Hier kun je al je vragen, problemen, informatie kwijt over vaccinaties, parasieten en wormen

Moderator: Lizzy

#3299726
Goedemiddag,

Vanmiddag met Faye, geb.datum 23 maart 2007, naar d.a. ( ivm wondje aan poot, arts constateert flinke hartruis :-[ ) en laten titeren.
Hepatitis is in orde, Parvo en Hondenziekte gaven geen stip.
Titerbepaling 19 mei 2017 Hepatitis oke, Parvo en Hondenziekte niet voldoende.jpg
Titerbepaling 19 mei 2017 Hepatitis oke, Parvo en Hondenziekte niet voldoende.jpg (2.9 MiB) 5389 keer bekeken
Ze heeft onderstaande entingen gehad;
8 mei 2007 - Vanguard da2pi en Vanguard CPV-Lepto (Belgie)
21 juli 2008 - Nobivac DHPPI en Nobivac Lepto
15 augustus 2008 - Nobivac Pi en Nobivac Lepto
1 september 2009 - Nobivac DHPPI en Nobivac Lepto
11 januari 2011 - Nobivac DHPPI en Nobivac Lepto
10 februari 2012 - Nobivac PI en Nobivac Lepto
24 mei 2013 - Nobivac Lepto (toen is Faye bij mij gekomen (3e eigenaar)

Vraag is: gezien leeftijd en bovenstaand entschema is het raadzaam om Parvo en Hondenziekte te laten enten?

Bij voorbaat dank voor reacties! :)
#3299734
Faye is dus vier keer met hondenziekte en parvo gevaccineerd. Tja. Ondanks dat je geen of nauwelijks stip meer ziet geloof ik in geheugencellen en als zij mijn hond was: vaccineerde ik haar niet meer. Zeker gezien haar hartruis. Maar ik geef toe dat het een gewaagde stelling is!
#3299771
Dank voor je reactie Lizzy !
Bedoel je met "een gewaagde stelling" vanwege dat de laatste enting Parvo en Hondenziekte nu ruim 6 jaar geleden is of ?
Ik ben zelf ook niet zo voor enten zoals schema al laat zien...al laat schema wel gaten zien met name in pupperiode. Zover ik weet is Faye nooit eerder getitterd.
#3299785
Colette schreef:Dank voor je reactie Lizzy !
Bedoel je met "een gewaagde stelling" vanwege dat de laatste enting Parvo en Hondenziekte nu ruim 6 jaar geleden is of ?
Ik ben zelf ook niet zo voor enten zoals schema al laat zien...al laat schema wel gaten zien met name in pupperiode. Zover ik weet is Faye nooit eerder getitterd.
Ja. En omdat er dus geen titer meer voor beide ziektes aanwezig is.

En ik denk dan "als Faye na 4 entingen nog niet geimmunisserd is gaat dat nooit meer gebeuren". Maar waarschijnlijk is ze prima geimmuniseerd en heeft ze geheugencellen die haar beschermen. Goed, zou je 99% van de titerende mensen in NL en omstreken vragen zouden ze zeggen "opnieuw vaccineren met DP" (Distemper en Parvo). En dat kan ook. Alleen tja.... Je hond, is zij gezond te noemen met de hartruis? Wat is de oorzaak voor de hartruis? En is 100% zeker dat een nieuwe enting geen invloed heeft op haar hart/gezondheid?
#3299846
Ik liet haar i.i.g. niet vaccineren voor de oorzaak van de hartruis is vast gesteld. Want de oorzaak daarvan bepaald m.i. of je de ruis als 'ziekte' moet beschouwen. Overigens ziet de fabrikant van het vaccin dat anders, zij beschouwen een hartruis niet als ziekte.
Wat voor ras/mix is Faye?
#3299935
Dank voor jullie reacties!
Ik ga zeker eerst het hartonderzoek afwachten. Daarover ben ik nog in gesprek met d.arts...afspraak maandag dan komt dr. ? langs op praktijk voor echo
Inmiddels gelezen dat goed onderzoek slechts door een d.a cardioloog gedaan zou moeten worden. Wel wat off topic doch hebben jullie daar advies over? Tot nu toe weet ik dr. Viktor Szatmari (Utrecht), dr. Rob Gerritsen (Ommen) en Tjerk Bosje (A'dam).
Faye is een Beauceron.

Alvast weer dank!
#3299939
Een hartruis bij en Beauceron is niet oké. Dan zou ik zonder twijfel naar Viktor Szatmari of Mark Dirven gaan. Europees Specialist Cardiologie en dus én gespecialiseerd op het hart én verplicht de kennis op dat gebied op hoog niveau bij te houden. Ik ken diverse voorbeelden waarbij dat leidde tot een andere (betere) behandeling dan elders. T.a.v. het onderzoeksresultaat geldt dat een Europees Specialist Cardiologie een veel lagere foutmarge heeft bij metingen (n.a.v. echo) en dat is belangrijk voor de interpretatie en dus prognose en behandeling.
Viktor leidt o.a. cardiologen op en werkt alleen in Utrecht, Mark werkt daarnaast ook elders (Dordrecht en Eersel). Over Utrecht kan ik vertellen dat het onderzoek heel relaxed verloopt, omgang met de hond is prima, je mag altijd bij de echo aanwezig zijn en als je graag van de hoed & de rand weet wordt de tijd genomen om je alles uit te leggen, ook tijdens de echo: alles vragen wat je weten wilt.

Bosje en Gerritsen zijn beiden internist. En zo zijn er meer internisten die ook hartecho's maken, al dan niet daarover een cardioloog consulterend. Ik zou liever voor de korte lijn gaan: naar de cardioloog zelf. En ik zou de echo in de eigen da praktijk dan ook vervangen door eentje bij de cardioloog: dat bespaard kosten.
#3300071
Dank voor je info en advies!

Ik ga morgenochtend contact opnemen met mijn da en vragen voor verwijzing naar cardioloog Utrecht.

Vanwaar is het bij Beauceron niet oke? Heb je hier nadere info en/of bronnen over voor mij?
#3300285
Als ik inzoom op je foto, zie ik toch echt wel stippen.
Okee, parvo licht en de andere nog veel lichter.

Maar een stip is een stip, hoe licht ie ook is.
Zelf 1 keer met een hele lichte stip parvo geënt, maar die was dus niet aangeslagen daarna. De keer erop pas parvo geënt toen de stip echt helemaal weg was. Die enting is toen wel aangeslagen.
#3300604
essie schreef:Als ik inzoom op je foto, zie ik toch echt wel stippen.
Okee, parvo licht en de andere nog veel lichter.

Maar een stip is een stip, hoe licht ie ook is.
Zelf 1 keer met een hele lichte stip parvo geënt, maar die was dus niet aangeslagen daarna. De keer erop pas parvo geënt toen de stip echt helemaal weg was. Die enting is toen wel aangeslagen.
Ik vind dat wel een hele gewaagd stelling, dat een stip een stip is. Er bestaat ook zoiets als achtergrond en ruis. Volgens mij mag je een stip pas als positief beschouwen als hij dat volgens de gebruis aanwijzing van de test ook is. Anders kun je echt de mist ingaan en een aspecifieke reactie aanzien voor een positieve test. Een grenswaarde bij een test is er niet voor niks!
 Terug naar “Vaccinatie/Parasieten/Wormen”

Barfplaats wordt gesponsord door