Hier kunnen jullie lekker kletsen. Dit board is dus niet bedoeld voor serieuze voedings/gezondheidsvragen!

Moderators: Lizzy, Charlie Angel, eelke

#3345971
Ik ben net weer een rondje wezen maken bij de andere buren. Ze vinden Willem allemaal een leukert en hebben geen last van hem. Team Handhaving is daar echter wel aan de deur geweest en ze heeft ook gewezen naar onze tuin. Dus misschien heeft zij zelf een klacht in gediend?!
#3345972
Lizzy schreef:De rest van de buren heeft geen last van Willem. Hij heeft gedurende de dag een paar keer een kukel-moment. Gemiddeld 2 a 3 keer per dag. En dat is meestal 1 keer ergens in de ochtend en 1 a 2 keer in de middag. Hij kukelt dan een paar minuten (als hij het heel bont maakt). Meestal kukelt hij een keer of 10 achter elkaar en is dan weer uren en uren stil. De kippen maken gedurende het voorjaar en zomer meer herrie, als ze een ei moeten :-X :biggrin2: . Moet je weten dat hier het hele rijtje kippen heeft, dus soms kan dat aardig tekeer gaan :biggrin2: . Maar het is dus absoluuuut niet zo dat hij hele dag lopen te kraaien!

Ze kwam ook met een heel raar verhaal hoor. Zij had team handhaving aan de deur gehad omdat er een buurman-van-verderop was die had geklaagd en die was ook bij haar aan de deur geweest en ze hield er niet van als er ineens een kerel in de tuin stond :???: (en een heel vaag zwam verhaal dat zij iedereen in deze buurt kent, haar hier al haar hele leven woont, bla bla :???: ) en die buurman was een oude man en bla bla (en toen Leo vroeg wie dat dan was, wist ze niet hoe hij heette of waar hij woont :???: ). Ze had team handhaving naar ons doorgestuurd zo van "hullie daar hebben een haan", maar wij deden "weer eens de deur niet open" ( :???: :???: ).

Goed, ik heb dus team handhaving gebeld. Zij zijn niet bij ons langs geweest, hebben ook geen klacht binnen gekregen en als ze al langs zouden zijn geweest en wij zouden niet open hebben gedaan, zouden zij een briefje in de brievenbus hebben gedaan dat ze ons niet thuis hebben aangetroffen omdat er een melding was van omwonende, in dit geval over de haan. Idem voor de wijkagent. Ook niet langs geweest.
Ik denk niet dat het kukeleku'en van jouw Willem hier het probleem is, maar het kieriewierie gedrag van je buuf. Negatieve aandacht is ook…
Ik zou het even op zijn beloop laten. Ik vermoed zomaar dat het met een sisser afloopt.
En als ze alsnog komt klagen dan moet ze maar met bewijzen komen. Geluidmetingen en zo.
#3345975
Ik zou Willem lekker laten zitten. Dit soort buren zul je namelijk nooit tevreden stellen. Je doet al je best om de overlast te beperken, wat je van haar en haar katten niet kan zeggen. Bij dat soort mensen...die graag de hele buurt naar hun hand zetten...moet je geen strobreed toegeven. Want nu is het willem, dan is willem weg en heeft ze dus succes gehad en dan worden het je honden. Die figuren zeiken om het zeiken en als ze niet zo vervelend waren zou je ze nog bijna zielig gaan vinden.
Zet je fatsoensmuts af en maak die mevrouw heel duidelijk dat je je door haar niet laat manipuleren en dat haar ergernis over Willem vooral haar probleem is.
#3345976
Uit dat team handhaving-verhaal blijkt al dat mevrouw te veel tijd en fantasie heeft. Ik zou haar dus ook lekker gaan bezighouden, en wel met grote woorden: "Mevrouw, ik heb contact opgenomen met de bevoegde instanties en autoriteiten, die mij wezen op verordening geluidsoverlast artikel 36, punt 6a t/m 13f, en daaruit volgt dat de bewijslast bij u ligt en dat u gedurende 10 opeenvolgende dagen decibelmetingen dient te verrichten, uit te voeren met een ISO-gecertificeerde installatie (ISO 9000 of 12000, afhankelijk van de precieze afstand tussen uw tuindeur en onze haan). Voornoemde installatie kan op aanvraag worden gehuurd bij gespecialiseerde bedrijven; een rondje googelen levert er zo een stuk of tien op."

