Moderators: Lizzy, Charlie Angel, eelke
-Annemarie- schreef:Wat een geweldige baksels komen er voorbij! Zo'n raster, daar begin ik niet eens aan. Knap!Heerlijk taartje , laatst ook gemaakt!
Ik heb laatst een superlekker walnotentaartje gemaakt.
Wel de helft van de hoeveelheid in een springvormpje van 15/16 cm.
Bron: http://www.lekkeretenmetlinda.nl/walnot ... redienten/
-Annemarie- schreef:Wat een geweldige baksels komen er voorbij! Zo'n raster, daar begin ik niet eens aan. Knap!Zo he.....dat ziet er lekker uit
Ik heb laatst een superlekker walnotentaartje gemaakt.
Wel de helft van de hoeveelheid in een springvormpje van 15/16 cm.
Bron: http://www.lekkeretenmetlinda.nl/walnot ... redienten/
Jip1 schreef:50 gr roomboter (of maak lactosevrije boter door boter op 100 gr in oven te laten smelten. Voorzichtig onderlaag Overgieten in bakje, toplaag weggooien)Dat is geklaarde boter ook te koop in de winkel, o.a. onder de naam ghee.
Jip1 schreef:1tl zuiveringszoutIk zou hier kiezen 'food grade approved' (wat is de nederlandse term?) zuiveringszout, dus bak(ing) soda.
Jip1 schreef:Idd baking soda en ja geklaarde boter is idd Ghee. kon niet zo gauw meer op de naam komen.Geen idee op de Appie het verkoopt, in elk geval is het bij de natuurwinkels in de schappen te vinden.
Wist niet dat je dat ook kunt kopen trouwens, ga ik eens op letten. Gewoon bij Appie of zo?
Dreetje schreef:Ik heb de smaak te pakken.....Hoe maak je die? en hoe maak je de rasters?
Perzikvlaai
IMG_2276.JPG
tt-tjes schreef:Hoe maak je die? en hoe maak je de rasters?Recept heb ik gewoon gegoogled en het raster maak je met een vlaairaster.
tt-tjes schreef:En dan gebruik je gewoon kersen uit een pot? Of echt van die Sauerkirschen uit Duitsland?Gewoon kersen uit pot, maar eigenlijk kun je er alle soorten fruit in doen.