niet meer terugvinden en ben je die functie kwijt.

Het lijkt me nu bij Fritsi wel belangrijk dat ze die poot op de juiste manier kan blijven gebruiken, ook om aanvullende problemen op andere plekken te voorkomen.
Door Lizzy
#3357511
Het is echt heel raar hoor, om te zien:
IMG_20181016_152836[1].jpg
IMG_20181016_152836[1].jpg (4.7 MiB) 2549 keer bekeken
Haar nagels aan de platvoet lijken ook veel langer terwijl ze tot aan het leven af zijn geknipt, net als d'r goede poot....

Ik vrees dat we voor zulk ingrijpen gewoon te laat zijn. En ze zeggen dus ook dat het nauwelijks zinvol is, een operatie, omdat de pees weer af zal scheuren. Ik weet het verder ook niet hoor, ik beroep me op wat ik er tot nu toe over gelezen heb.
#3357515
Ik heb een soort peestransplantatie gehad in een van mijn duimen. Ik zou dat Ilan niet aandoen tenzij hij veel problemen zpu hebben met lopen. Het is nogal een lastige kwestie om dat goed te doen en qua revalidatie.
Ik had eerst een week drukverbamd, toen een paar weken gips om alles op zijn plaats te houden en daarna was de boel vast gaan zitten, dus moest ik nog een keer geopereerd worden zodat de pees weer gebruikt kon worden.
Door Hanny
#3357522
Waarom laat je nu geen foto maken, dan zou je weten hoe en wat? Of denk ik te simpel?
Ja de arts zei, dat hij dan wel alles kon fotograferen, maar nu weet je toch waar het probleem zit.
Nu kijk je er naar en het ziet er slap en niet goed uit, maar ik zou willen weten hoe het er vanbinnen uit ziet. Ook als er niets aan te doen is.
Verder is het natuurlijk knap ellendig en het blijft vreemd, dat ze geen pijn aangeeft.

Hanny
Door Lizzy
#3357524
Cathelijn schreef:Ik heb een soort peestransplantatie gehad in een van mijn duimen. Ik zou dat Ilan niet aandoen tenzij hij veel problemen zpu hebben met lopen. Het is nogal een lastige kwestie om dat goed te doen en qua revalidatie.
Ik had eerst een week drukverbamd, toen een paar weken gips om alles op zijn plaats te houden en daarna was de boel vast gaan zitten, dus moest ik nog een keer geopereerd worden zodat de pees weer gebruikt kon worden.
Joh! Meen je niet?! Waar is dat voor gedaan bij jou?
Klinkt als een intensieve operatie :-X
Door Lizzy
#3357525
Hanny schreef:Waarom laat je nu geen foto maken, dan zou je weten hoe en wat? Of denk ik te simpel?
Ja de arts zei, dat hij dan wel alles kon fotograferen, maar nu weet je toch waar het probleem zit.
Nu kijk je er naar en het ziet er slap en niet goed uit, maar ik zou willen weten hoe het er vanbinnen uit ziet. Ook als er niets aan te doen is.
Verder is het natuurlijk knap ellendig en het blijft vreemd, dat ze geen pijn aangeeft.

