Even door Lizzy, maar dit is van Roger :
Ik heb eigenlijk niet echt een menu meer in de zin van zoals ik hem vroeger had waarin ik drie weken op voorhand uitschreef wat ik ging voeren en waarin precies de hoeveelheid stond aangegeven.
Ik heb een heel gamma aan mogelijkheden qua vlees ed.
Van paard heb ik spiervlees, spier en orgaan heb ik van runderen, van schapen heb ik spiervlees, orgaan en bot
Verder heb ik komplete konijnenkarkassen (behalve de poten) met alle organen en nogal wat vlees , hele parelhoenderkarkassen en vleugels,soms komplete schapekoppen en poten, en hele kippen of kippedelen.
Soms ook kalkoennekken.
Vanaf augustus heb ik waarschijnlijk ook terug reekarkassen.
In het jachtseizoen komen daar nog hazekarkassen en fazantenkarkassen bij.
Ik wissel zoveel mogelijk af.
Spiervlees en orgaan verpak ik in pakjes van ongeveer 700 gram en das normaal een dagportie voor twee honden.
4 dagen per week krijgen ze bot na die vlees of orgaanmaaltijd.
Het zijn niet echt kale botten, vb. konijnenkarkas zit kop met alle organen , hart, lever longen en nieren nog aan.
Een dag per week een heel groot stuk pens dat ze zelf scheuren en dan geen bot, soms wat pensinhoud erbij.
gf mix maak ik niet meer zo constant als vroeger, misschien nog 2 X per week, de andere keren doe ik regelmatig kiemen van alfalfa, zonnebloemen, fenegriek, tarwe, radijs die ik dan gewoon met de staafmixer pureer en onder het vlees doe.
Dat is alles bij mekaar niet meer dan 2 soeplepels per hond, zowel de gf mix als de kiemen.
In die gf mix doe ik als basis zaken die JdBL aangeeft oa. peterselie , wortelen, pastinaak, paardebloem,venkel en kruiden
Een maal per week is vleesloos, en dat is dus een mix van cerealen geweekt in het water waar ik lijnzaad in gekookt heb.
daar ga yoghurt doorheen en/platte kaas, ei,
ook soms gemalen sesamzaad, wat honing....... kortom alles. Die vleesloze dag is de zaterdag.
De zondag krijgen ze kompleet niks behalve natuurlijk drinken.
Een hoofdmaaltijd per dag tussen 18 uur en 23 uur.
Soms krijgen ze wel eens tussendoortjes en dat zijn dan alle tafelresten, een beetje gekookte rijst met een blik sardienen of makreel , of een pekelharing.
Gr.
Roger.