Hier kun je al je vragen, problemen, informatie kwijt over vaccinaties, parasieten en wormen

Moderator: Lizzy

Door Marjolijn1080
#3255145
Vraagje aan de fokkers alhier.
De puppen zijn nu vier weken en dus komt de zes weken enting in het vizier. Ik merk dat ik er tegenop kijk en dat het helemaal tegen m'n gevoel inndruist om die kleine lijfjes vol te spuiten.
Dus nu wil ik ze eigenlijk gaan laten titeren. Volgens mij kan dit bij de silverlinde in Breda.
Maar hoe gaat dat dan als de puppen zijn uitgevlogen? De baasjes moeten dit zo nodig natuurlijk ook oppakken en doorvoeren?

Hoe hebben de titerende fokkers dat hier gedaan?
Door Lizzy
#3255300
Ik heb bij de initiële gesprekken met potentiële pupkopers al gesprekken over het vaccineren en titeren (en het staat op mijn website en sommige beginnen er al zelf over, dat ze willen dat hun pup getiterd wordt). Ik probeer iedere pupkoper van het titeren te overtuigen maar als zij hun pup willen laten vaccineren, krijgen die een enting met 7 weken (na de gehoortest). Ik ga geen mensen een titerbepaling door hun strot wringen, te meer dat alleen maar problematisch gaat worden bij het dierenartsenbezoek dat de pupkoper gaat afleggen (dan krijg je "oh, je pup komt van een broodfokker" of "oh, nou moet ie alsnog 3 keer geent worden" en rossen ze er op 8 weken, 9 weken en 12 weken alsnog een enting in). Mensen die de zin zien van titeren hebben bij mij wel een streepje voor, om het zo maar subtiel te zeggen.

Dus mensen moeten begrijpen wat het is, moeten er een goed gevoel bij hebben, moeten er bewust voor kiezen: anders wordt het gewoon niks. Je vraagt namelijk best ook heel wat van een pupkoper!

En de mensen die pup getiterd willen hebben begeleid ik van A tot Z. Ze kunnen kiezen om met mij en andere pupkopers samen bij de titerende dierenarts te verzamelen voor een volgende titer (er vanuitgaande dat ze zonder enting te deur uit gaan) of ze krijgen een brief mee voor hun titerende dierenarts waarin precies staat wat ik gedaan wil hebben. Ik geef pupkopers ook een naam van een dierenarts die de titeruitslag goed kan beoordelen (want 99% maakt daar gewoon een puinhoop van). Gaan ze naar een andere dierenarts, ga ik ze proberen ervan te overtuigen mij eerst de uitslag van de titer te whatsappen voordat ze de pup laten vaccineren of de dierenarts een foto te laten maken en deze te sturen naar mijn dierenarts, zodat deze kan adviseren.
Door vagebond
#3256201
Van het een na laatste nest, 1 pup, dusja. Die heb ik met 7 weken laten titeren, hij had nog een lichte stip voor alle 3, dus met 9 weken terug, toen was de parvo stip verdwenen, hij is toen enkel voor parvo geent. Alles 10x uitgelegd aan de nieuwe baasjes, ik denk niet dat hij nog getiterd is. Dat was wel de bedoeling. Ik hoor het nog wel. En zo ging het met het nest daarvoor ook, dat waren er 7. Dus ik zit nu te kijken, een nestje met 3 pups nu. Eentje blijft. Dus ik ga sowieso naar Tannetje, maar ik denk dat de andere 2 gewoon geent worden. Op een leeftijd van 8 weken of zoiets. Of de nieuwe baasjes moeten echt ervoor gaan.
Ik ben al blij dat ze vers blijven geven.
Door Lizzy
#3257718
Doranto schreef:Waarom DP en niet alleen parvo?
Omdat de DP volgens het normale puppy ent schema is geweest en deze mensen hun pup volgens het normale schema gevaccineerd wilde hebben.
Gebruikersavatar
Door doranto
#3257720
Lizzy schreef:Omdat de DP volgens het normale puppy ent schema is geweest en deze mensen hun pup volgens het normale schema gevaccineerd wilde hebben.
Ah, oke duidelijk. Ik had het advies gekregen om onze toekomstige pup liefst alleen tegen parvo te laten enten. Vandaar deze vraag.
Door Lizzy
#3257722
Doranto schreef:Ah, oke duidelijk. Ik had het advies gekregen om onze toekomstige pup liefst alleen tegen parvo te laten enten. Vandaar deze vraag.
Hondenziekte komt nog steeds voor, dus daarom vaccineer ik zeker wel tegen Distemper en ook tegen HCC (HCC komt ook nog steeds voor).