Hanny
Omdat je pezen niet ziet op de foto. Dus met andere woorden: we zouden er niks mee op zijn geschoten.
Door tt-tjes
#3357526
Bono heeft in mei zijn superficial digital flexor tendon gescheurd aan zijn achterpoot. Maar die was gelukkig niet helemaal door.
Hij is er toen wel aan geopereerd en rent weer als vanouds. Maar hij wilde toen helemaal niet staan op die poot. En als hij dat wel deed hoorde ik het knappen.
Laatst gewijzigd door tt-tjes op di 16 okt 2018, 18:25, 2 keer totaal gewijzigd.
Door Lizzy
#3357527
We komen net terug van de fysio/manueel therapeut. En waar we dus al bang voor waren: het zijn inderdaad de pezen die ik dacht dat het waren. En ze zijn of ernstig uitgerekt of bijna afgescheurd of helemaal afgescheurd. Omdat de tenen plat staan is dat laatste niet ondenkbaar :-X . Om erachter te komen of de pezen volledig zijn afgescheurd zouden we een echo moeten laten maken bij een orthopedisch specialist. Ik wil wel ook overleggen met een specialist, want als zij met klem een operatie aanraden, wil ik dat wel weten. Voor nu: Omdat of haar pezen moeten herstellen of haar andere pezen/spieren het over moeten gaan nemen zal ze gaan compenseren (als we niet opereren). Dus geleerd hoe ik haar moet masseren en we hebben weer een afspraak voor over 4 weken om te controleren wat dat compenseren met de rest van haar lichaam doet. Dat blijven we doen tenminste gedurende het herstel, wat zo'n 6 tot 12 maanden gaat duren. Het blijft de rest van haar leven een zwakke plek natuurlijk.

Nou, Fritzi is mooi het genaaide haasje....
Door Lizzy
#3357528
tt-tjes schreef:Bono heeft in mei zijn superficial digital flexor tendon gescheurd aan zijn achterpoot.
Hij is er toen wel aan geopereerd.
Door Maarten Kappen? En waarom gekozen voor een operatie?
Door Lizzy
#3357531
tt-tjes schreef:Ja. Door Maarten Kappen. Niet opereren was geen optie. Anders zou hij helemaal afgescheurd zijn en dan had ie met zijn hak op de grond gelopen.
OK, ja, dan snap ik over welke pees je het hebt. Ja, dan heb je geen keus.
#3357533
Tjonge jonge, houdt het nog eens op in huize Lizzy met de ellende? : :-\

Je zou inderdaad nog een echo of een MRI kunnen overwegen als je zeker wilt weten of de pezen geheel of gedeeltelijk zijn afgescheurd, maar zo lang na het initiële letsel zal een herstelreparatie niet makkelijk zo niet onmogelijk zijn: die persuiteinden hebben zich dan al teruggetrokken en zijn niet vitaal meer. Bij mensen kun je dan nog wel een peestransplantatie doen, maar die kun je uitleggen dat ze daarna weken immobiel zijn met het getroffen ledemaat en daarna nog een lang revalidatie traject in moeten. Bij honden weet ik helemaal niet eens of het wel kan.

Zou er iets als een schoentje bestaan die de voet in ieder geval in de juiste stand dwingt, zodat er een gelijkmatige belasting over de vier poten plaatsvindt?
#3357534
Lizzy schreef:We komen net terug van de fysio/manueel therapeut. En waar we dus al bang voor waren: het zijn inderdaad de pezen die ik dacht dat het waren. En ze zijn of ernstig uitgerekt of bijna afgescheurd of helemaal afgescheurd. Omdat de tenen plat staan is dat laatste niet ondenkbaar :-X . Om erachter te komen of de pezen volledig zijn afgescheurd zouden we een echo moeten laten maken bij een orthopedisch specialist. Ik wil wel ook overleggen met een specialist, want als zij met klem een operatie aanraden, wil ik dat wel weten. Voor nu: Omdat of haar pezen moeten herstellen of haar andere pezen/spieren het over moeten gaan nemen zal ze gaan compenseren (als we niet opereren). Dus geleerd hoe ik haar moet masseren en we hebben weer een afspraak voor over 4 weken om te controleren wat dat compenseren met de rest van haar lichaam doet. Dat blijven we doen tenminste gedurende het herstel, wat zo'n 6 tot 12 maanden gaat duren. Het blijft de rest van haar leven een zwakke plek natuurlijk.

Nou, Fritzi is mooi het genaaide haasje....
Lekker dan. :-X Zou je niet beter op goudvissen kunnen overstappen? Hoewel, zoals de sterren momenteel voor jou staan qua beestjes, zouden die er nog in slagen te verdrinken ook. ::)

Geen adviezen verder, wil je alleen veel sterkte wensen met de hele ellende.
 Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door