Enzovoort. En ondertussen Willem gewoon lekker zelf houden, zeker als de andere buren geen last van hem hebben.
#3345977
Fenixjuh schreef:Wat ik lees in jouw AVP is dat je je best moet doen om te voorkomen dat Willem overlast veroorzaakt. Willem zit 's nachts in zijn hok, dus jullie doen je best :)

Verstuurd vanaf mijn PRA-LX1 met Tapatalk
Dat denk ik nou ook.
Je moet de overlast beperken en dat doe je ook. Meer dan gevraagd zelfs. Er staat van 22u tot 8u. En geluiddicht is niet vermeld.
#3345978
Angelique schreef:Ik zou Willem lekker laten zitten. Dit soort buren zul je namelijk nooit tevreden stellen. Je doet al je best om de overlast te beperken, wat je van haar en haar katten niet kan zeggen. Bij dat soort mensen...die graag de hele buurt naar hun hand zetten...moet je geen strobreed toegeven. Want nu is het willem, dan is willem weg en heeft ze dus succes gehad en dan worden het je honden. Die figuren zeiken om het zeiken en als ze niet zo vervelend waren zou je ze nog bijna zielig gaan vinden.
Zet je fatsoensmuts af en maak die mevrouw heel duidelijk dat je je door haar niet laat manipuleren en dat haar ergernis over Willem vooral haar probleem is.
Hoe moeilijk ik het zelf ook vind, ik ben het helemaal eens met Angelique!
Bij dit soort mensen moet je helemaal niets gaan toegeven, want ze blijven terugkomen, helaas zeg ik dit uit ervaring.

Maar leuk is het gewoon echt niet hoor, dat snap ik. Je doet alles om hinder te beperken en daarmee voldoe je ruimschoots aan de regels.
#3345982
Ik moet hier hetzelfde gaan doen, maar hoop het wel anders aan te pakken.

2 huizen verder van ons zit nl een pauw. Nu maken die beesten lawaai, maar goed, dat zijn we inmiddels gewend. Wat ik minder leuk vind is dat dat beest 's nachts op de daken in de omtrek gaat zitten roepen. Als hij bij ons op dak zit is dat echt wel luid.
Maar goed, zelfs dat hebben we, en alle omwonenden blijkbaar, gedoogd.

Nu is het gisteren de 2e maal geweest dat die in onze tuin geland is. Dat beest is wel een meter hoog en anderhalve lang met staart. Ik moet die echt niet in mijn tuin!
Met zn staart mooi door m'n moestuin slepen en ik vertrouw hem niet bij m'n dieren en m'n kinderen. En gisteren natuurlijk net als moederkip voor het eerst echt met haar kuikentje naar buiten wil komen, zat hij bijna in de kippenren. :-X
Ja, sorry, dit gaat me te ver.

Vroeger zaten er 2 op die wei en ik weet dat er eentje van hen was en eentje was maar komen aanvliegen. Ik weet niet welke deze is, er is er maar 1 over.
Maar ik vind wel dat er iets moet gebeuren. Ofwel is hij van hen en moeten ze maar z'n vleugels knippen zodat hij in de wei blijft, ofwel moet hij gaan. Maar zomaar de hele straat van tuin tot tuin hoppen zoals het hem uitkomt, dat kan toch niet?
Ik weet hier wat verder een opvangboerderij, waar allerlei dieren terecht kunnen en af en toe ook herplaatst worden. Misschien willen die hem wel, als die mensen van de wei hem niet meer willen.
#3345984
MillyMol schreef:De soep wordt nooit zo heet gegeten als deze wordt opgediend Lizzy.
Laat het even betijen.

En wanneer ze nog een keer komt: vraag haar dan heel specifiek wanneer ze precies last heeft, hoeveel decibel het geluid is dat de haan produceert, hoeveel decibel in haar tuin te horen is en of ze daar recente metingen van heeft. Je kunt vast nog wel wat van dt soort items bedenken om haar bezig te houden.

Vraag ondertussen ook even bij de buren hoe zij het gekukeleku van Willem ervaren. En wat zijn de gemeentelijke regels m.b.t. het houden van hanen? Moeite waard om uit te zoeken.