Wat is de achterliggende gedachten achter liefst alleen parvo enten?
Gebruikersavatar
Door doranto
#3257723
Lizzy schreef:Hondenziekte komt nog steeds voor, dus daarom vaccineer ik zeker wel tegen Distemper en ook tegen HCC (HCC komt ook nog steeds voor).

Wat is de achterliggende gedachten achter liefst alleen parvo enten?
Ik denk omdat dan voor de rest op geleide van titer geënt kan worden en niet alles tegelijk gegeven wordt. Alles eerst titeren is geen optie omdat er in het nest wél geënt gaat worden. Als je dan 1 pup over zou slaan, zou deze ziek kunnen worden omdat de anderen geënt zijn. Er is een kans dat hij dan antistoffen gaat maken, maar de kans dat het mis gaat is er ook en dat risico wil ik niet lopen.
Door Lizzy
#3257725
Doranto schreef:Ik denk omdat dan voor de rest op geleide van titer geënt kan worden en niet alles tegelijk gegeven wordt. Alles eerst titeren is geen optie omdat er in het nest wél geënt gaat worden. Als je dan 1 pup over zou slaan, zou deze ziek kunnen worden omdat de anderen geënt zijn. Er is een kans dat hij dan antistoffen gaat maken, maar de kans dat het mis gaat is er ook en dat risico wil ik niet lopen.
Ik weet niet waar je dit op gebaseerd hebt? Voor mij is het nieuw. En ik laat pups dus wel vaccineren of titeren in 1 nest. En Erna doet dat ook. Tot nu toe helemaal probleemloos.
Gebruikersavatar
Door Hope
#3257735
Doranto schreef:Ik denk omdat dan voor de rest op geleide van titer geënt kan worden en niet alles tegelijk gegeven wordt. Alles eerst titeren is geen optie omdat er in het nest wél geënt gaat worden. Als je dan 1 pup over zou slaan, zou deze ziek kunnen worden omdat de anderen geënt zijn. Er is een kans dat hij dan antistoffen gaat maken, maar de kans dat het mis gaat is er ook en dat risico wil ik niet lopen.
Als je een positieve titer hebt is je pup dus voldoende beschermd. Heb je een negatieve titer laat je enten.
Dus kan je toch prima 1 pup uit een nest titeren? Je ziet toch aan de titer of hij beschermd is en dan wordt hij niet zieker dan een ingeënte pup.
Door Martine-Tom
#3257737
Lizzy schreef:Ik weet niet waar je dit op gebaseerd hebt? Voor mij is het nieuw. En ik laat pups dus wel vaccineren of titeren in 1 nest. En Erna doet dat ook. Tot nu toe helemaal probleemloos.
Volgens mij geld dat alleen als de pup niet beschermt is. Ik kreeg destijds met Doki ook het advies om geen van de dieren te enten, of Doki ook te enten (wat geen optie was) omdat je een entreactie krijgt waarbij ze de ziekte waarvoor je ent ook uitscheiden en via de bak kunnen ze elkaar dan besmetten.
Werd mij door Utrecht en de specialist bij dierenziekenhuis Rotterdam verteld in elk geval.

Maar bij een afdoende hoge titer lijkt mij dit niet opgaan.
Door Lizzy
#3257738
Maar daar gaat het toch om, dat de pups die niet gevaccineerd worden dus een hoge titer hebben?
 Terug naar “Vaccinatie/Parasieten/Wormen”

Barfplaats wordt gesponsord door