EllyD schreef:Ik had, na een discussie met Kenwood, een Kenwood Pro 2000 aangeschaft. Ik heb er op een ochtend 7 kg kip mee gedraaid; 2.5 kg filet, 2.6 kg dijen, 1 kg kippenmagen en ongeveer 800 gr. kippenhart. Ik heb de hele boel 2x uit elkaar moeten halen. De openingen van de schijf konden gewoon het spierweefsel niet aan. Ik heb 'm teruggestuurd en denk nu over plan B.Er staat hier op bp ergens een ellenlang topic over vleesmolens. Dat heb je blijkbaar jammer genoeg niet gezien/gelezen anders had je geweten dat de Kenwood met de bijgeleverde schijven geen bot aankan.
Er is me gezegd dat alleen een Porkert de hoeveelheid zou aan kunnen, tenzij ik een krachtspanningsmachine zou aanschaffen, als ik persé elektrisch wilde. Ik heb geen zin om duizenden euros uit te geven aan een vleesmolen!
Vlees en orgaan had je echter wel moeten kunnen malen met een van de bijgeleverde schijven. Op standje 2. En nog enigszins bevroren maalt het best.
Dit is het topic:
viewtopic.php?f=1&t=85415&hilit=welke+vleesmolen