Maar: getverderrie, wat zijn er toch vervelende mensen in de wereld!
+1

Ze kan jou niet zomaar verplichten, dus laat Willem lekker zitten tot het echt verplicht zou worden... Als jij nou degene was die met de straat overhoop lag... Ga er vanuit dat zij nu de enige is die last heeft van Willem én dat zij sowieso door kokertje kijkt (gezien haar katten die vrij spel hebben...)
#3345985
Anne in Zweden schreef:Uit dat team handhaving-verhaal blijkt al dat mevrouw te veel tijd en fantasie heeft. Ik zou haar dus ook lekker gaan bezighouden, en wel met grote woorden: "Mevrouw, ik heb contact opgenomen met de bevoegde instanties en autoriteiten, die mij wezen op verordening geluidsoverlast artikel 36, punt 6a t/m 13f, en daaruit volgt dat de bewijslast bij u ligt en dat u gedurende 10 opeenvolgende dagen decibelmetingen dient te verrichten, uit te voeren met een ISO-gecertificeerde installatie (ISO 9000 of 12000, afhankelijk van de precieze afstand tussen uw tuindeur en onze haan). Voornoemde installatie kan op aanvraag worden gehuurd bij gespecialiseerde bedrijven; een rondje googelen levert er zo een stuk of tien op."

Enzovoort. En ondertussen Willem gewoon lekker zelf houden, zeker als de andere buren geen last van hem hebben.
Dat bedoel ik nou! ;) Haar verslaan met haar eigen wapen: bluffen.
#3345988
Degene die buiten een inrichting in de zin van de Wet milieubeheer de zorg heeft voor een dier, moet voorkomen dat dit voor een omwonende of overigens voor de omgeving (geluid)hinder veroorzaakt.
En deze zin houdt in, dat niet alleen jij je haan dient te beteugelen (wat je dus al meer dan genoeg doet), maar dat zij evengoed moet zorgen dat haar katten geen hinder voor jou mogen veroorzaken!
Alle reacties hier hebben m.i. gelijk, dus laat Willem alsjeblieft zitten waar hij zit en speel het wat harder naar mevrouw.... :-X Van de zotte dat dieren zouden moeten ruimen voor dit soort mensen... >:(
#3345991
Geldt dit ook voor 'spoorlijn' achter jullie rijtje. Dat is ook geluidsdingetje....
Wat een naar mens zeg......

Hinderlijk...ik bedoel je mag op straat van 8.00 uur in de ochtend tot 22.00 uur gewoon leven en geluid maken.

Dag poes, ik zou het zo zeggen zo je het hier schrijft. :'( :'( :-*
Lizzy schreef:In onze APV staat:

Artikel 2:44 Houden van hinderlijke of schadelijke dieren

1.
Het is verboden op door het college ter voorkoming of opheffing van overlast of schade aan de openbare gezondheid aangewezen plaatsen, buiten een inrichting in de zin van de Wet milieubeheer, bij dat aanwijzingsbesluit aangeduide dieren:

a.
aanwezig te hebben;

b.
aanwezig te hebben anders dan met inachtneming van de door het college in het aanwijzingsbesluit gestelde regels;

c.
aanwezig te hebben in een groter aantal dan in die aanwijzing is aangegeven.

2.
Het college kan de rechthebbende op een onroerende zaak gelegen binnen een plaats die krachtens het eerste lid is aangewezen, ontheffing verlenen van een of meer verboden bedoeld in het eerste lid.

========= en ============

Artikel 4:5a (Geluid)hinder door dieren

Degene die buiten een inrichting in de zin van de Wet milieubeheer de zorg heeft voor een dier, moet voorkomen dat dit voor een omwonende of overigens voor de omgeving (geluid)hinder veroorzaakt.
Laatst gewijzigd door Neally op di 19 jun 2018, 14:17, 1 keer totaal gewijzigd.
#3345992
Ohwww, jullie berichten doen me wel goed hoor!

Ik ben daarnet met Leo even bij haar langs geweest en ze heeft Team Handhaving echt over de vloer gehad, een andere buurvrouw heeft het dit bevestigt. En ze blijft bij hoog en bij laag volhouden dat zij daar waren vanwege een klacht over een haan. Raar, dat ze daar dan een half uur binnen blijven zitten en ze niet bij mij zijn langs geweest :g:. Ook geen briefje in de bus.

Wat wel heel eng is dat ze ons gaat staan te vertellen dat er in wijk Rokkeveen in Zoetermeer ook mensen overlast hadden van een haan, die eigenaren vertikte het om daar wat aan te doen en 's nachts hebben ze de haan aan de schutting gespijkerd :-X :-X :-X . Ik kreeg daar een erg unheimlich gevoel van, om je eerlijk de waarheid te zeggen....

