Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Door Cockerlover
#3331994
Vorige maandag, 5 februari, heeft mijn jongste cocker een epileptische aanval gehad. Het eerste moment leek het alsof ze iets in haar keel had, maar toen zag ik wat er gebeurde. Ik had dit nog nooit meegemaakt en ben dus vreselijk geschrokken.
De DA is geweest maar die kon niet veel doen. Er is wel bloedonderzoek gedaan: lever, nieren, schildklier, vit B zijn ok.

De voorbije maandag ben ik bij een holistische DA geweest, maar ook die kon weinig zeggen over de aanval. Het is altijd afwachten...

Gisteren heeft mijn hondje dan de tweede aanval gehad :( . Omdat ik nu wist wat het was, bleef ik tamelijk kalm maar het is zo triestig om aan te zien :'( . De DA zegt nu toch van met medicatie te starten, omdat de tweede aanval zo vlug al kwam (9 dagen na de eerste).

Nu vraag ik mij ook af of ik haar met voeding kan helpen. Ik geef al jaren kvv, dit hondje is ook het eerste dat als pupje van bij de fokker al kvv kreeg. Ik geef verschillende merken en diersoorten afgewisseld. Zijn er merken die ik beter niet meer geef of juist wel?

Alle advies ik welkom, wel graag ivm kvv want barfen doe ik niet om praktische redenen.
Gebruikersavatar
Door koekje
#3332000
Jeetje, wat een schrik!
Ik weet niets om je met je vraag te helpen, maar verplaats hem wel naar de hondenafdeling.
Gebruikersavatar
Door pike
#3332047
Twee keer zo kort op elkaar? Dan geef ik je da gelijk. Ik zou subiet naar een neuroloog gaan. Mandigers dus in de Wagenrenk. Hoe sneller je erbij bent hoe groter de kans dat hij hem aanvalsvrij krijgt. Vooropgesteld dat er geen andere ziekte aan ten grondslag ligt want dan moet dat natuurlijk eerst aangepakt. Maar ook daarvoor ben je bij hem aan het goede adres.
Wat voer betreft: kvv zonder granen, dat in elk geval. Bij mijn eigen hond hebben diersoorten nooit een rol gespeeld in de aanvallen.
Sterkte ermee.
Oh ja, voor Mandigers moet je wel een verwijzing aan je da vragen.
Door Cockerlover
#3332094
Pike, bedankt voor je reactie. Die naam heb ik al meer gehoord ivm epilepsie. Het is voor mij wel een eind uit de buurt, ik woon in België. Natuurlijk wil ik die afstand wel doen om mijn hondje te helpen, maar praktisch is het wat moeilijk. De hond is niet ingeënt tegen rabiës en ik kan zelf momenteel niet met de auto rijden door een gebroken voet. Ik heb dus een chauffeur nodig, die ook tijd heeft...
Kent er iemand een bekwame DA in België?
Gebruikersavatar
Door pearlsofpassion
#3332098
Als je toch een verwijzing moet hebben van je DA zou ik het daar vragen. Welke specialist hij kent.

En als die het niet weet, misschien gewoon naar Merelbeke, universiteire kliniek. Kan je weinig mis mee doen, maar geen idee wat de kosten zijn...
Gebruikersavatar
Door pike
#3332115
Jemig dat is niet best :( Vraag dan aan je da waar je het beste terecht kunt, die zal het toch wel weten, in Belgie weet ik niet de weg in dierenartsenland. Wacht niet langer af, je hond heeft medicatie dringend nodig. Vraag in elk geval ook om Stesolid, dat is vloeibaar valium om rectaal toe te dienen mocht de hond niet uit een aanval komen. Hoe oud is je Spaniel?
Door enya13
#3332127
www.epilepsiebijhonden.nl
hier is heel veel info te vinden.
als de hond meer dan 1 aanval/maand krijgt of gaat clusteren [meerdere aanvallen/dag] wordt medicatie aangeraden.
zeker bij jouw hond die nu al 3 aanvallen in 10 dagen gehad heeft.
meestal wordt de oorzaak niet gevonden, zeker niet bij primaire epilepsie wat jouw hond wss. heeft.
sterkte ermee.
in belgie wordt idd. merelbeke aangeraden.
Door Bosliefje
#3332148
Voeding kan zeker van invloed zijn. Mijn hond die met 5 jaar de eerste aanval kreeg bleek te reageren op kip.
Dat zou ik in elk geval meteen uit het menu halen. Net als alle koekjes en snoepjes en kluiven, daar zit allemaal kip in.
Als ik nu een hond had die epilepsie kreeg zou ik meteen overgaan op een diersoort die hij nog nooit gehad heeft.
Maar of dat voor jouw hond (genoeg) zal helpen weet ik natuurlijk niet.
Sterkte, het is een hele nare ziekte.
Gebruikersavatar
Door pike
#3332171
Bosliefje schreef:Voeding kan zeker van invloed zijn. Mijn hond die met 5 jaar de eerste aanval kreeg bleek te reageren op kip.
Dat zou ik in elk geval meteen uit het menu halen. Net als alle koekjes en snoepjes en kluiven, daar zit allemaal kip in.
Als ik nu een hond had die epilepsie kreeg zou ik meteen overgaan op een diersoort die hij nog nooit gehad heeft.
Maar of dat voor jouw hond (genoeg) zal helpen weet ik natuurlijk niet.
Sterkte, het is een hele nare ziekte.
Mag ik vragen hoe je er achter bent gekomen dat hij op kip reageerde?
Heeft hij geen aanvallen meer gehad nadat alle kip uit het menu verwijderd is? Met of zonder medicatie?
Rund wordt ook vaak als boosdoener aangewezen, en paard heb ik ook al voorbij zien komen.
Wat zeker wel een oorzaak kan zijn op het gebied van voedsel dat zijn koolhydraten. En die zitten dus ook in alle koekjes en snoepjes en kluiven. Koolhydraten schrappen is altijd wijs. Er zijn honden die aanvalsvrij worden als van brok overgeschakeld wordt naar vers zonder koolhydraat.
Door Cockerlover
#3332176
Bedankt iedereen voor de reacties en de links, ik heb nog veel te lezen ;)

Kip krijgen ze hier niet, rund wel. Ik zoek nog even naar een diersoort die ze nog nooit gehad heeft. Maar moet je die dan altijd blijven geven?
Gebruikersavatar
Door pike
#3332186
Het is toch helemaal niet gezegd dat een bepaalde diersoort een aanval uitlokt.
Wat je moet doen:
Precies opschrijven wanneer de hond een aanval krijgt. Hoe dat er uit ziet. Hoe lang de aanval duurt. Hoe de hond voor en na de aanval is. En of er iets aparts aan vooraf gegaan is. Dat kan ook de dag ervoor zijn. De tijd van de dag waarop het gebeurt. Of het tijdens rust gebeurde of tijdens activiteit. Al dat soort dingen opschrijven, dus een soort van dagboekje bijhouden. Dan kan je op een gegeven moment misschien, heel misschien, zeggen: Dit of dat zou het misschien kunnen triggeren. Zekerheid heb je bij epilepsie eigenlijk nooit. Er zijn bijv. honden die reageren op lichtflitsen. Dat kan bijvoorbeeld al een stoplicht zijn dat op rood springt. Er zijn honden die reageren op geuren. Er zijn zo ontzettend veel factoren, dus pin je niet vast op het vlees. Houdt een open mind. ;)
Door Greece
#3332196
Wat ook kan, ik zeg met nadruk kan, meespelen is een vaccinatie. Heeft ze een vaccinatie gehad en zo ja welke?
 Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door