Re: wat eten we vandaag... deel 41

Hier kunnen jullie lekker kletsen. Dit board is dus niet bedoeld voor serieuze voedings/gezondheidsvragen!

Moderators: Lizzy, Charlie Angel, eelke

Barfplaats
Gesponsord bericht

Re: wat eten we vandaag... deel 41

Berichtdoor Barfplaats

Lizzy
Moderator
Berichten: 62289
Lid geworden op: Ma 24 Mar 2003, 19:28
Contact:

Re: wat eten we vandaag... deel 41

Berichtdoor Lizzy » Do 09 Aug 2018, 10:48

El_Kato schreef:Heb idd een starter en dat werkt goed. Nu alleen nog een beter aanmaakblokje :)

Goeie tip Eelke! Had de rosbief idd tot de kerntemp op de Q, ga het er een volgende keer iets eerder afhalen.

Heb de rosbief indirect met een temp van +/- 110 gegaard tot een kern van 42. Toen de Q opgestookt ( volgende keer een paar blokjes houtskool erbij want werd niet heet genoeg) daarna vlees rondom geschroeid en +/- 15 min laten rusten voor het aansnijden.

Baked beans: knoflook en ui aangebraden (op de Q maar kan ook op gasfornuis), paprika in stukjes erbij. Witte bonen met een gedeelte van het sap uit het blik, blik gepelde tomaten erbij. Flink wat kruiden - heb een kant en klare mix gebruikt die ik nog van de vakantie had. Klein beetje agave siroop en omdat het flesje opwas een husje bruine suiker. Daar heb ik niet te veel van gepakt vind het een raar idee maar kwam het bij verschillende recepten tegen. Peper en zout en dat was hem denk ik… stukje rookhout op de kooltjes gegooid, pannetje erop, deksel erop en tijdens het roken om de zo eel tijd even doorgeroerd. Toen het niet meer rookte heb ik het gewoon laten staan tot de Q afgekoeld was (heeft wel een paar uur gestaan).

Edit: deksel van de Q erop. Heb geen deksel op de pan gedaan, juist niet rooksmaak moest erin trekken en vocht verdampen/indikken.

Heb geen speciale pan maar gewoon een gietijzeren braadpan gebruikt.


Heerlijk! Dank je voor het recept. Ik ga dit bij de volgende Q maken!
Gebruikersavatar
- pien -
5-sterren
Berichten: 4007
Lid geworden op: Wo 21 Dec 2005, 15:11

Re: wat eten we vandaag... deel 41

Berichtdoor - pien - » Do 09 Aug 2018, 11:19

El_Kato schreef:Heb idd een starter en dat werkt goed. Nu alleen nog een beter aanmaakblokje :)

Goeie tip Eelke! Had de rosbief idd tot de kerntemp op de Q, ga het er een volgende keer iets eerder afhalen.

Heb de rosbief indirect met een temp van +/- 110 gegaard tot een kern van 42. Toen de Q opgestookt ( volgende keer een paar blokjes houtskool erbij want werd niet heet genoeg) daarna vlees rondom geschroeid en +/- 15 min laten rusten voor het aansnijden.

Baked beans: knoflook en ui aangebraden (op de Q maar kan ook op gasfornuis), paprika in stukjes erbij. Witte bonen met een gedeelte van het sap uit het blik, blik gepelde tomaten erbij. Flink wat kruiden - heb een kant en klare mix gebruikt die ik nog van de vakantie had. Klein beetje agave siroop en omdat het flesje opwas een husje bruine suiker. Daar heb ik niet te veel van gepakt vind het een raar idee maar kwam het bij verschillende recepten tegen. Peper en zout en dat was hem denk ik… stukje rookhout op de kooltjes gegooid, pannetje erop, deksel erop en tijdens het roken om de zo eel tijd even doorgeroerd. Toen het niet meer rookte heb ik het gewoon laten staan tot de Q afgekoeld was (heeft wel een paar uur gestaan).

Edit: deksel van de Q erop. Heb geen deksel op de pan gedaan, juist niet rooksmaak moest erin trekken en vocht verdampen/indikken.

Heb geen speciale pan maar gewoon een gietijzeren braadpan gebruikt.