Maar goed, ze vertelde dat haar man 2 keer per week om half 3 's nachts thuis komt en dan probeert hij een paar uurtjes te slapen en dan begint onze haan 's morgens te kraaien. En dat is natuurlijk ook vervelend. Maar ja, hij heeft last van het Stadshart (de glascontainers die ze legen om 7 uur 's ochtends), van de buurkinderen, van werken aan de spoorbaan (we wonen vlak achter de trein) en dus van onze haan. Ik wil Willem best op woensdagochtend en vrijdagochtend nog een half uurtje langer in zijn hok laten maar laten we wel wezen, hij kan beter oordoppen nemen of in de middle of nowhere gaan wonen :-\ . We wonen hier krek in de stad, het is hier altijd lawaaierig!

Ondertussen heb ik ook weer alle andere buren gesproken en die zeggen geen last te hebben van Willem en ook vlogen ze gelijk op met "trek je aub niks aan van dat mens want ze is volstrekt kniftig".

Ik ga toch team handhaving weer bellen want nu wil ik weten hoe het zit.
#3345996
Lizzy schreef:Ohwww, jullie berichten doen me wel goed hoor!

Ik ben daarnet met Leo even bij haar langs geweest en ze heeft Team Handhaving echt over de vloer gehad, een andere buurvrouw heeft het dit bevestigt. En ze blijft bij hoog en bij laag volhouden dat zij daar waren vanwege een klacht over een haan. Raar, dat ze daar dan een half uur binnen blijven zitten en ze niet bij mij zijn langs geweest :g:. Ook geen briefje in de bus.

Wat wel heel eng is dat ze ons gaat staan te vertellen dat er in wijk Rokkeveen in Zoetermeer ook mensen overlast hadden van een haan, die eigenaren vertikte het om daar wat aan te doen en 's nachts hebben ze de haan aan de schutting gespijkerd :-X :-X :-X . Ik kreeg daar een erg unheimlich gevoel van, om je eerlijk de waarheid te zeggen....


Had ze toch ff succes :-X Maar hé, je kan zo 500 krantartikelen tevoorschijn toveren over wat mensen allemaal doen met bij hun in de tuin schijtende katten. ::)

Maar goed, ze vertelde dat haar man 2 keer per week om half 3 's nachts thuis komt en dan probeert hij een paar uurtjes te slapen en dan begint onze haan 's morgens te kraaien. En dat is natuurlijk ook vervelend. Maar ja, hij heeft last van het Stadshart (de glascontainers die ze legen om 7 uur 's ochtends), van de buurkinderen, van werken aan de spoorbaan (we wonen vlak achter de trein) en dus van onze haan. Ik wil Willem best op woensdagochtend en vrijdagochtend nog een half uurtje langer in zijn hok laten maar laten we wel wezen, hij kan beter oordoppen nemen of in de middle of nowhere gaan wonen :-\ . We wonen hier krek in de stad, het is hier altijd lawaaierig!

Nou dit dus, die mensen moeten de hei op. En lief hoor dat je Willem een uurtje langer wilt binnenhouden, maar die glasbak legen ze ook niet op een andere dag. Dit is gewoon polariseren op Willem.

Ondertussen heb ik ook weer alle andere buren gesproken en die zeggen geen last te hebben van Willem en ook vlogen ze gelijk op met "trek je aub niks aan van dat mens want ze is volstrekt kniftig".

Ik ga toch team handhaving weer bellen want nu wil ik weten hoe het zit.
Ze hebben gelijk, dat wijf is knettergek. Liegt ook nog eens dat ze barst wat betreft die handhaving...die staan bij haar voor de deur nav een klacht over een haan en vervolgens komt zij bij jou klagen over jouw haan waar haar man dan last van heeft.
#3345997
Zo. Ondertussen met Team Handhaving gesproken. En zij hebben wel degelijk een klacht binnen gekregen, anoniem, over geluidsoverlast van onze haan. Waarom ze dan bij de buurvrouw verderop langs zijn geweest dat weten ze niet, dat gaan ze uitzoeken en bellen mij daar deze week over terug. Onze haan zou om half 6 beginnen met kraaien. Ja dikke doei voor diegene die klaagt want dat kan gewoon niet. Maar dat komen ze hier dan maar ter plekke controleren.
 Terug naar “Bar-plaats”

Barfplaats wordt gesponsord door