Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot kant en klaar versvlees

Moderator: eelke

Door Too
#3280838
Maar Carlos vind jij nu dat Boutje maar niks moet doen en pup pijn laten lijden of 6 weken een dieet aanpassing doen die in de praktijk bewezen heeft verlichting te geven ?
Door Carlo_040
#3280842
Sowieso kun je beter iets dan niets doen, maar t is gewoon onterecht om te zeggen dat het afhankelijk is van die factoren en dat je daarmee de groeipijn tegen gaat. Zolang er niets over bekend is moet je zeker blijven testen wat voor jou gevoel werkt en dat kan werkelijk van alles zijn, misschien is het wel een bacterie die ze missen..
#3280848
Carlo_040 schreef:T zou n beetje asociaal zijn als de beste meneer zijn onderzoek niet openbaar zou maken en alleen in het belang van persoonlijke inkomsten achter zou houden voor de rest van de wereld. Maar dat is mijn mening.
Dat is nogal een aanname. Of heb je contact met hem gehad?

Verstuurd vanaf mijn SM-G903F met Tapatalk
Gebruikersavatar
Door pluk
#3280854
Carlo_040 schreef:Ik wil je niet van stuk brengen, maar die zal mij er ook niets over kunnen vertellen buiten eigen ervaringen en theorieën om.
Enkele maanden geleden heeft een gerenomeerd professor in de VS laten weten te zijn gestart met 's werelds eerste onderzoek naar de oorzaak van enostosis.
Alle merken/fabrikanten die dus momenteel claims maken hier een oplossing tegen te hebben zijn dus berust op eigen bevindingen en daarom onterecht.
En dit onderzoek dan.. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11980379 Het onderzoek is in het Duits http://sat.gstsvs.ch/fileadmin/media/pd ... 030115.pdf
Een quote uit de samenvatting:
"Extensive clinical observations suggest a close relationship between the incidence of this disease and the commercialization of various protein-rich, high-calorie dog foods."
Zou mooi zijn als die gerenommeerde professor voort borduurt op dit onderzoek.
Door Boutje
#3280868
Is niet mijn pup maar pup van vrienden (die hier geen lid zijn).
Voeding is aangepast.
Een van hun vorige pups had ook groeipijn, ging beter met bandit groeipijn maar daar geraken ze nu dus niet aan, vandaar de vraag naar alternatieven.

Voor zover ik weet is er geen foto gemaakt bij deze pup maar ze dachten er zelf aan omdat ze het herkenden van de vorige pup en de dierenarts (specialist) dacht hier ook aan.
#3280878
Boutje schreef:Is niet mijn pup maar pup van vrienden (die hier geen lid zijn).
Voeding is aangepast.
Een van hun vorige pups had ook groeipijn, ging beter met bandit groeipijn maar daar geraken ze nu dus niet aan, vandaar de vraag naar alternatieven.

Voor zover ik weet is er geen foto gemaakt bij deze pup maar ze dachten er zelf aan omdat ze het herkenden van de vorige pup en de dierenarts (specialist) dacht hier ook aan.
Lupa diervoeding verkoopt Bandit groeipijn. En zonder foto's zou ik niet zomaar uitgaan van groeipijn.

Verstuurd vanaf mijn SM-G903F met Tapatalk
#3280881
hannabelgje schreef:Lupa diervoeding verkoopt Bandit groeipijn. En zonder foto's zou ik niet zomaar uitgaan van groeipijn.

Verstuurd vanaf mijn SM-G903F met Tapatalk

+1, zeker niet als de pup zo schraal is en een keuze voor minder calorieën in dat opzicht niet de meest gewenste is.
Door Lizzy
#3280951
Ik denk dat we nog maar beperkt weten over groeipijn. En ik denk niet dat Huub zich in zijn eentje op dit onderwerp heeft vastgebeten, maar dat samen met zijn partner Tannetje Koning heeft gedaan. En Tannetje is dierenarts. En ik denk dat zij samen een voeding hebben ontwikkeld op basis van de bestaande weetjes die we hebben over groeipijn die het best past bij honden met groeipijn. Bij mijn weten is die voeding weer op basis van o.a. minder calcium en minder kcal.

Maar het is al eerder geschreven: het begint bij de diagnose. En er worden zoooo vaaaaaak verkeerde diagnoses gesteld! Dus ik liet inderdaad eerst een specialist foto's maken en een diagnose stellen. En een magere hond kan natuurlijk wel degelijk groeipijn hebben.... Maar dan is het inderdaad de vraag in hoeverre je hem moet beperken in kcal. En als je het mij vraagt : eerst een diagnose en dan is Tannetje Koning wel een aangewezen persoon om te vragen hoe je de KVV prak aan moet passen en moet komen tot een geschikt mengsel voor een magere pup met groeipijn.
 Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie Kant en Klaar Versvlees”

Barfplaats wordt gesponsord door