Zie je wel. Salmonella. Dat vinden ze in stoelgang van vleeseters ontzettend zelden terug. Maar men beweert ietsje vaker bij versgevoerde dieren. De vraag is alleen of je wel conclusies kan trekken als het zo ontzettend weinig voorkomt. Over hoeveel meer kans gaat het dan?
Das gewoon bangmakerij.
Ze geloven het zelf wel he. Maar ze hebben ook niets anders geleerd. De vertegenwoordiger van Hill's of Royal Canin komt wel langs op de universiteit, maar niemand komt rauw promoten he. Integendeel, daar hebben de dierenartsen niet zo'n vat op, en dus zijn ze daar niet voor te vinden. Onbekend maakt onbemind, en brokken zijn gemakkelijker voor te schrijven.
Daarbij zijn er natuurlijk ook mensen die ondoordacht zelf samenstellen, wat gevaarlijk kan zijn en daardoor krijgt rauw een slechte naam. De dierenartsen zien dan de gevaren voorbijkomen natuurlijk. En als er wat scheelt wordt ook al snel naar het voer gewezen als je rauw voert.
Het betert wel hoor. Rauw wordt snel populairder en dierenartsen beginnen ook wel wat te volgen. Pro vers is nog zeldzaam maar je krijgt er toch meer die het niet meer veroordelen maar ook niet promoten.