Wij hebben 'gewoon' die van de Appie of de Turk of de Action :D

Baked beans: vaak zijn Amerikaanse bbq-gerechten zó zoet ::) Gewoon naar eigen smaak zoet er in doen ;)
Gebruikersavatar
CindyMayella
5-sterren
Berichten: 1087
Lid geworden op: Wo 26 Feb 2014, 20:03
Locatie: DH

Re: wat eten we vandaag... deel 41

Berichtdoor CindyMayella » Do 09 Aug 2018, 12:30

Rijst met zoet zure kip....
Gebruikersavatar
Els&Flow
5-sterren
Berichten: 2858
Lid geworden op: Za 04 Jul 2009, 12:26
Locatie: Den Haag

Re: wat eten we vandaag... deel 41

Berichtdoor Els&Flow » Do 09 Aug 2018, 12:44

Lunch 2 speltcrackers met marmite en met brie. tomaatjes erbij en een gekookt ei.

Vanavond een geitenkaas veldsla salade met courgette, seranoham, komkommer, tomaat en pijnboompitten. beetje balsamico dressing eroverheen.
Gebruikersavatar
El_Kato
5-sterren
Berichten: 1461
Lid geworden op: Do 17 Aug 2006, 23:02
Locatie: Alkmaar

Re: wat eten we vandaag... deel 41

Berichtdoor El_Kato » Do 09 Aug 2018, 14:23

- pien - schreef:Ook heerlijk! Echt hè, zo lekker smaakt het alleen van de bbq :)


Ik ga het steeds meer ontdekken :D
Heb wel al wat ideeën om de restwarmte van de q te gebruiken tot ik dat onderdeel beter leer beheersen ;) . Zag al wat soepjes voorbij komen en kan me voorstellen dat bv een pan met uitje, knoflook fruiten tomaten erbij en misschien nog wat dingetjes dat op de q zetten met een stukje rookhout en gewoon weer laten staan tot het vuur uit is en dan blenderen tot een soepje ev met wat bouillon. Kan ook met paprika of pompoen of .... met van alles :D
De bonenschotel kan ook met van alles en met andere bonen. Vind dat wel een leuk en efficiënt idee :)

OT net een broodje met een plak rosbief van gisteren en een flinke lepel chimichurri mjjammm proef de rooksmaak in het vlees nu veel duidelijker. Waarschijnlijk proefde ik het gisteren minder omdat ik tijdens het bakken midden in de rook zat. Kleding rook alsof we een vuurtje hadden gestookt ;D . De chimichurri is heerlijk maar man o man heb wel gelijk weer een knoflook waffel ;D
Gebruikersavatar
koekje
Moderator
Berichten: 13807
Lid geworden op: Ma 28 Mei 2007, 21:38
Locatie: vlakbij Eelke

Re: wat eten we vandaag... deel 41

Berichtdoor koekje » Do 09 Aug 2018, 14:30

El_Kato schreef:heb wel gelijk weer een knoflook waffel ;D


You say it like it's a bad thing :P
Gebruikersavatar
- pien -
5-sterren
Berichten: 4007
Lid geworden op: Wo 21 Dec 2005, 15:11

Re: wat eten we vandaag... deel 41

Berichtdoor - pien - » Do 09 Aug 2018, 16:23

koekje schreef:You say it like it's a bad thing :P


Mijn schoonvader kreeg een keer een boterham van ons met salami en hij noemde het vergif :biggrin2: maar als we carbonara maakten of rooie saus ging daar ook heus knoflook doorheen hoor, en dat vond 'ie wel lekker :cool:
Sinds meneer pien bij mij woont gebruiken we 3x zoveel knoflook en ik was al niet zuinig ermee ;D
Heb net, as we speak, een sausje gemaakt voor bij de Turkse stoofpot van gebakken peper (mild), met wat losgeroerde yoghurt met zout en knoflook.
Héérlijk! Het enige wat nog wel 's wil tegenvallen is je aan mekaar geplakte bek 's morgens :P
Lizzy
Moderator
Berichten: 62289
Lid geworden op: Ma 24 Mar 2003, 19:28
Contact:

Re: wat eten we vandaag... deel 41

Berichtdoor Lizzy » Do 09 Aug 2018, 17:32

Gebakken aardappeltjes, sperzieboontjes, salade en voor Leo dooie makreelfilet.
Gebruikersavatar
-Annemarie-
5-sterren
Berichten: 5646
Lid geworden op: Di 31 Okt 2006, 15:44
Locatie: Drenthe

Re: wat eten we vandaag... deel 41

Berichtdoor -Annemarie- » Vr 10 Aug 2018, 12:25

El_Kato schreef:Heb idd een starter en dat werkt goed. Nu alleen nog een beter aanmaakblokje :)

Goeie tip Eelke! Had de rosbief idd tot de kerntemp op de Q, ga het er een volgende keer iets eerder afhalen.

Heb de rosbief indirect met een temp van +/- 110 gegaard tot een kern van 42. Toen de Q opgestookt ( volgende keer een paar blokjes houtskool erbij want werd niet heet genoeg) daarna vlees rondom geschroeid en +/- 15 min laten rusten voor het aansnijden.

Baked beans: knoflook en ui aangebraden (op de Q maar kan ook op gasfornuis), paprika in stukjes erbij. Witte bonen met een gedeelte van het sap uit het blik, blik gepelde tomaten erbij. Flink wat kruiden - heb een kant en klare mix gebruikt die ik nog van de vakantie had. Klein beetje agave siroop en omdat het flesje opwas een husje bruine suiker. Daar heb ik niet te veel van gepakt vind het een raar idee maar kwam het bij verschillende recepten tegen. Peper en zout en dat was hem denk ik… stukje rookhout op de kooltjes gegooid, pannetje erop, deksel erop en tijdens het roken om de zo eel tijd even doorgeroerd. Toen het niet meer rookte heb ik het gewoon laten staan tot de Q afgekoeld was (heeft wel een paar uur gestaan).

Edit: deksel van de Q erop. Heb geen deksel op de pan gedaan, juist niet rooksmaak moest erin trekken en vocht verdampen/indikken.

Heb geen speciale pan maar gewoon een gietijzeren braadpan gebruikt.


Ziet er goed uit allemaal! :thumbsupup:


Ik heb wat fotootjes van onze baksels in het bbq topic geplaatst. :)
Gebruikersavatar
-Annemarie-
5-sterren
Berichten: 5646
Lid geworden op: Di 31 Okt 2006, 15:44
Locatie: Drenthe

Re: wat eten we vandaag... deel 41

Berichtdoor -Annemarie- » Vr 10 Aug 2018, 12:26

Gisteren geprobeerd loempiaatjes te maken (frituur) van rijstvellen. Dat vergt nog wel wat oefening. ;D De laatste paar waren bijna perfect. Ik krijg steeds meer respect voor de Chinese frituurkok. :)
Gebruikersavatar
- pien -
5-sterren
Berichten: 4007
Lid geworden op: Wo 21 Dec 2005, 15:11

Re: wat eten we vandaag... deel 41

Berichtdoor - pien - » Vr 10 Aug 2018, 13:02

-Annemarie- schreef:Gisteren geprobeerd loempiaatjes te maken (frituur) van rijstvellen. Dat vergt nog wel wat oefening. ;D De laatste paar waren bijna perfect. Ik krijg steeds meer respect voor de Chinese frituurkok. :)


O, wat leuk :D
Bij mij staan spring rolls op mijn to do list :yeah:
Ik weet alleen nog niet wanneer ;D
Gebruikersavatar
baileys
4-sterren
Berichten: 369
Lid geworden op: Zo 17 Aug 2008, 18:30
Locatie: Ijsselstein

Re: wat eten we vandaag... deel 41

Berichtdoor baileys » Vr 10 Aug 2018, 18:41

- pien - schreef:O, wat leuk :D
Bij mij staan spring rolls op mijn to do list :yeah:
Ik weet alleen nog niet wanneer ;D

Dat hebben wij vorige week gegeten , super lekker en simpel.
Gebruikersavatar
Kim_S
5-sterren
Berichten: 10692
Lid geworden op: Wo 24 Aug 2011, 21:39

Re: wat eten we vandaag... deel 41

Berichtdoor Kim_S » Vr 10 Aug 2018, 18:42

Menu zaterdag. Buuuuurp :cool:
Gebruikersavatar
Els&Flow
5-sterren
Berichten: 2858
Lid geworden op: Za 04 Jul 2009, 12:26
Locatie: Den Haag

Re: wat eten we vandaag... deel 41

Berichtdoor Els&Flow » Vr 10 Aug 2018, 18:56

Nog een keer een salade, want had nog veel groenvoer over. Dit keer met pepertjes, phoe die proef ik nog wel even. ;D
Gebruikersavatar
Charlie Angel
Moderator
Berichten: 10897
Lid geworden op: Vr 04 Mar 2005, 17:47
Locatie: Deventer

Re: wat eten we vandaag... deel 41

Berichtdoor Charlie Angel » Vr 10 Aug 2018, 19:11

Kim_S schreef:Menu zaterdag. Buuuuurp :cool:
Op vrijdag?
Ben gelijk in de war.
Barfplaats
Gesponsord bericht

Re: wat eten we vandaag... deel 41

Berichtdoor Barfplaats


Terug naar “Bar-plaats”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Esty, Kaela, Mixxy, src_esther en 21 gasten